Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ria Slides BREV SKREVET I ÅR 2070 BREV SKREVET I ÅR 2070 www ww w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ria Slides BREV SKREVET I ÅR 2070 BREV SKREVET I ÅR 2070 www ww w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww."— Præsentationens transcript:

1

2 Ria Slides BREV SKREVET I ÅR 2070 BREV SKREVET I ÅR 2070 www ww w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w ww www ww w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwwwWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w ww www ww w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwww Offentliggjort i magasinet: "Crónica de los Tiempos" April 2002.

3 Ria Slides Vi er i år 2070. Jeg er lige blevet 50, men ligner en på 85. Jeg har store nyreproblemer, for jeg får for lidt vand. Jeg tror ikke jeg har så lang tid tilbage at leve i. I dag er jeg den ældste i det her samfund. Vi er i år 2070. Jeg er lige blevet 50, men ligner en på 85. Jeg har store nyreproblemer, for jeg får for lidt vand. Jeg tror ikke jeg har så lang tid tilbage at leve i. I dag er jeg den ældste i det her samfund.

4 Ria Slides Jeg husker da jeg var 5 år gammel Der var mange træer i parkerne, Husene havde smukke haver, og jeg kunne nyde at bade, og stå længe under bruseren for at vaske mig Rigtig meget var anderledes. Nu må vi rense os selv, ved at bruge aflagte klude med mineralske olier.

5 Ria Slides Førhen var kvinderne glade for deres smukke hår Førhen vaskede min far sin bil med vand fra en vandslange. I dag tror børn slet ikke på, at man kunne bruge vand på sådan noget. Førhen vaskede min far sin bil med vand fra en vandslange. I dag tror børn slet ikke på, at man kunne bruge vand på sådan noget. Nu må de barbere deres hoved, for at holde det rent uden vand.

6 Ria Slides Jeg husker de mange advarsler: ”SPAR PÅ VANDET” Men ingen tog notits af det. Alle troede der var ubegrænsede vandresourcer. Jeg husker de mange advarsler: ”SPAR PÅ VANDET” Men ingen tog notits af det. Alle troede der var ubegrænsede vandresourcer. I dag er alle floder, søer, åer og grundvandet uopretteligt forurenede, eller fuldstændigt udtørrede.

7 Ria Slides Landskabet der omgiver os, har forandret sig til intet andet end en enorm ørken Mave-infektioner, plus hud-og urinvejsproblemer, er nu hoved årsagen til de fleste dødsfald.

8 Ria Slides Industrien er lammet, og arbejdsløsheden er dramatisk høj. Afsaltning af planter er hovedbeskæftigelsen. Man får drikkevand i stedet for løn. Industrien er lammet, og arbejdsløsheden er dramatisk høj. Afsaltning af planter er hovedbeskæftigelsen. Man får drikkevand i stedet for løn.

9 Ria Slides Der er stor kriminalitet mennesker imellem for at få vand. 80% af maden er syntetisk.

10 Ria Slides Førhen anbefalede man, at en voksen drak 8 glas vand om dagen. I dag er det kun tilladt for mig, at drikke et halvt glas. Førhen anbefalede man, at en voksen drak 8 glas vand om dagen. I dag er det kun tilladt for mig, at drikke et halvt glas.

11 Ria Slides Da vi ikke kan vaske vores tøj, smider vi det ud, hvilket øger mængden af affald Vi skal tilbage til at bruge septic tank, ligesom i forrige århundrede, fordi rensningsanlæggene holdt op med at virke p.g.a. Mangel på vand. Da vi ikke kan vaske vores tøj, smider vi det ud, hvilket øger mængden af affald Vi skal tilbage til at bruge septic tank, ligesom i forrige århundrede, fordi rensningsanlæggene holdt op med at virke p.g.a. Mangel på vand.

12 Ria Slides Folk ser forfærdelige ud: Deres kroppe er svage, forårsaget af ekstrem dehydration; Huden fyldt med sårskorper p.g.a. den ultraviolette stråling, som atmosfæren ikke længere kan filtrere fra, fordi ozonlaget er ødelagt.

