Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?."— Præsentationens transcript:

1 1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?

2 2 Hvorfor Social Pejling? Mange unge tror, at andre er meget mere risikovillige og må meget mere end dem selv og de søger at leve op til det, de tror, er den accepterede adfærd. Konsekvensen heraf bliver, at vi som mennesker lever en for os selv og andre mere risikabel dagligdag og tilværelse, end tilfældet ville være, hvis vi var bedre til at pejle andres forventninger og holdninger. Vi vil; Styrke de unges evner til at pejle sig ind på de andres unges forventninger og holdninger…. Se mere: http://sspkoege.dk/inline/index.php/sog-pa-ssp/artikel-arkiv/1-latest-news/107-social-pejling-

3 3 SSP gennemførte Social Pejling i skoleåret 2010-2011 på over 90% af skolerne i Køge kommune. Vi udvalgte 20 % af skolerne til effektmåling af om indsatsen i sin nuværende form har virket.

4 4 Metodetilgang: Skolerne er repræsentativt udvalgt til at afspejle Køge kommunens geografiske forskelligheder. Vi har på 3 skoler gennemført effektmåling, ved at spørge eleverne igen, om de samme spørgsmål 3-4 måneder efter første social pejling indsats. Vi har på 2 af de 3 skoler været til forældremøder for at afdække forældrenes betydning.

5 5 Validiteten: Selvrapporteringen ved 1. og 2. spørgerunde er identiske, men der er ikke taget højde for ændringer i børnegruppen i den mellemliggende periode. Endvidere er der ikke taget højde for andre faggruppers opfølgning lokalt, hvilket også kan have en mulig påvirkning.

6 6 Hvor mange unge tror du på din alder har prøvet at ryge en hel smøg?

7 7 Hvor mange unge tror du der har en fast hjemmetid i hverdagen?

8 8 Tror du unge på din alder går til fritidsaktiviter/sport?

9 9 Hvor mange unge på din alder tror du sender mere end 30 sms-er om dagen?

10 10 Hvor mange unge på din alder tror du har prøvet at drikke alkohol (min. en hel genstand)?

11 11 Virker det ? Social pejling indsatsen har effekt, fordi de unge ved anden spørgerunde svarer væsentlige tættere på virkeligheden end ved første spørgerunde… At indsatsen med forældremøde har ikke været muligt at måle på, da der kun har været afholdt forældremøder i 2 klasser. Bonus At SSP bliver kendt af de unge i fredstid…

12 12 Er der behov for andre emner i social pejling ? Nuværende emner; Lommepenge Hjemmetid Fritidsaktiviter/sport SMS-er Sociale medier Alkohol Rygning Er der andre emner som kan/bør belyses via social pejling indsatsen? Forankring – hvem har ansvaret? Lige nu er der ikke en plan/forventning om opfølgning lokalt på den enkelte skole/SFO. Hvordan kan social pejling forankres lokalt ?

13 13 Forankring – hvem har ansvaret? Lige nu er der ikke en plan/forventning om opfølgning lokalt på den enkelte skole/SFO. Hvordan kan social pejling forankres lokalt ? 5 min til dette !


Download ppt "1 Social Pejling Evaluering 2011 Hvilken effekt?."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google