Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet."— Præsentationens transcript:

1 HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE

2 OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet omkring rekruttering af ledige på tværs af kommunegrænser. De 18 kommuner er: Albertslund, Ballerup, Brøndby, Dragør, Frederiksberg, Furesø Gentofte, Glostrup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje Tåstrup, Ishøj, København, Lyngby-Tårbæk, Rødovre, Tårnby, Vallensbæk Visionen for Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er at sikre, at virksomheder med opgaver på de store bygge- og anlægsarbejder i Hovedstaden kan få den fornødne arbejdskraft, og at ledig dansk arbejdskraft får del i jobbene Desuden skal HRS medvirke til, at ledige bliver opkvalificeret til jobbene på de store projekter.

3 HVAD KAN VI TILBYDE Samarbejde på tværs af kommunegrænser Den bedste kandidat – uanset hvilken kommune den ledige kommer fra Samarbejde med relevante partnere A-kasser og faglige organisationer Hurtig formidling af arbejdskraft Opkvalificering Faste aftaler omkring opfølgning på nye medarbejdere – og én konsulent der varetager funktionen for alle 16 jobcentre De fleste virksomheder ønsker én kontaktperson, som kan bistå med at besætte jobordrer, uanset at flere jobcentre arbejder sammen om opgaven, og at ledige rekrutteres fra flere kommuner.

4 REKRUTTERING I Hovedstadens Rekrutteringsservice samarbejdes der på tværs om rekrutteringen. Ved rekruttering til Bygge- og anlægsbranchen hentes ordren hjem af de to virksomhedskonsulenter i sekretariatet og placeres i det jobcenter hvor virksomheden er beliggende, eller alternativt hvor arbejdet udføres. Det jobcenter hvor opgaven er placeret varetager tovholderfunktionen og sørger for at der bliver rekrutteret det rette antal kandidater til virksomheden på tværs af kommunegrænserne. Sekretariatet sørger for at følge op på og styre rekrutteringsforløbet så det forløber som aftalt med virksomheden. Ved opgaver der kommer ind på det fælles telefonnummer, eller i tilfælde af at et jobcenter sidder med rekrutteringsproblemer i forhold til besættelse af et ledigt job, sørger jobcentrene selv for at rundsende en forespørgsel til de andre jobcentre så jobbet bliver besat med den bedst kvalificerede kandidat blandt ledige i de 16 kommuner.

5 OPKVALIFICERING De deltagende jobcentre er indstillet på at opkvalificere ledige på de områder, hvor der er efterspørgsel fra virksomhederne, og hvor der indledes et konkret rekrutteringssamarbejde, som dermed kan give (tæt-på-)jobgaranti. HRS rekrutteringsbehov drøftes i det nyetablerede regionale uddannelsesforum, som består af jobcentrene, erhvervsskolerne, VEU centret og Arbejdsmarkedskontor Øst. HRS-sekretariatet tager initiativ til at udarbejde rammer og retningslinjer for jobcentrenes køb og fordeling af uddannelsespladser som led i Hovedstadens Rekrutteringssamarbejde. I forbindelse med udarbejdelsen af de årlige regionale positivlister indsamler Arbejdsmarkedskontor Øst informationer om virksomhedernes behov for arbejdskraft. Hovedstadens Rekrutteringsservice kommer med meldinger fra den opsøgende virksomhedsindsats til AMK Øst med henblik på vurdering i forhold til positivlisten for den regionale pulje til korte, erhvervsrettede forløb.

6 OPFØLGNING Det er en erfaring at virksomhederne ønsker en samlet opfølgning i forhold til nyansatte, som kommer fra ledighed, og som i forbindelse med ansættelsen i virksomheden tildeles støtte fra kommunen til at komme godt i gang på jobbet Der er derfor i HRS aftalt fælles opfølgning i forbindelse med ansættelse på de store projekter gennem en indslusningskonsulent til ledige, som formidles til de ledige job Indslusningskonsulenten skal være med til at sikre, at de ledige, som formidles til job på de store projekter, kommer godt i gang og fastholdes i jobbet.

7 KONTAKT HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE 70 80 80 55 hrs@erhverv.kk.dk


Download ppt "HOVEDSTADENS REKRUTTERINGSSERVICE. OM OS Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) er et samarbejde mellem 18 kommuner (16 jobcentre) i Hovedstadsområdet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google