Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

ØiR slides til præsentation Læsevejledning Introduktion til Anvender- og erp-systemer Claus Pedersen 09-01-2015.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "ØiR slides til præsentation Læsevejledning Introduktion til Anvender- og erp-systemer Claus Pedersen 09-01-2015."— Præsentationens transcript:

1 ØiR slides til præsentation Læsevejledning Introduktion til Anvender- og erp-systemer
Claus Pedersen

2 Indhold ØiR dokumentation - læsevejledning
Introduktion til ØiR – fase#1 og fase#2 ØiR fase#1 - scenarie 1, 1.5 og 2 Anvendersystemer og ØiR – overblik Anvendersystemer og ØiR - detaljer ERP systemer og ØiR – overblik ERP systemer og ØiR - detaljer ØiR fase#1, scenarie 1 og sekvensdiagram ØiR fase#1, scenarie 2 - sekvensdiagram ØiR fase#2 – sekvensdiagram Overordnet begrebsmodel FinansBilag – begrebsmodel DebitorForhold – begrebsmodel KreditorForhold - begrebsmodel

3 ØiR dokumentation – læsevejledning
Start her og klik! ERP Leverandører Alle Anvender-systemer Alle diagrammer grupperet efter type – herunder de enkelte snitfader grupperet efter Anvendersystemer, ERP systemer (to-be) og KMD systemer (as-is) Ase her for versionshistorie

4 Introduktion til ØiR – fase#1 og fase#2
Hvad er ØiR (”Økonomi i Rammearkitekturen”)? ØiR muliggør formidling af økonomidata i form af finans posteringer samt debitor- og kreditor- (udbetalinger) transaktioner fra de nye fagsystemer (som eksempelvis Fællesbibliotekssystem, DHUV, KY og KSD) til kommunernes ERP-systemer samt til KMD udbetaling (kun udbetalinger). Fase#1: ERP data formidles uden kvittering Følgende scenarier vil blive understøttet: 1, 1.5 og 2 (se næste side) Fase#2: ERP data formidles med kvittering Leverings- og forretnings-kvitteringer bliver understøttet samt forespørgsel på status på de enkelte forhold

5 ØiR Fase#1: Scenarie 1, 1.5 og 2 Scenarie 1, 1.5 og 2
ØiR introducerer nye formater for Finans, Debitor og Kreditor. De nye formaterne træder i stedet for de nuværende klassiske KMD fil formater (G19, G68 og G69). De nye formater viderefører og udvikler de nuværende. I alle scenarierne benytter de nye Anvendersystemer en ny snitflade med det nye format. Dermed bliver Anvendersystemerne afkoblet fra den infrastruktur som de tre scenarier afdækker. Fælles for scenarie 1 og 1.5 er at ØiR konvertere fra det nye til det nuværende format. De nuværende formater afsendes data fra ØiR og videre til ERP-systemerne og KMD Udbetaling ved hjælp af de nuværende KMD filformater (G19, G69 og G68) og den kendte infrastruktur (KMD Datafangst). Derved mindskes risiko ved overgangen til en ny infrastruktur, og Serviceplatformen (ØiR) holdes åben for de systemer, der ikke får opdateret snitfladerne inden for den nærmeste fremtid. ØiR scenarie 1 (et overgangsscenarie): I dette scenarie ser infrastrukturen ud, som det ser ud i dag. Økonomisystemerne oplever ikke nogen forskel i forhold til det nuværende system set-up. I det nuværende setup benytter 97 kommuner KMD’s datafangst og en enkelt (Københavns Kommune) anvender en dedikeret FTP server. ØiR scenarie 1.5 (et overgangsscenarie): Dette scenarie er identisk med scenarie 1 bortset fra at det her bliver muligt for andre kommuner af gå uden om KMD datafangst. Det bliver muligt for andre kommuner at anvende dedikerede FTP servere og på den måde blive afkoblet fra KMD datafangst. ØiR scenarie 2.0: I dette scenarie understøttes de nye formater hele vejen fra anvendersystem til ERP-system og KMD Udbetaling, derved opnår kommunerne fuldt udbytte af de først nævnte fordel.

6 Anvendersystemer og ØiR - overblik Komponentdiagram

7 Anvendersystemer og ØiR - detaljer Komponentdiagram

8 ERP systemer og ØiR - overblik Komponentdiagram

9 ERP systemer og ØiR - overblik Komponentdiagram

10 ØiR fase#1, scenarie 1 og 1.5 - sekvensdiagram
Bemærk: Kasserne på ”lifeline” burde ikke være der - de indsat af værktøjet selv og på trods af en support henvendelse er der endnu ikke fundet en metode til at få dem fjernet på.

11 ØiR fase#1, scenarie 2 - sekvensdiagram

12 ØiR fase#2 - sekvensdiagram
Bemærk: Kasserne på ”lifeline” burde ikke være der - de indsat af værktøjet selv og på trods af en support henvendelse er der endnu ikke fundet en metode til at få dem fjernet på.

13 Finansbilag, Kreditorforhold og Debitorforhold Overordnet begrebsmodel

14 Finansbilag – begrebsmodel
Bemærk: Nye funktioner er markeret med en cirkel

15 Debitorforhold – begrebsmodel
Bemærk: Nye funktioner er markeret med en cirkel

16 Kreditorforhold - begrebsmodel
Bemærk: Nye funktioner er markeret med en cirkel


Download ppt "ØiR slides til præsentation Læsevejledning Introduktion til Anvender- og erp-systemer Claus Pedersen 09-01-2015."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google