Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

LOB - Landsforeningen til Oplysning om Brænderøgsforurening

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "LOB - Landsforeningen til Oplysning om Brænderøgsforurening"— Præsentationens transcript:

1 LOB - Landsforeningen til Oplysning om Brænderøgsforurening
Røg fra Brændeovne Vienni Henriksen LOB - Landsforeningen til Oplysning om Brænderøgsforurening

2 Brændeovnsrøg Vi er mange på landsplan, der er generet og/eller bliver syge af røg fra naboers brændeovne. Det er derfor et stort ønske for os, at DN vil give støtte til vore bestræbelser for at sikre ren luft til alle. Brændeovnsrøgen siver ind i vore hjem og er årsag til ubehagelige helbredsproblemer: Slemt er det at blive vækket flere gange om natten med ubehagelige symptomer.

3 Helbredseffekter Omfang af problem
Disse symptomer omfatter svie og smerte i øjne, stærk svie i næse og bihuler, næseblod, prikken og hævelser i mundhulen, hjertebanken samt kvalme og vejrtrækningsbesvær.  I vort boligområde er vi omringet af mindst 50 brændeovne. Kommunen forlanger, at man skal udpege den forurenende ovn, men det er selvsagt en umulig opgave midt om natten i al slags vejr.

4 Beskyttelse Det er efter min opfattelse nødvendigt, at der opstilles et effektivt kontrolsystem baseret på et akut beredskab der har rådighed over partikelmåler.   I lavtliggende områder, hvor fri fortynding ikke finder sted bør der endvidere udlægges miljøzoner med ingen eller begrænset brug af brændeovne. Brændeovne er en uheldig opvarmningsform, som ikke hører hjemme i tæt/lav bebyggelse.

5 Gennemsnit af partikeltal fordelt tid på døgnet og måned


Download ppt "LOB - Landsforeningen til Oplysning om Brænderøgsforurening"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google