Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Grundvandssamarbejde

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Grundvandssamarbejde"— Præsentationens transcript:

1 Grundvandssamarbejde
8. FEBRUAR 2017 Envina - Temadage om indsatsplaner for grundvandsbeskyttelse Vordingborg Grundvandssamarbejde Foredragsholder: Erik Rasmussen

2 Vordingborg grundvandssamarbejde
Baggrund Grundlag Indledende arbejde Processen Det løbende arbejde Resultater

3 Vordingborg grundvandssamarbejde

4 Vordingborg grundvandssamarbejde

5 Vordingborg grundvandssamarbejde

6 Vordingborg grundvandssamarbejde

7 Vordingborg grundvandssamarbejde

8 Vordingborg grundvandssamarbejde

9 Vordingborg grundvandssamarbejde
Grundvandsrådet beslutter i forbindelse med udarbejdelse af forslag til indsatsplan for Møn at arbejde for et samarbejde om lukning af brønde.

10 Vordingborg grundvandssamarbejde
Vandrådet og Vordingborg Kommune indkalder til fællesmøde om lukning af ubenyttede brønde og boringer. Vandrådet er en bestående forening mellem næsten alle vandværker i kommunen. På mødet nedsættes en arbejdsgruppe på 4 vandværker der med kommunen som sekretær forbereder en brøndordning.

11 Vordingborg grundvandssamarbejde
Arbejdsgruppen beslutter at : Arbejdet skal struktureres i en forening i stedet for en fond. Vordingborg Kommune udarbejder oplæg til vedtægter og budgetoverslag. Arbejdsgruppen afholder møde med Vordingborg Forsyning om mulighed for samarbejde og indgår aftale om: at forsyningen deltager i samarbejdet hvis de private vandværker bidrager med mindst lige så meget. Vordingborg Kommunen har et vandforbrug på ca. 2,8 mill m3 Hvoraf Vordingborg Forsyning leverer ca. 1 mill m3.

12 Vordingborg grundvandssamarbejde
Arbejdsgruppen arbejder i et halvt år med: Udformningen af vedtægt og budget, hvor Vordingborg Kommune bidrager og støtter processen tæt. Fastlægger foreningens formål – til mere end lukning af brønde. Fastlægge bidragets størrelse - 15 øre pr. m3 Fastlægger aktivitet første år og følgende år: Stiftende generalforsamling Hjemmeside og informationsmateriale Køreplan fra ansøgninger om lukninger af brønde til lukning er udført.

13 Vordingborg grundvandssamarbejde
Den Stiftende Generalforsamling Arbejdsgruppen indkalder til stiftende generalforsamling (udenfor vandrådet) 2/3 af vandværkerne møder op. Arbejdsgruppen fremlægger forslag til vedtægt og budget. Emnet fælles lukning af brønde debateres hedt – om det er kommunens opgave eller vandværkernes. Arbejdsgruppen lukker diskussionen med: Det står dem der ønsker at lave en forening frit for at gøre det Og hvis man ikke ønsker at være med bedes man forlade mødet Et vandværk gik.

14 Vordingborg grundvandssamarbejde
Foreningen var født og kom til at hedde: Vordingborg Grundvandssamarbejde. Vordingborg Kommune rykker ud af samarbejdet, da foreningen nu er selvbærende. Grundvandssamarbejdet laver aftale med Vordingborg Forsyning om sekretærbistand – medlemsregistrering, ansøgningsadministration m.m. Grundvandssamarbejdet laver aftale med brøndborer om lukningsarbejder – og kan forhandle pris.

15 Vordingborg grundvandssamarbejde
Grundvandssamarbejdet har indtil nu kun beskæftiget sig med lukning af brønde og boringer. Grundvandssamarbejdet har i de 6 år de har eksisteret lukket ca. 143 brønde og boringer.

16 Vordingborg grundvandssamarbejde
Besøg grundvandssamarbejdets hjemmeside:


Download ppt "Grundvandssamarbejde"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google