Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre."— Præsentationens transcript:

1 FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre

2 FTF projekt Projektet løber indtil 31.10.2012 Der er ansat i alt 4 regionale FTF konsulenter i følgende regioner: Nordjylland, Midtjylland, Sønderjylland, Hovedstaden/Sjælland.

3 Ledelse af projektet FTF Nedsættelse af referencegruppe med repræsentanter fra følgende: 1. Jobcenter chefer 2. Beskæftigelsesregionen 3. FTF 4. Uddannelsesinstitutioner 5. A. Kasser Referencegruppen har til opgave, at sikre fremdrift i projektet, sikre udbredelse af viden om jobrotation og understøtte iværksættelse af rotationsprojekter.

4 Projektets succeskriterium Der forventes iværksat 50 rotationsforløb på landsplan med dimittender som vikarer. Det forventes at forløbenes antal varierer regionerne imellem.

5 Problemet Stigende ledighed blandt nyuddannede med uddannelser målrettet indenfor den offentlige sektor. På sigt er der mangel på kvalificeret arbejdskraft indenfor samme områder. Hvis nyuddannede skifter fagområde kommer de sjældent tilbage. Relativt få ledige/jobcenter. Behov for at etablere rotationsprojekter på tværs af jobcentre.

6 Opgaven Fremme jobrotation til gavn for såvel ansat som ledig. Fastholdelse af nyuddannede indenfor eget fagområde. Sikre koordinering af jobrotation mellem flere jobcentre. Være behjælpelig med det der ønskes både fra Jobcentrenes side og fra de faglige organisationers side.

7 Arbejdet indtil nu Kontaktet følgende fagforbund og A. Kasser i forbindelse med oplysning om Jobrotation: DSA/DSR, BUPL, Finansforbundet, Prosa, Danmarks Lærerforening, Kost- og ernæringsforbundet, De Frie Skolers Lærerforening, Danske Fysioterapeuter og Socialrådgiverforeningen. Deltaget i regionale arrangementer med henblik på information om jobrotation. Målet er, at få aktiveret alle til at arbejde for mere jobrotation.

8 Materiale præsenteret De to typiske modeller er: Virksomheden sender ansatte på efteruddannelse og modtager jobrotationsydelse. Virksomheden betaler løn til de ansatte og betaler kursusudgiften. Virksomheden ansætter en ledig som vikar Virksomheden sender ansatte på efteruddannelse og modtager SVU. Virksomheden betaler løn til den ansatte og betaler kursusafgiften. Virksomheden ansætter en ledig som vikar med løntilskud kombineret med efterfølgende ordinær ansættelse. Princippet er 50 % løntilskud og 50 % ordinær beskæftigelse.

9 Materiale præsenteret – fortsat Forhold vedr. model nr. 1(jobrotationsydelse) Forhold vedr. model nr. 2 (kombinationen af løntilskud/ordinært arbejde) Rekrutteringsgrundlag Økonomisk oversigt over omkostningerne i forbindelse med jobrotation: En korrekt økonomiberegning kræver, at der kigges på hver enkelt socialrådgivers løn og ansættelsesforhold samt at der kigges på vikarernes konkrete lønmæssige indplacering. Eksemplerne er lavet på baggrund af et tænkt kursusforløb på 6 uger.

10 Fremtidige opgaver Kontakt med alle jobcentre – startende fra nu. Fortsat kontakt til interesserede fagforbund/ a. kasser. Kontakt med individuelle arbejdsgivere i hele regionen (fx skoleforvaltningerne). Hvis ønsket – deltage i styregrupper på tværs af kommuner.

11 Kontaktoplysninger Ingrid Roed Tlf. 87134000 iroj@aarhus.dk


Download ppt "FTF Projekt Styrkelse og understøtning af jobrotation på tværs af Jobcentre."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google