Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

StopTyve Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "StopTyve Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud"— Præsentationens transcript:

1 StopTyve Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud
Alarmkamera og nabonetværk vogter din bolig når du er på arbejde inviteret i byen på weekend eller ferie Kom aldrig hjem til ”en overraskelse”

2 StopTyve StopTyve konceptet er udviklet og vedligeholdes í samarbejde med erfarne kriminalefterforskere. Formålet med Stop Tyve er at skabe maksimal tryghed i forhold til indbrud i din bolig. Dette opnås ved at forebygge indbrud i din bolig ved opsætning af mærkater med advarsel om alarmkamera og StopTyve koncept. ved områdecertifisering, hvorved hele boligområdet bliver uinteressant for indbrudstyve. ved hurtig og effektiv reaktion bl.a. af nabonetværk efter StopTyve konceptet,

3 StopTyve konceptet StopTyve har til formål at skabe tryghed i boligområder Hovedingredienser: Trådløst IP-kamera med bevægelsesalarm StopTyve foretager konfigurering og tilkobling til dit trådløse netværk. Du skal blot sørge for strøm. Et godt og aktivt samarbejde med de omboende En gennemarbejdet reaktionsplan udarbejdet i samarbejde med erfarne kriminalefterforskere. Forebyggelse gennem StopTyve mærkater og Certificering 100 % troværdighed ved anmeldelser til politiet Maksimal og hidtil uset effektivitet i forhold til serieindbrud, som typisk udføres af østkriminelle bander. Den ene dag i et område, og den næste i et nyt område. Maskinel ajourføring af medlemsdata.

4 IP-kameraet IP-kameraet arbejder trådløst.
Der er indbygget bevægelsesalarm. Ved bevægelse optages 5 billeder, som mailes f.eks. til ejers smartphone og arbejds-PC og måske et par naboer. Kameraet kan kombineres med et tænd- og slukur, således at det er tændt, når du er på arbejde - dagindbrud. Der er mulighed for, at du ved alarm kan aktivere mikrofon, videooptagelse og lydoptagelse. Der kan også aktiveres en sirene.

5 Personnetværket Består af:
En ejer, som modtager alarmen (op til 4 ”ejere”). Det kan bl.a. være din smartphone og arbejds-PC. En alarmperson (oftest ejer), som ringer 112 og slår indbrudsalarm til beboerne og aktørerne, som er med i ordningen En reaktionsgruppe, som begiver sig til aftalt kontaktpunkt og iværksætter reaktionsplanen. En obs.gruppe, som opstarter observation mod medgerningsmænd og gerningskøretøjer. Øvrige – som har ønsket orientering, men blot for at kunne sikre sig i egen bopæl.

6 Reaktionsplan Sammen med ejer udfærdiger StopTyve en reaktionsplan
Beskrivelse af med den opgave, der skal løses. Beskrivelse af reglerne vedr. civil anholdelse. Overvejelser vedr. egne forhold. Der kan forekomme meget varierende forhold afhængig af tidspunkt på dagen, om det er hverdag eller weekend m.m. Er vi mange – er vi få, er vi store – er vi små. Overvejelser vedr. modparten – specielt vurdering omkring farlighed. (Vi tager ingen risici). Definering af de forskellige grupper og aktører i planen, og beskrivelse af deres opgaver.

7 Maskinel ajourføring Det er helt afgørende for indsatsen at -adresser og telefonnumre hele tiden er up to date. Lige så vigtigt er det selvfølgelig at dem som skal udfylde de forskellige roller, stadig er med. Derfor tilbyder StopTyve at lave en edb-ajourføringskørsel, f.eks. hver 3. måned. Det ajourførte materiale kan lægges på nettet med password. StopTyve giver meddelelse til baseejer, hvis nogen undlader ajourføring.

8 StopTyve Certifikation
StopTyve arbejder med en StopTyve Certifikation. Den kan opnås, når mindst 25 % af beboerne i et område har installeret alarmkamera og der er udarbejdet en reaktionsplan. Når området har fået certifikation kan der opstilles skilte i lighed med Nabohjælp-skilte, som indikerer, at område er ”farligt område” for indbrudstyve.

