Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Klimaforandringer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Klimaforandringer."— Præsentationens transcript:

1 Klimaforandringer

2 Istider Igennem de sidste 2 millioner år, har klimaet forandret sig maget i det område hvor Danmark ligger. Hvis de regelmæssige skift skal fortsætte, burde vi være på vej mod en ny istid. Meget tyder dog på at det kommer til at gå anderledes.

3 Drivhuseffekten

4 Drivhuseffekten

5 Drivhuseffekten Den vigtigste faktor i tilbagekastningen af infrarøde stråler er vanddamp. Den er der ikke så meget at gøre ved. De vigtigste drivhusgasser er: Kuldioxid ( CO2), metan ( CH4 ) og CFC-gasser (bl.a. freon). Specielt kuldioxid forsøger vi at nedbringe, i håb om at bremse drivhuseffekten. Kuldioxid er et af slutprodukterne i de fleste forbrændingsprocesser. Specielt afbrændingen af kul, olie og gas bidrager til den stigende mængde CO2 i atmosfæren.

6 Virkninger Vandstanden vil stige! Varmen får vandet til at udvide sig, og samtidig vil store is mængder omkring polerne smelte. Der er mange forskellige bud på hvor meget vandstanden vil stige, alt efter interesser. Mere voldsomt vejr! Et varmere hav fører til mere voldsomt vejr. Alt dette er ikke eksakt videnskab, måske bliver det koldere hvis golfstrømmen, p.g.a. varmen, flyder langsommere eller finder nye baner. Vi ved at det bliver varmere lige nu, men de præcise konsekvenser kan ingen forudsige.

7 Hvad kan vi gøre? Nedsætte udslippet af CO2 og andre drivhusgasser.
Vi er allerede i gang med at skære ned på forbruget af fossile brændstoffer, og finde alternative energikilder som vindenergi, solenergi osv. Plante skov, da planter optager CO2. Kyoto-aftalen er skridt på denne vej.


Download ppt "Klimaforandringer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google