Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning."— Præsentationens transcript:

1 Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning

2 Vækstgruppen ? Netværk med 12 lokale virksomheder Vi behøver ikke at opfinde den dybe tallerken igen, men hjælper hinanden videre.

3 Hvad var behovet Få vendt negativ fokus til positivt fokus. Gode historier i medierne frem for negativ omtale. Vi i Vordingborg kommune er ikke dårligere stillet end mange andre kommuner. Vi har behov for gode ideer og udvikling. Vi skal fokusere på muligheder fremfor begrænsninger.

4 Hvorfor Herning Et af vore medlemmer, kom med ideen. Overværede Giro d’ Italiea. Mærkede stemningen, sammenholdet og engagement, i hele byen, erhverv, kommune og private stod sammen. De ville det bare – og vi ville gerne finde ud af hvordan de gjorde det. De var endvidere kendt for en top placering på en meget omtalt liste, som en af de mest erhvevrsvenlige kommuner.

5 Planlægning Hvem ud over os, kunne have interesse for denne tur. Vi inviterede Netværk, organisationer, foreninger, politikere, embedsfolk, samt pressen. Kontakt til Herning, med vores formål med besøget. Efter 2 timer blev fremsendt et program oplæg. Gruppen ønskede en aktiv tur, så ingen skulle side og sove på turen. Vi var jo på arbejde.

6 Turen til Herning Netværks styret debat. Positiv stemning og engagement. Der blev rokeret rundt på gæsterne i bussen. Ingen skulle sidde og gemme sig. Aldrig før er vi kommet så hurtigt til Herning.

7 I Herning Herning folkene stod klar. Første stop – JyskeBank Boksen Indlæg v. Tue Jensen Direktionsassistent, med styr på detaljerne. Hvornår, hvordan og strategi. Arven – hvordan det hele var startet med folkeaktier ved opførelse af Herning Hallen. Værdi sætningen: Vi tør det – vi gør det. Vision 2025Fase 1. Infrastruktur (2006) v Fase 2. Multifunktionel hal (2003) v Fase 3. MCH Arena (2004) v Fase 4. Jyske Bank BOXEN (2010) v Fase 5. TimeWorld Fase 6. Skybus

8 I Herning Indlæg v. Jørgen Krog Direktør for By kultur og udvikling: Der ikke kun en indgang, og der er ingen forkert indgang. Vil vi det - gør vi det. Man må ikke svare nej, hvis man ikke umiddelbart kan sige ja, man må prøve at finde vejen til et ja. Lobbyisme er at presse på alle kanaler.

9 I Herning Indlæg v. Mette Højborg Udviklingschef. Proaktiv / opsøgende i arbejdet med at tiltrække virksomheder, uddannelse og fritidsaktiviteter. Hvilket har skabt grundlaget for flere tilflyttere. Vælg din egen kontaktperson (kemien er vigtigere end fuktionen)

10 I Herning Sidste stop – Mediehuset. Indlæg v. Alex Nielsen Direktør Mediehuset. Ånden skal med hele vejen igennem politikere, administration, erhvervsliv og borgere. Viljen - Vigtige vinkler og de rigtige personer. Hvis man kan tænke det, kan man også gøre det. Politisk mod, ildsjæle i forvaltningen. Erhvervs politik i Herning = Idræt / fritid, kultur, erhverv og uddannelse.

11 Hvad nu. Vækstgruppen er tovholder på en Idékonference i efteråret. På opfølgningsmøde tirsdag 28. maj. Blev nedsat flere små projektgrupper der vil arbejde på nogle af idéerne fra mødet.

12 Kreativiteten sprudlede på hjemturen. Vordingborg var en kommune som var negativ nu og da Men en dag vendte vinden Og man besluttede at sige ja Med ja-hatten på og netværk i hånd Blev der pludselig en meget mere positiv ånd. Et lille digt fra en af vores deltagere. Vækstgruppen 2013 – Tak fordi i lyttede.


Download ppt "Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google