Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vinsmagning Hasserishave, d. 19/9 2013.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vinsmagning Hasserishave, d. 19/9 2013."— Præsentationens transcript:

1 Vinsmagning Hasserishave, d. 19/9 2013

2

3 Facts om vinlandet Italien og italiensk vin
Størrelse: Verdens 2. største vinland (kvantum) Areal: km2 Italien strækker sig over km., med fastlands- klima i nord og subtropisk klima i central- og syditalien Indbyggere: 59,3 mio. Opdeling: 20 regioner Bedste regioner: Piemonte og Toscana Primære druesorter: Nebbiolo, Sangiovese + m.fl.(Italien har forskellige druer) Facts om vinlandet Italien og italiensk vin

4 Afgørende elementer i produktionen af god vin
Jorden skal være fattige, tør og have god dræning Druer Jordbundsforhold Klima Arbejdet i marken Vinifikation (gæringsproces) Lagring Afgørende elementer i produktionen af god vin

5 Træ og Tannin i vin Egetræ Tannin Trælagring gør vinen mere kompleks.
Der anvendes fransk eg, amerikansk eg og slovensk/ungarsk eg til lagring af vin. Træet kan bidrage med en række smags- noter: Vanilje Cremet Støvet Nøddeagtig Kaffe Røget Cigarkasse Kokosnød Savsmuld Tannin Også kaldet garve- syre.. Er vigtig for at sikre vinen holdbar- hed. Tanniner i vin kommer primært fra drueskal- ler og sekundært fra nye egetræsfade. Tanninen fornemmes som ”biddet” og den udtørrende fornem- melse man har i mun- den, særligt mellem kinder og gummer. Tanninen blødgøres med alderen. Træ og Tannin i vin

6 Veneto

7 Valpolicella Ripasso Området: Valpolicella produceres i et område øst for Gardasøen. Området strækker sig fra Lessini-bjergene til Soave øst for Verona. Fra gammel tid var egnen mest kendt for sin søde dessertvin Recioto. Vinen: Ripasso betyder ri=gen passo=gæring. Den almin-delige Valpolicella tilsættes Amaronekvaset, så vinen un-dergår en andengæring og på den måde tilføres mere af det hele i form af alkohol, farve, smag og karakter.

8 Traiano Ripasso Valpolicella DOC
Denne Valpolicella indeholder lokale druesorter: Corvina, Rondinella og Molinarra Årgang: 2011 Denne Ripasso er først gæret på ståltanke. Herefter er den andengæret med Amaro- nerester, for så at blive lagret 12 mdr. på barrigues SMAG & DUFT: Røde kirsebær, små blom- mer og et strejf af egetræsvanilje og mørk chokolade. God mundfylde af tanninerne Alkohol: 13,5%

9 Toscana

10 Chianti Classico Området: Chianti Classico strækker sig fra Firenze til Siena på hektar. Området er opdelt i 5 kommuner: Greve, Panzano, Gaiole, Radda og Castellina – med hver sin egen smagsprofil. Vinen: Hoveddruen i Toscana er Sangiovese. For at en vin kan blive til en Chianti Classico skal vinen minimum indeholde 80% Sangiovese. Herudover skal den opfylde en række krav omkring øvrige druetyper, lagring, alkohol og produktion.

11 En vinproducent i Chianti Classico området kan ikke bare producere al den Chianti Classico DOCG han har lyst til. Når vinen er klar til tapning, sendes en prøve til konsordiet, der dels skal godkende vinens kemiske sammen-sætning, og dels godkende vinens smagsmæssige tilknytning til områ-det. Producenten modtager så fra konsordiet et bestemt antal bande-roler, der kan bruges til flaskerne. Hver flaske Chianti Classico har en banderolle med et løbenum-mer, der gør at man kan spore vinen.

12 Chianti Classico Rocca delle Macié DOCG
Årgang: 2010 Denne vin er fremstillet af 95% Sangiovese og 5% Merlot, som er plukket manuelt. Merlot druen giver fylde til den syreholdige Sangiovese drue. Vinen er lagret 10 mdr. på egetræsfade Alkohol: 13,5% SMAG & DUFT: Vilde bær, kirse- bær, violer, tobak og egetræ. Pænt ”taninbid”

13

14 Piemonte

15 Kongernes vin og vinens konge – Barolo!
Området: Barolo-regionen dækker et areal på hektar, som er opdelt i 11 kommuner, og ejes af godt vin-avlere. Vinmarkerne ligger i højdemeter. Jordbun-den er kalkholdig mergel, jernholdig kalk og sand. Landsbyen Barolo er centrum omgivet af landsbyerne Serralunga d'Alba, Castiglione Faletto, Monteforte d'Alba og La Morra. Barolo-regionen dækker et areal Vinen: Barolo er fremstillet udelukkende på Nebbiolo druen. Inden frigivelse lagres en Barolo 36 mdr., herunder 24 mdr. på fad. En Barolo kan gemmes år.

16

17 Barolo Beni di Batasiolo DOCG
Denne Barolo er fremstillet på 100% Nebbiolo druer, som er plukket manuelt. Vinen er lagret 24 måneder på barrique og 12 måneder på flaske Årgang: 2009 SMAG & DUFT: Noter af mokka, mørk chokolade og brombær. Smagen er fløjlsblød, høj tanin, men balanceret af mørk moden frugt Alkohol: 14%


Download ppt "Vinsmagning Hasserishave, d. 19/9 2013."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google