Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg."— Præsentationens transcript:

1 Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg

2 Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Ydelseskontrol for store anlæg Kvalitetssikringsordningen tilbyder ydelseskontrol af store anlæg f.eks. i forbindelse med: Indgåede aftaler mellem leverandør og bygherre (f.eks. i forbindelse med licitation) om at et solvarmeanlæg skal levere en bestemt ydelse (under bestemte forhold) Solvarmeanlæg der finansieres af leverandør eller tredjepart og afregnes ud fra leveret solvarmeydelse Eventuelt Såfremt bygherren har mistanke om, at et solvarmeanlæg ikke leverer den ydelse, som normalt må forventes af et anlæg af den pågældende type. En uafhængig kontrolordning kan medvirke til at flere solvarmeanlæg installeres, idet den medvirker til at øge bygherrens tillid til investeringen.

3 Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Ydelseskontrol for store anlæg Fabrikanter tilskrevet i 2005 og 2006 samt ordning annonceret på hjemmesiden Solvarmecenter.dk Ingen henvendelser indtil d.d.

4 Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Offentliggørelse af målinger formål at indsamle og offentliggøre måleresultater fra velydende solvarmeanlæg, således at det overfor købere kan dokumenteres, at solvarmeanlæg lever op til forventningerne. Fabrikanter tilskrevet i januar 2007 i samarbejde med SOLARGE projektet om at medvirke.SOLARGE I SOLARGE projektet er der udarbejdet en liste over 234 anlæg på mellem 30 m 2 og 18.189 m 2. Heraf er det oplyst at der er målere på 12 anlæg.

5 Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Offentliggørelse af målinger Fremtidig aktivitet: Skrive direkte til anlægsejere med anlæg med målinger om interesse for at medvirke Eventuelt tilbyde ordning hvor måleresultater sammenlignes løbende med beregnede resultater for kontrol af at anlægget virker som det skal Eventuelt udarbejde simpelt internetbaseret program hvor anlægsejer selv kan indtaste målinger og kontrollere om anlægget virker som det skal

6 Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Solvarmekalkulator for mellemstore anlæg Solvarmekalkulator til mellemstore anlæg er under udarbejdelse og offentliggøres snart på Solvarmecenter.dk Ydelsesberegning baseret BPS katalog 94. Priser baseret på priskatalog som indgik i BPS katalog 94 og i Prosol. Priskurve kontrolleret og justeret sidste gang sommer 2007 i forbindelse med Energiramme program som er under udarbejdelse af Cenergia i samarbejde med E&K. Prototype Opdatering af priser?


Download ppt "Klaus Ellehauge Informationsmøde 22. januar 2008 Aktiviteter vedrørende store anlæg."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google