Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde."— Præsentationens transcript:

1 Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.

2 Æg Rig på (min. 30 % af ADT) B12-vitamin80 % Biotin50 % Selen42 % D-vitamin35 % B2-vitamin32 % Phosphor30 % A-vitamin30 % Protein (min.20 % af ADT)36 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

3 Æg Kilde til (min. 15 % af ADT) Pantothensyre27 % Niacin19 % E-vitamin15 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

4 Svinemørbrad 3,8% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) B1-vitamin104 % Niacin50 % Phosphor31 % Protein (min.20 % af ADT)72 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

5 Svinemørbrad 3,8 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) B 6 - vitamin27 % B 12 - vitamin24 % Kalium 24 % Selen19 % Zink18 % B 2-vitamin17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

6 Svinekød, nakkefilet 12,2% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) B1-vitamin66 % Niacin44 % B12- vitamin33 % Protein (min.20 % af ADT)40 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

7 Svinekød, nakkefilet 12,2% fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) Zink27 % Phosphor26 % Kalium20 % Selen18 % B6- vitamin18 % B2- vitamin15 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

8 Svinelever Rig på (min. 30 % af ADT) A-vitamin1766 % B12- vitamin1600 % Folsyre500 % B2-vitamin211 % Niacin131 % Pantothensyre107 % Kobber101 % Jern96 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

9 Svinelever Rig på (min. 30 % af ADT) Biotin88 % Selen87 % Zink68 % Phosphor53 % B6-vitamin48 % K- vitamin40 % C-vitamin31 % Protein (min.20 % af ADT)68 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

10 Svinelever Kilde til (min. 15 % af ADT) B1- vitamin27 % Mangan20 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

11 Oksemørbrad 6,4% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) B12 - vitamin95 % Niacin59 % Phosphor30 % Zink30 % Protein (min.20 % af ADT)57 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

12 Oksemørbrad 6,4 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) B6 - vitamin24 % Jern18 % Kalium17 % Selen17 % B2 - vitamin16 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

13 Okseculotte 15,3% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) Niacin59 % B12 - vitamin56 % Zink43 % B6 - vitamin32 % Protein (min.20 % af ADT)37 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

14 Okseculotte 15,3 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) Phosphor24 % Jern15 % Kalium15 % 100 g dækker 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

15 Kalvelever Rig på (min. 30 % af ADT) B12-vitamin2400 % Folsyre851 % A - vitamin602 % Kobber235 % B2 - vitamin154 % Pantothensyre133 % Niacin123 % Biotin78 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

16 Kalvelever Rig på (min. 30 % af ADT) B6 - vitamin64 % Selen55 % Phosphor47 % Zink37 % Jern36 % K - vitamin36 % C - vitamin23 % Protein (min.20 % af ADT)62 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

17 Kalvelever Kilde til (min. 15 % af ADT) B1- vitamin17 % Mangan16 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

18 Hel kylling med skind 11,8% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) Niacin71 % Protein (min.20 % af ADT)42 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

19 Hel kylling med skind 11,8 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) B6 - vitamin26 % Selen23 % Phosphor21 % Pantothensyre20 % B12 - vitamin17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

20 Ost, fast 30+, 15,7% fedt Rig på (min. 30 % af ADT) Calcium92 % Phosphor84 % B12 - vitamin61 % Zink45 % Niacin42 % Folsyre30 % Protein (min.20 % af ADT)44 % 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

21 Ost, fast 30+, 15,7 % fedt Kilde til (min. 15 % af ADT) A - vitamin17 % Selen17 % B2 - vitamin23 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

22 Minimælk, 0,5% fedt Rig på (min. 15 % af ADT) B12 - vitamin19 % Calcium16 % Jod16 % Protein (min.20 % af ADT)38 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Kilde: www.foodcomp.dk

23 Minimælk, 0,5 % fedt Kilde til (min. 7,5 % af ADT) Phosphor14 % B2 - vitamin12 % Kalium8 % 100 g dækker min. 7,5 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde: www.foodcomp.dk

24 Solbær Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin226 % Kilde til (min. 15 % af ADT) E-vitamin18 % Kalium17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:

25 Jordbær 100 g dækker min. 30 % af anbefalingerne, dvs. det har et højt indhold af = rig på: Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin95 % Folinsyre59 % Kilde til (min. 15 % af ADT) K-vitamin27 %

26 Banan 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) B6-vitamin21 % Folsyre19 % Kalium18 % C-vitamin18 %

27 Andre frugter FrugterRig på (min. 30 % af ADT) KiwiC-vitamin116 % AppelsinC-vitamin76 % BlåbærC-vitamin55 % AvocadoFolsyre47 % MandarinC-vitamin33 % AnanasC-vitamin31 % HindbærC-vitamin30 %

28 Andre frugter 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: FrugterKilde til (min. 15 % af ADT) AvocadoKalium23 % AppelsinFolsyre23 % KiwiFolsyre21 % NetmelonC-vitamin18 % NetmelonFolsyre15 %

29 Broccoli Rig på (min. 30 % af ADT) K-vitamin347 % C-vitamin151 % Folsyre120 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) Mangan29 % Kalium20 %

30 Spinat Rig på (min. 30 % af ADT) K-vitamin747 % Folsyre110 % Mangan85 % C-vitamin68 % A-vitamin44 % Jern32 %

31 Spinat 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) E-vitamin24 % Chrom23 % Kalium22 % B2-vitamin17 % B6-vitamin16 % Calcium16 %

32 Ærter Rig på (min. 30 % af ADT) K-vitamin93 % C-vitamin54 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) B1-vitamin28 % Niacin19 % Mangan19 % Phosphor19 % Kalium15 %

33 Pastinak Rig på (min. 30 % af ADT) Folsyre34 % Kalium32 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) Niacin22 % Mangan20 % E-vitamin19 % Phosphor16 %

34 Gulerod Rig på (min. 30 % af ADT) A-vitamin95 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) K-vitamin20 % Folsyre19 % Mangan18 %

35 Rød peberfrugt Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin239 % Folsyre44 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) E-vitamin24 %

36 Andre grøntsager GrøntsagerRig på (min. 30 % af ADT) SpidskålK-vitamin227 % Grøn peberfrugtC-vitamin130 % BlomkålFolsyre83 % SpidskålC-vitamin83 % BlomkålC-vitamin76 % AspargesFolsyre75 % RødbedeFolsyre46 % PorreFolsyre41 % PorreC-vitamin31 % RødbedeMangan30 %

37 Andre grøntsager GrøntsagerKilde til (min. 15 % af ADT) TomatC-vitamin23 % RødkålFolsyre23 % AgurkK-vitamin22 % BlomkålK-vitamin21 % Grøn peberfrugtFolsyre18 % MajsFolsyre17 % AgurkC-vitamin17 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til:

38 Kartoffel Rig på (min. 30 % af ADT) C-vitamin33 % 100 g dækker min. 15 % af anbefalingerne, dvs. det indeholder en betydelig mængde = kilde til: Kilde til (min. 15 % af ADT) K-vitamin21 % Kalium21 % Folsyre18 %


Download ppt "Fødevarer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google