Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning"— Præsentationens transcript:

1 kvalitetsstyring af faglig rådgivning ved DCE Opdateret version 5 af QA-håndbog del 2A

2 QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning
Beskriver krav og retningslinjer for kvalitetsstyring af faglig rådgivning ved DCE, bl.a. processen ved kvalitetssikring af rapporter og notater fra DCE/Institut for Bioscience og Institut for Miljøvidenskab QA-Håndbog del 1- beskriver administrative forhold fælles for kvalitetsstyring af faglig rådgivning og akkrediteret prøvning QA-Håndbog del 2B - beskriver kvalitetsstyring af akkrediteret prøvning Findes på: dce/kvalitetsstyring/ Resumé af kvalitetsstyring af faglig rådgivning til brug som bilag ved tilbud findes på: dce/kvalitetsstyring/faglig-raadgivning/ Opdateringen er sket på baggrund af konstaterede mangler eller fejl, uhensigtsmæssigheder eller ændringer

3 Ændringer ved Opdatering af QA håndbog del 2A
Projektstyringssystemet er i dag Navision. Dette er ændret i Kap. 4 Projektoprettelse og – styring af rådgivningsopgaver. Beskrivelse af journalisering er udeladt fra beskrivelsen af ”posthåndtering” i Kap. 7 Dokumenthåndtering. Journalisering er beskrevet i kap På bios.medarbejder.dk findes uddybning af hvorfor, hvornår og hvordan der journaliseres:

4 tilføjelser ved Opdatering af QA håndbog del 2A
Kap 4 Projektoprettelse og –styring af rådgivningsopgaver Projektnummer oplyses af projektøkonom tilknyttet det institut, hvor opgaven er hjemmehørende (kap 4.3.1). Kap 5 Fordeling af ansvar og beføjelser Institutlederen eller den som institutlederen har uddelegeret til, har ansvar for at sikre, at der er den nødvendige bredde i de faglige kompetencer til at sikre en tilfredsstillende forskningsbaseret faglighed ved opgaveløsningen, eventuelt suppleret med eksterne kompetencer til at bistå med faglig kvalitetssikring (kap 5.3.2). Kap 6 Faglig kvalitetssikring Proceduren gælder ikke bidrag, som leveres til eksterne produkter, der udarbejdes i faglige arbejdsgrupper, hvis disse produkter er omfattet af faglig kvalitetssikring i det regi, hvor arbejdsgruppen er nedsat. Hvis bidraget indgår uredigeret i produktet, er bidraget omfattet af proceduren for faglig kvalitetssikring (kap. 6.2).

5 tilføjelser ved Opdatering af QA håndbog del 2A
Kap 7 Dokumenthåndtering Projektlederen, eller den som modtager en henvendelse, som ikke ender ud i et egentligt projekt, er ansvarlig for at sikre journalisering af relevant materiale kap 7.4). Kap 8 Datalagring Data lagres på et netværks-drev i projektmappe med sigende navn. Hvis der i datagrundlaget indgår dataudtræk fra en database, skal dataudtrækket lagres. Alternativt skal det fremgå af produktet, hvornår data er udtrukket fra databasen (kap 8.3). Kap 9 Offentliggørelse af resultater og produkter Hvis der skal foretages ændringer i en rapport efter offentliggørelse, evt. som følge af at der er rettet fejl i rapporten, skal det anføres i rapportens datablad, at der er tale om en revideret version, samt hvad der er årsag til revisionen og dato for revisionen. Rekvirenten af rapporten orienteres om ændringerne (9.3.1).

6


Download ppt "QA-håndbog del 2A – faglig rådgivning"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google