Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Om Specialcenter Sigrid Undset

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Om Specialcenter Sigrid Undset"— Præsentationens transcript:

1 Om Specialcenter Sigrid Undset
Fra amt til kommune i 2007 Fra specialskole til specialcenter 4 afdelinger: Børnespecialskole CSU med undervisning af voksne Specialfritidshjemmet Tulla Aflastningsinstitution Strandbo Eva Helms, speciallærer, Pædagogisk IT-vejleder

2 Indhold Ekstra felter i elevkartotek Information om OBS-elev
Elektronisk elevjournal Elektroniske elevplaner Faneblad med elevfravær Planlagt personalefravær Link på skoleporten

3 Ekstra felter i elevkartotek
Hvorfor: Behov for at gøre oplysningskort for eleverne elektroniske så de er tilgængelige for personale på forskellige matrikler – og så forældre ikke behøver at give de samme oplysninger flere steder. Hvordan: Tænke i telegramstil ved brug af eksisterende felter – og udnytte muligheden for 5 ekstra felter

4 OBS om elev Hvorfor: Orientering om elever, der reagerer anderledes og ofte mere voldsomt end de plejer – og at have billede på eleven. Hvordan: Dokument under ’Nyheder fra kontoret’ med billede kopieret fra elevdatabase og kort tekst, der beskriver situationen. - Dokumentet opdateres af de pædagogiske afdelingsledere.

5 OBS om elev / eksempel Albert har store problemer med at styre sit temperament. Han er uforudsigelig i sin adfærd - hold derfor afstand, da han kan finde på at slå. Albert har epilepsi. Han har haft flere voldsomme krampeanfald på det seneste. Hvis han kramper i et frikvarter, så hjælp gårdvagten fra 5B. Personalet i 5B ved præcis hvad der skal gøres men tilbyd din hjælp. TAK!

6 Elektronisk elevjournal
Hvorfor: Lette adgang til journaler nu hvor vi er flere personaler, der skal have adgang til oplysningerne – er i flere huse – og på flere matrikler. Hvordan: Samlemappe, som alle har adgang til. – Faneblade for de enkelte elever. Denne model er valgt fordi man kan sende dokumenter til et faneblad. Det kan være rapporter indenfor huset såsom talepædagoger og ergoterapeuter men det kan også være udefra kommende rapporter og udtalelser.

7 Elektroniske elevplaner
Hvorfor: Ønske om fælles papir fra centerets afdelinger: skole, fritidshjem og aflastningsinstitution. ’Det hele barn’ Hvordan: En elektronisk elevplan på baggrund af tidligere udviklingsarbejde med en plan på papir – foreløbig med ændring hvert år. Skriverettighed til klasseteam og – efter behov – til fritidshjemsgruppe, talepædagog, ergoterapeut og aflastningsinstitution.

8 Faneblad med elevfravær
Hvorfor: Kende fravær i de enkelte klasser til brug for vikardækning i børneskole og fritidshjem – og til brug for aflysning af skolekørsel. Hvordan: Personale i klasserne skriver fravær ind, når klasserne er mødt om morgenen. – Fravær kan skrives ind ’på forhånd’. Faneblad på forsiden af personaleintra med dagbog, hvor der er skabelon med de enkelte klasser.

9 Faneblad med elevfravær fortsat
De gule felter viser, hvor der er noter i dagbogen – Der er altså kendt fravær 4 dage i ugen efter dette skærmdump er lavet Når man skal skrive elevfravær (redigere eller tilføje note) kommer skabelonen automatisk frem – OBS: kun 1 kan skrive ad gangen!!

10 Planlagt personalefravær mm
Hvorfor: Der er flere om at dele ansvaret for vikardækning – og derfor behov for vidensdeling omkring planlagt personalefravær og andre hændelser. Hvordan: Dagbog opbygget på samme måde som dagbog til elevfravær men kun synlig for dem, der skal bruge den. Og – den findes under samarbejde/dagbøger

11 Link på skoleporten Hvorfor: Give forslag til gode sider for børn til brug i skolen og hjemme og lette oversigt / adgangen til undervisningstjenester vi abonnerer på. Hvordan: Punkt i menu med link til leg og lær og undervisningssider. Link åbner i nyt vindue, så eleverne kommer tilbage til skolens side. De enkelte link er med billeder –


Download ppt "Om Specialcenter Sigrid Undset"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google