Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Øl fremstilling & smagning 2007 1 Øllets stamtræ.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Øl fremstilling & smagning 2007 1 Øllets stamtræ."— Præsentationens transcript:

1 Øl fremstilling & smagning 2007 1 Øllets stamtræ

2 Øl fremstilling & smagning 2007 2 Øl smagning resultat Wiener type: Tuborg Classic. Pilsner øl men med brug af nogle % Venna (wiener) malt, som giver den ristede malt aroma og dybere smag. Pilsner: Budweiser Budvar. Den originale Budweiser mere humlet end de Danske pilsner typer. Velegnet til fisk eller krydrede retter. Hefe Weizen: Paulaner. Sydtysk hvede øl med gær. Meget frugtagtige med, æble, blomme og/eller banan aroma. Ufiltreret og tilsat gær til sekundær gæring på flasken. Perfekt til pølser på en varm sommerdag. (Imperial) IPA: Maharaja IIPA.Tør humlet ale fra Avery Brewing Co. Oprindeligt var IPÁ lavet for at kunne klare den lange tur til Indien. Dette betyder høj bitterhed (102 BU) og en (meget) højere alkohol % end alm. Pale ales. Farven minder om en pilsner. Dark: Jacobsen Original Dark Lager Mørk Münchner type. Den orginale lager øl brygget efter recepten fra 1854. Lidt mere af alt især de mørke malttyper (Münchner malt / gulvmalt). Den lave gærings-temperatur giver en blød øl med en duft af landbrød, karamel og malt. Glimrende til Dansk mad og smørbrød.

3 Øl fremstilling & smagning 2007 3 Øl smagning resultat Barley Wine: Brooklyn Brewery Monster Ale. Betegnelse brugt i England til at beskrive det stærkeste bryg, brugt siden 1700 tallet. Traditionelt gæret gennem flere år. Bryggerier bruger flere forskellige typer gær og endda champagne gær. Fremragende til deserter, is til en cigar eller som night cab / godnat øl. Kriek: Belle-Vue Belgisk spontangæret øl også kaldet Lambic, tilsat Kirsebær (0,5-1 kg til 5 liter øl). Lageret i 3 år på egetræsfade. Laves kun i området omkring Bruxelles. Meget forfriskende og syrlig, perfekt som velkomstdrink, salater og kylling. Øllets rosé champagne. Stout: Guinnes Britisk øltype der sammen med porteren stammer fra London. Porteren er normalt lettere end Stouten, men ikke nødvendigvis svagere i alkohol. Har en udpræget smag af tjære og brændt malt. Nogle Stouts tilsættes chokolade og får derfra en sødere smag. Skal ikke forveksles med de øl der bruger chocolate malt, der har en let røget og bitter smag og giver den mørke farve til øllet. Øllets Sherry, perfekt til kager, desserter som is og mousé, samt hummer og østers. Trappist øl: øllets Gran Crû. Kan på grund af deres høje alkoholstyrke og kraftfulde smag gemmes i årtier (koldt og mørkt). Vil efter års lagring få en vinøs/portvinsagtig karakter. Brygges af munke på ganske få klostre i Belgien og Holland, hvor recepter og traditioner har gået i arv i århundrede. Meget fyldige, kraftig duft af frugt, høj i alkohol uden at alkohol smagen er gennemtrængende og dominerende. Serveres kold og er perfekt oksekød, vildt og kraftige sovse.


Download ppt "Øl fremstilling & smagning 2007 1 Øllets stamtræ."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google