Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rudolf Steiner blev født i Kraljevec ved den Østrig-ungarske grænse, d. 9 april i 1861. og han døde d. 30 marts i 1925. Rudolf Steiner er blev uddannet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rudolf Steiner blev født i Kraljevec ved den Østrig-ungarske grænse, d. 9 april i 1861. og han døde d. 30 marts i 1925. Rudolf Steiner er blev uddannet."— Præsentationens transcript:

1

2

3 Rudolf Steiner blev født i Kraljevec ved den Østrig-ungarske grænse, d. 9 april i 1861. og han døde d. 30 marts i 1925. Rudolf Steiner er blev uddannet inden for Biologi, fysik og Kemi. Rudolf Steiner siger; At antroposofi er en erkendelsesvej. og benævnelsen Antroposofi er sammensat af de græske ord Anthropos betyder menneske, Sofia betyder visdom eller kundskab.

4 Rudolf Steiner udviklede Pædagogikken ud fra sit menneskesyn Antroposofi, der betragter mennesket som ét hele, der må pleje alle områder af sit væsen, Tanken, følelsen og viljen. Ud fra hans pædagogiske tanker, hvor han vægter menneskets identitet højt, passer det ind i humanismen som betyder Menneskesyn, altså menneskesyn. Vækst pædagogik friheden til at udvikle sig på sin egen måde.

5 Tiden før skolealderen har inden for steiner pædagogikken været beskrevet som en periode, hvor børnenes ”rygsæk”, bliver fyldt med sansemæssige erfaringer, da barnet skal ”gribe før det kan begribe”. Alt skal foregå uden pres, eksamen og hjælpeklasser. Der ofte afføder mindreværd, angst og dermed dårlig læring.’ De går meget op i at man skal være kreativ, eller bruge musik. Og så går de ikke op i resultatet af det du har lavet men, hvad du har fået ud af det.

6 ” enhver opdragelse er selvopdragelse, vi er som opdragere og lærer egentlig kun omgivelserne for barnet, der opdrager sig selv. Vi må skabe de gunstigste omgivelser for at barnet kan opdrage sig selv således gennem os som det gennem sin inderste skæbne må opdrage sig selv”. (barnet før skolealderen) Den pædagogiske kunst kan kun hvile på ægte menneskeerkendelse, og denne vil aldrig kunne være en fuldendt erkendelse, hvis den standser ved blot at betragte. Man lærer ikke det menneskelige væsen at kende i en passiv viden.

7 Ja vi bruger Steiner pædagogikken i dag, i hele Danmark og verden over. Vi har 15 Steiner skoler og over 60 børnehaver i Danmark. På verdensplan er der 800 steiner skoler og 15oo børnehaver og seminarier. i Tyskland, Sverige, Norge og USA. Har der været en heftig debat hvor forældre har stille spørgsmål vedr. pædagogikken, ved åbenheden og ledelsesformen. I Danmark har der ikke været problemer men der har været elevtilbagegang og Steiner skolen i Århus måtte lukke.

8 Livet tvinger ikke til kærlighed, men det trives kun i kærlighed. Modtag barnet med ærefrygt, opdrag det i kærlighed, lad det gå i frihed.

9 Lavet af Gitte, Lise, Dorthe & Maiken.


Download ppt "Rudolf Steiner blev født i Kraljevec ved den Østrig-ungarske grænse, d. 9 april i 1861. og han døde d. 30 marts i 1925. Rudolf Steiner er blev uddannet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google