13 Ria Slides Fordi huden er udtørret, ser en 20-årig kvinde ud som en på 40. Den store mangel på træer reducere ilten vi bruger når vi trækker vejret, hvilket igen sænker intelligens kvotienten for de kommende generationer Forskerne prøver alle muligheder for at finde løsninger. Men endnu er der ingen udsigt til det: Vi kan ikke lave vand. Forskerne prøver alle muligheder for at finde løsninger. Men endnu er der ingen udsigt til det: Vi kan ikke lave vand.

14 Ria Slides Sædkvaliteten hos mange mænd er ændret... …hvilket resultere i at børn bliver født med alle slags defekter, mutationer og misdannelser.

15 Ria Slides Regeringen lader os endda betale skat af den luft vi indånder: 137 m3 pr. Voksen pr. dag. De som ikke kan betale skatten er udelukket fra de “ventilerede områder” som er udstyret med gigantiske mekaniske lunger, som kører på solenergi. Den luft som tilføres de “ventilerede områder” er ikke af særlig god kvalitet, men i det mindste kan man ånde der. Den gennemsnitlige levealder er 35 år

16 Ria Slides Nogle lande har haft succes med at afgrænse små øer med vegetation og vandløb. Disse områder er lukkede og kontrolleret af hæren. Vand er blevet en sjælden handelsvare, en dyrebar skat, uendelig mere værd end guld og diamanter.

17 Ria Slides Hvor jeg bor, er der ikke flere træer, fordi det næsten aldrig regner. Og når det regner, er det syreregn der falder. Der er ingen årstider. Klimaforandringer som drivhuseffekt og den forurening vi lavede op gennem det tyvende århundrede, gjorde en ende på det. Vi var advaret om at passe på miljøet, men alle var ligeglade.

18 Ria Slides Da min datter spurgte mig, hvordan det var da jeg var ung. Beskrev jeg skønheden ved de store skove Jeg fortalte hende om regnen, om blomsterne, om behageligheden ved at kunne ånde, om at fiske i floder og søer, og at kunne drikke så meget vand man ville. Jeg fortalte hende om, hvor sunde og raske folk plejede at være.

19 Ria Slides Hun spurgte mig: Jeg kunne mærke en klump i halsen... - Far! Hvorfor er der ikke vand mere ?

20 Ria Slides Jeg kan ikke lade være med at føle mig skyldig fordi jeg tilhøre den generation som færdiggjorde ødelæggelse af miljøet ved simpelthen ikke at tage nogen af advarslerne seriøst... Og der var mange af dem! Jeg tilhøre den sidste generation som kunne have gjort en forskel, men som valgte intet at gøre.

21 Ria Slides I dag betaler vores børn den urimelige pris.

22 Ria Slides Helt ærligt tror jeg, at i løbet af kort tid, vil liv på jorden ikke længere være muligt, fordi ødelæggelsen af miljøet har nået sit endeligt. its point of no return.

23 Ria Slides Hvor ville jeg gerne kunne gå tilbage i tid, for at få menneskene til at forstå dette...... Til den tid hvor det stadig var muligt at gøre noget. At redde planeten Jorden!

24 Ria Slides Dette er ikke for sjov, det er allerede en realitet. Pas på miljøet for dine børn; Hvis du ingen har, får du måske nogen en dag. Lad dem ikke arve helvedet... Giv dem Liv! Auteur : Ria Ellwanger, en collaboration avec Lopez Chavez Ariel Alahin riaellw@globo.com, alainlopez909@hotmail.com riaellw@globo.comalainlopez909@hotmail.com Texte : revue "Crónica de los Tiempos“, d’avril 2002. Musique: Chopin - Tristesse Images : Getty Images Traduction française “maison”: Eva Sagasti generationsfutures.net Free English translation: Daniel T. Brunner daniel_to_b@hotmail.com Oversat af: Den Lille Vanvittige. Dk


Download ppt "Ria Slides BREV SKREVET I ÅR 2070 BREV SKREVET I ÅR 2070 www ww w www w Wwwwww w w ww w wwwwwwww wwwwwww w w w wwwww ww w w w www wWwwwww w w ww w wwwwwwww."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google