Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fokuspunkter Hvem er vi? www.uuv.dk Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fokuspunkter Hvem er vi? www.uuv.dk Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen."— Præsentationens transcript:

1 Fokuspunkter Hvem er vi? Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen.

2 Vejledning af børn og unge med særlige behov
Målgruppe: Elever, der går i specialklasse Elever, der går på specialskole Unge der er afgangselever fra specialklasser, specialskoler og unge der er afgangselever fra specialefterskoler Unge, der skal omfattet af lov 564 Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov ( STU)

3 Præsentation af teamet
Organisation: Kommune opdelt – vejledning fra 8. klasse til 25. år Greve Kommune Claudia Radzioch og Morten Klausen vejledere Køge Kommune Camilla Sten Jacobsen, Anette Håkonsen og Tove Tranberg vejledere i Køge Kommune Solrød Kommune Anders Priergaard Nielsen vejleder i Solrød Kommune Stevns Kommune Bente Kirketerp- Møller vejleder i Stevns Kommune

4 Differentieret vejledning
§ 4. Vejledningens indhold, tilrettelæggelse og tidsmæssige prioritering tilpasses den enkelte unges behov og forudsætninger. Stk. 2. Vejledningen skal differentieres i omfang, aktiviteter og redskaber så den i særlig grad målrettes unge, som uden en særlig vejledningsindsats har eller vil få vanskeligheder ved at vælge, påbegynde eller gennemføre en uddannelse eller vælge et erhverv. Stk. 3. En særlig vejledningsindsats efter stk. 2 iværksættes på baggrund af en vurdering af den unges forhold og forudsætninger, herunder psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser, utilstrækkelige skolekundskaber, uregelmæssigt fremmøde, misbrug af rusmidler, isolation eller anden adfærd, der udspringer af faglige, personlige og/eller sociale forhold.

5 Snitflader ifølge folkeskoleloven
§ 7. I undervisningen i grundskolen indgår følgende obligatoriske emner: 3) uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering. Stk. 2. Undervisningen i uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering skal tilrettelægges i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning. § 7 a. I 8. klasse kan eleverne introduceres til ungdomsuddannelse, jf. lov om vejledning om uddannelse og erhverv. Elever, der i 9. klasse er uafklarede i valg af ungdomsuddannelse, skal tilbydes brobygning til ungdomsuddannelse, jf. lov om vejledning om uddannelse og erhverv. § 9Stk. 3. Skolens leder kan med inddragelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning tilbyde eleverne i 8. og 9. klasse, at de i kortere perioder udsendes i praktik i virksomheder og institutioner.

6 Samarbejdsaftale Praktik 9. klasse:
Vejlederen informerer om praktik og uddeler praktiksedler. Eleverne finder selv deres praktikplads. For de elever, der godt kan, men ikke får det gjort, går skolen ind i processen. For elever med særligt vejledningsbehov er skolens vejleder til rådighed. Klasselærere indsamler praktiksedlerne og afleverer dem til vejlederen. Vejlederen varetager resten af den administrative proces. Skolen sørger for, og sikrer dækning af elevens transport. Skolen varetager for - og efterbehandling af praktikken herunder sikrer kontakt til eleverne i praktikperioden. Som minimum gennemgås formål med praktik og det praktiske omkring praktikken ugen inden forløbet. Under selve praktikugen besøges eller kontaktes praktikstederne af klassens lærere og efter praktikken skal der ske en evaluering af forløbet mellem eleverne og klassens lærere. Udebliver en elev fra praktik eller får skolen meddelelse om stort fravær, følger skolen op på denne information. UUV tilbyder udlån af sikkerhedssko

7 §9 § 9Stk. 3. Skolens leder kan med inddragelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning tilbyde eleverne i 8. og 9. klasse, at de i kortere perioder udsendes i praktik i virksomheder og institutioner. Stk. 4. Skolens leder kan med inddragelse af Ungdommens Uddannelsesvejledning tilbyde elever med særligt behov herfor undervisningsforløb i 8. og 9. klasse, hvor praktisk og teoretisk indhold kombineres i en undervisning, der kan finde sted på og uden for skolen.

8 Bekendtgørelse om specialundervisning §12
Stk. 5. På klassetrin kan kommunalbestyrelsen fastsætte, at eleverne i en længere periode udsendes i arbejdspraktik i virksomheder, eventuelt således at elevernes undervisningstimetal med deres og forældrenes samtykke i den pågældende periode nedsættes til en tredjedel af det for det pågældende klassetrin planlagte undervisningstimetal for samme periode..

9 Pligt til uddannelse, beskæftigelse mv.
Pligt til uddannelse, beskæftigelse mv. § årige unge skal være i uddannelse, beskæftigelse eller anden aktivitet, der sigter mod, at de unge gennemfører en uddannelse i overensstemmelse med deres uddannelsesplan.

10 Uddannelsesparathedsvurdering
§ 4. Elever, der forlader 9. eller 10. klasse, anses for uddannelsesparate, hvis de har de faglige, personlige og sociale forudsætninger, som er nødvendige for at gennemføre en ungdomsuddannelse, jf. stk. 3. Stk. 2. Vurderingen af uddannelsesparathed foretages samtidig med den øvrige udarbejdelse af uddannelsesplanen, jf. § 1, således at vurderingen kan indgå i elevens og forældremyndighedens indehavers endelige beslutning om uddannelsesforløb. Vurderingen foretages også i forhold til elever, som afbryder 10. klasse. Stk. 3. Vurderingen foretages i forhold til én af følgende grupper af ungdomsuddannelser: 1) Gymnasiale uddannelser. 2) Erhvervsuddannelser.

11 Sådan vælger ”vore unge”
(46.3% ) (10.4%) (40.5%) (0.6%) (2.6%) 9. klasse til sammenligning 10. Klasse 54.1 % EUD 5.7% Gymnasiale udd 2.5 % STU/EGU 17.2 Andre uddannelser 20.5 % Kilde:

12 Hvordan er udviklingen mod de 95%
Årgang unge

13 Årgang 89


Download ppt "Fokuspunkter Hvem er vi? www.uuv.dk Hvad tilbyder vi? Samarbejdsaftaler mellem skole og UUV. Valg af uddannelse - tal på vejen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google