Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT

2 Sort Julesmagning i Kolding Whiskylaug For anden gang, op til jul, vil vi holde et foredrag og en smagning, der skal ruste os, mod den mørke tid. Der skal være sul og stærke drikke, som der var det for tusind år siden, da vi alle var vikinger, og holdt JOL. JOL i den oprindelige betydning, er jo en Vikinge tradition, hvor man havde et kæmpe æde og drikke gilde, for at fejre, at man gik mod lysere tider. Traditionen siger at den blev holdt på årets mørkeste dag, solhverv, ( december.)

3 Vi skal have..... ”Olsen og Lynggaards” Sorte gryde julespecial med : Kalve/oksekød – ca. 16 kg Bacon- ca. 3 kg Cocktailpølser –ca. 3 kg Gulerødder – ca. 3 kg Perleløg – ca. 2 kg Peberfrugt –ca 2,5 kg og godt med julekrydderier. Whisky, (ca. 1-1,5 flaske) kan i smage hvilken? Hertil Mos – 30 kg af kartofler og selleri. Modelfoto: (haggis med mos af kartoffel og roe.)

4

5 LIDT WHISKY Skal vi også have LONGROW LAGAVULIN PX ARDBEG CROSSHILL SPRINGBANK 1997 Vintage 2 Batch AR1 LP1 Lynggaard og Olsen Single Malt Islay

6

7 1

8 TASTING NOTES: NOSE: Sød letbitter røg, Stram Cigar og Hessian, fugtig uld, våde strandsten, vand åbner op for fugtig skovbund og oilskin- vinsødme. PALATE: Igen røg, fed og fyldig olieglat, klæber sig til tungen, dyb sirupsagtig henkogt frugt, semi tørret fersken, kogende og kraftfuld, kompleks. FINISH: Frugtrig og vinsød, med en behagelig udtoning, Longrow. Wood Expressions. 10 years, 8 y. in refill, 2 y. in fresh Tokaji. Dest. feb. '95. Bott. aug.'05 55,6% LONGROW Tokaji Finish.

9 X-MAS in London

10 2

11 SPRINGBANK 1997 VINTAGE Batch #2 NOSE: Sevilla Orange marmelade, på sortristet toast med smør. Lidt saltpræg dernæst abrikoser i sirup, lidt kløver og pebernoter til sidst, med lidt græs og fugtige efterårsblade. Lidt smørkarameller og et strejf af tørverøg afslutter oplevelsen. PALATE: Denne her ”kul” smag som er typisk for destilleriet, med røg der er krydret sødt med sherry, peber og alkoholen giver et maltpræg, balancen er i top, her er en vinder, Vand gør den sødere, frigør lidt mere af sherryen. FINISH: Episk, malt, bliver lidt mere tydelig i egetræet fra fadet, læder og en smule røg lader whiskyen fade ud. GIVE ME MORE!! Hører jeg juleklokker.

12 X-Mas in New York

13 3

14 LAGAVULIN PX Distillers Edition NOSE: Tørv, japansk sushitang byder velkommen til sherryen, der kombineret med maltsødmen og det lette krydrede salt og hav præg sender næsen på kraftigt overarbejde. PALATE: En rutchebanetur af smagsoplevelser, fra den tunge og lækre sherryfedme, over det allestedsnærværende hav og tangpræg, det svage medicinske, lyng og jordpræget, en tur på heden en fugtig morgen, tæt ved havet, en rejse i dufts og smagsindtryk. Sherryen fra PX druen holder tappert ved, men kan kun komplimentere og ikke dominere denne lækre whisky. FINISH: Lang og godtgørende, varmende, sender en direkte i julestemning, er der et strejf af kanel og risengrød?

15 X-Mas in Tokyo

16 Störtebecker Schwarzbier, er en sort øl men med en pilsners lethed og en ales sødme. Næsten alle der kan lide øl, vil påskønne den.

17 Pause til røg og andet Der serveres SORT GRYDE og SORT ØL.

18 X-Mas in Rio

19 4

20 Lynggaard og Olsen Single Malt Islay NOSE: Hård, kraftig duft af alkohol,udbrændt lejrbål, salmiakki, kølig / god sødme. PALATE: stor sødme, hvinende salt, blød sød røg, en vis fedme. Et fyrværkeri af indtryk. Ardbeg-like, Lagavulin-like, what the hell, I like. Finish: skibslak, medium længde, måske lidt afterburn, chili, lejrbål, den fede bacon fra julegrisen. X Makes your head spin

21 5

22 NOSE: Starter græsagtig, med strejf af gylden sirup, Tørven er til at starte med holdt i stramme tøjler, med maltsødme og træ-røg lurende i baggrunden. En ren ung whisky karakter, med aromaer af græsarealer, og citrus. Udvikler sød kanel, sod og kløver olie. Lidt mint i afslutningen. PALATE: Sød honningristet müesli, kulrøg, og en pludseligt opdukkende tørverøg, røget korn, brun farin, lejrbål, og knust peber, og så et inferno af røg, salt, peber. Bliver tæmmet en del af et skvæt vand. FINISH: Meget lang, varm og krydret, med honning som kompensation for den nærværende tørv, fader fint ud til slut. Har ligeså meget brug for lidt vand, som en and. Christmas has come early this year, Hallelujaaaa.

23 X-Mas in Rome

24 6

25 NOSE: Frisk og ren, Sød og pebret, med sod og krydderier. Strejf af karamel stang og røgede korn, fugtig jord, kippers og våd tørv. Udvikler sig med karamelstang igen, hvid Toblerone? Let røget bacon, vand gør den mere græsagtig. PALATE: Honning, hvid peber, kanel, chili pulver, kul. Varm og fylder munden, frigør mundvandet, Stor tørve smag, men blød og sød. Typisk Ardbeg: Vand gør den mere tilgængelig og fremhæver det krydrede. FINISH: SKØN, Meget lang og varmende, med stadig tilstedeværelse af krydderier, jord og tørv finder et leje, og honning sødme sørger for balancen. Kommentar: En virkelig lækker julegave, med masser af sød tørve røg, med lidt vand, men egentlig bedst REN. En af dem under træet, tak

26 X-Mas in Edinburgh

27 7

28 ARDBEG – THE CROSSHILL SELECTION NOSE: Sort Lagerman lakrids, Spejderhagl, frugt-rig sødme, dybereliggende duft af fugtig kælder, ikke så rar, kartoffelsække, rådnende gulerødder, mange lag. PALATE: Lækker, stor sødme, salt og peber-chili- havbrise, ren engelsk lakrids, blød og behagelig. FINISH: Lang, sød, røget, blød, lækker, sagde vi lang..... What a Finish. Noget af det bedste ARDBEG whisky, vi har smagt i rigtig lang tid. NU kan julen bare komme, med hårde pakker under træet.

29 Jul i København

30 Auktion over rester

31 Tak for nu, god jul og godt Nytår ønskes i af OLSEN og LYNGGAARD


Download ppt "Velkommen til SMAGNING I Kolding Whiskylaug SORT."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google