Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til Dykkerklubben Poseidon

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til Dykkerklubben Poseidon"— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til Dykkerklubben Poseidon
Kompressor kursus Michael Holm

2 Agenda Hvad er en højtrykskompressor.
Hvordan virker en højtrykskompressor. Dekanteringanlæg. Kompressor rum og flaskeopbevaring. Fyldning Fyldning i praksis.

3 Højtrykskompressor Komprimering af luft til 200 bar.
Den skal forsyne os med ren luft. Den skal være stor nok til klubbens behov. God kvalitet. Nem at betjene. Skal kunne komprimer luft ti 200 bar der er det højeste tilladte fylde tryk i DK. Der skal så efter følgende når flasken er blevet kold toppes op til slut trykket bliver 200 bar. Der må ikke være olie eller vand i luften. Olie = CO der binder 300 gange så godt til hæmoglobin som Ilt. Hvis den er for lille bliver den hurtigt slidt. Den bliver for varm så der dannes CO. Det skal være muligt at få reservedele og få lavet service uden det koster en bondegård. Dårlig kompressor = CO i luften pga høj temp og slør i stempler. Det er en fordel for alle at den er nem at have med at gøre.

4 El eller benzin El Benzin Lavere støjniveau. Mobil
Ingen udstødningsgasser Behov for strøm Benzin Mobil Kan bruges overalt Vigtigt med korrekt udd. af bruger. Mere støj Fare for CO i indsugning . El Når den først er korrekt opstillet er det bare at bruge den. Benzin Korrekt opstilling er vigtigt med hensyn til køling og underlag der skal være jævn. Der skal også tages hensyn til indsugning.

5 Kompressoren Luft ind i trin 1 3,5 bar. Køling luft til trin 2 17 bar.
Køling mellem trin 2 og filter. Mellemfilter der virker ved hjælp af centrifugalkraft.luften ind i trin 3, 58 bar Køling inden luften går i 2. Mellem filter Vandudskilder samme som 4 herefter går luften i trin 4 der er høj tryks tirnet der pumper til 225 bar.til slut gennem der er køling igen derefter i et olie filter der virker som nr.4 vider til Der er et kul filter der fjerner små partikler og olie dampe dog ikke CO. Vider til der er et Silicagel filter der fjerner de sidste vanddampe. Herefter gennem en kontra ventil13 og ud i flaskerne der kan på manometeret ses trykket. er fylde studsen Kontraventil Overtryks ventil Vandaftapnings haner.

6 Dekantering Indsugning Kompressor Dekantering bank / Flaskebank
Omskifter med visere Panel med fyldestuds og manometer. Forklar med dekantering fra forskellige flasker men en 10 L flaske. Se bog side 191 De kræver en pressostat og automatisk udluftning. Og det er dyrt.

7 Kompressorrum og opbevaring
Det der er tanken er at hvis der ryger en flaske skal luften kan komme ud og man står ikke lige ved siden af. Se bog side 194

8 Fyldning Før start. Ved start. Under drift. Ved gentagende fyldninger.
Efter fyldning. Vedligeholdelse

9 Før start Kompressor Flasker *Kontroller drift bog.
*Kontroller oliestand. Kontroller O-ring i fyldestuds *Udfyld drift bog *Lås fyldestudser ud Flasker Kontroller om flasken er trykprøvet og efterset i klubben. (Træk reserven.) Åben isolations manifolden (Udluft flaskeventilen.) (Flasken må ikke være tom.) Kontrol af O-ring. Visuel kontrol af ventil. Sæt flasken i vandkar.

10 Ved Start Kompressor Flaske Kun en person i rummet.
(*Tænd ved hovedafbryderen.) (*Kontroller trykholdeventil.) (*Kontroller overtryksventil.) (Udluft fyldestuds.) Tilslut flaskesæt. Åben fyldestuds. Start kompressoren Flaske Åben flaskeventil.

11 Under drift Kompressor. Flaske
(Udluft vandudskillere.) Sker automatisk på stor kompresor Kontroller for utætheder. Kontroller afgangstemp. Afbryd fyldningen ved 200 bar. Udluft fyldestuds. Flaske Kontroller temp. på flaske. Luk flaskeventil Aftag flaskesæt.

12 Ved gentagende fyldninger
Start forfra og undlad de punkter, der er markeret med *.

13 Efter fyldning Kompressor Sluk kompressoren.
(Afbryd ved hovedafbryder) Lås indtil fyldestudser. (Udluft vandfiltre.) Aflæs timetæller. Udfyld logbog.

14 Vedligeholdelse Hver 500 timer/hvert 5. År Hver 25. Time
Hovedeftersyn. Flasker til trykprøvning. På ture Kontroller omløbsretningen. Husk forlængerledning. Husk evt. benzinmotor. Husk ekstra filtre + olie. Kontroller placering. Hver 25. Time Skift triplexfilter. 2 gange om året Rens grovfilter Skift olie Skift indsugningsfilter 1 gang om året Kompressor eftersyn Kontrol af skiltning, lokaleindretning, operatør, timetæller, luftkvalitet, manometer, omdrejningshastighed, fyldehastighed, temperatur på stempler. Flasker til klub kontrol.

15 Fyldning i praksis Alle skal begynde en fyldning på stor kompressor og lille kompressor.

16 Slut


Download ppt "Velkommen til Dykkerklubben Poseidon"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google