Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Irak.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Irak."— Præsentationens transcript:

1 Irak

2 Konflikten Konflikten i Irak startede med at USA sagde at Irak havde masseødelæggelsesvåben. Men da USA først havde invaderet, og overtaget magten i Irak var der ingen masseødelæggelsesvåben. Det har helt sikkert også noget med 11. september, som man også beskyldte nogle af de østlige lande for at stå bag. (Det er aldrig bevist at Irak skulle have deltaget) Længere tilbage kan det have noget med Kuwait at gøre. Fordi i 1990 overtog Irak kontrollen over Kuwait og deres olie. .

3 1990 Kuwait-krigen I 1990 fik Irak støtte fra alle de vestlige lande i verden. I den tro troede de at de kunne gå ind og overtage Kuwait, uden der skete noget, fordi de at hvis det gik godt ville de få Kuwait og en masse olie. Men det skulle de aldrig have gjort for da de gjorde det vendte alle de vestlige lande sig mod dem. Og efter det blev Irak isoleret, og næsten hadet af den vestlige (og den arabiske verden)

4 Små Facts En undersøgelse i 2006 over antallet af dræbte irakere siden Irak krigens start. Man er nået frem til, at dødeligheden er steget fra 5,5 pr indbyggere før krigen til 13,3 pr i juli Den samlede dødelighed er beregnet til (kilde?) fra krigens start til juli 2006. Cirka 5000 civile og soldater mistede livet i kampene i Irak dem der har haft flest tab er USA med døde. Danmark mistede kun 7 soldater og 2 nødhjælps medhjælpere.

5 FN’s rolle i krigen FN’s rolle i Irak krigen er at de aldrig har været med i den med soldater. Og de har heller aldrig givet deres tilladelse, til at gå ind i krigen fordi der har aldrig været fundet bevis på at der har været masseødelæggelsesvåben. Deres rolle har været at sige ”at det er forkert det i gør i har ikke fået lov til af os” FN har været med i krigen lige fra starten

6 Konsekvenser af deres handlinger
I Irak sker der ikke så meget lige nu. Det eneste der sker lige nu er at der kommer nogle selvmordsbomber i ny og næ. Der er stadig soldater i Irak, Danmark har 50 soldater og fire kamphelikoptere. Det at FN udeblev var nok godt for hvis de på noget tidspunkt skulle blive anklaget for noget af alt det grusomme som er sket under krigen ville deres ry som fredsbevarende blive ødelagt.

7 Lavet af Esben, Mohamed, Amanda , Lasse og Maria


Download ppt "Irak."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google