9 100 % identifikation En af grundpillerne i konceptet er, at alarmen går til en ejer/gruppe, som kun slår alarmen til de øvrige, når det med 100 % sikkerhed er fastslået, at der er tale om ”indbrud i øjeblikket”. Det er altså ikke en tyverialarm, som måske er aktiveret på grund af en teknisk fejl eller en personalefejl. Der er ”indbrud i øjeblikket”. Det vil medføre, at alle aktører som bliver alarmeret er 100 % fokuseret på opgaven.

10 Østkriminelle En af de helt store problemer politiet og borgerne står overfor er Østkriminelle bander. Deres modus er at indfinde sig som bande i et område en dag, og lægge maksimalt indbrudstryk på kort tid. Næste dag er de udrejst, eller arbejder i et nyt beboelsesområde i en anden egn. StopTyve konceptet, er det eneste koncept, som har et effektivt modtræk mod dette. P.g.a. nabonetværket erkendes det tidligt, at vi har at gøre med serieindbrud – ofte østkriminelle. Ved det første indbrud udsendes varsel til alle i området (og evt. nøglepersoner i naboområder). Ved næste indbrud ved vi, at det drejer sig om serieindbrud, og politiets og netværkets indsats kan indrette sig efter dette. Jo flere vi er , jo større sikkerhed opnår vi.

11 Dagindbrud - eksempel I de efterfølgende slides vil vi beskrive, hvordan vi forventer en hændelse med et dagindbrud vil forløbe.

12 Klokken er 0745 og Jens forlader bopælen for at køre på arbejde.

13 Jens har opsat sit kamera i TV-stuen ved siden af en 55” fladskærm diagonalt modsat indgangsdøren til rummet. Dermed sikrer han, at kameraet ikke kan slukkes inden det når at sende billeder. Et tænd- og slukur sørger for at tænde kameraet kl og at slukke det kl lige inden han kommer hjem fra arbejde.

14 Kl. 1014 sidder Jens på sin arbejdsplads og arbejder med dagens opgaver.
Her modtager han en mail på sin arbejdsmail, og hans smartphone tilkendegiver, at der er en privatmail tikket ind.

15 Jens åbner mailen og konstaterer straks, at det er en indbrudstyv, der er trængt ind i huset.
Skulle Jens have overset mailen både på PC og smartphone, ved han, at både hans kone og en nabo også har fået mailen.

16 Jens ringer straks 112 og anmelder ”Indbrud i øjeblikket”.
Jens ved, at det bliver priorieret meget højt, og at der straks vil blive sendt en patruljevogn. Dernæst videresender Jens alarmmailen til gruppen ”alle medlemmer i grundejerforeningen”.

17 Øvrige medlemmer, som er hjemme sikrer hjemmet og er ekstra på vagt.
Nu ved Jens, at reaktionsgruppen samler sig ved det aftalte kontaktpunkt. Jens kører også selv derned. Obsgruppen begynder at kigge sig omkring i området efter medgerningsmænd eller ”mærkelige” køretøjer. Øvrige medlemmer, som er hjemme sikrer hjemmet og er ekstra på vagt.

18 Jens vælger nu at kalde kameraet op via en app på hans smartphone.
Her vælger han at starte videooptagelse og lydoptagelse. Han kan også aktivere mikrofonen og tale til indbrudstyven

19 Ole og Per fra obs.gruppen har fået øje på en mistænkelig hvid kassevogn. Den plejer ikke at holde på stedet. De vurderer derfor, at den kan være interessant i forhold til indbruddet. De ringer derfor til Jens og fortæller, om bilen og oplyser bilens registreringsnr.

20 Meget tyder nu på, at det er køretøjet, som tyven benytter.
Jens ringer til politiet og får konstateret, at pladerne er efterlyste. Meget tyder nu på, at det er køretøjet, som tyven benytter. Ole og Per overvejer at spærre dens bevæglighed med Deres egne køretøjer. Men så vælger Ole i stedet at anbringe sin tændte mobiltelefon under sædet. Så kan politiet spore den, hvis det viser sig at tyven stikker af i den.

21 StopTyve Se det var den lange version !
Mere sandsynlig er nok den kortere version

22 Indbrudstyven har sneget sig om gennem haven og står parat til at skaffe sig adgang til boligen ved at bryde terrassedøren op.

23 Så opdager han StopTyve mærkatet, og ved nu, at boligen er overvåget med alarmkamera.

24 Slukøret lusker han retur gennem haven ud for at finde et sted, som er mindre bevogtet.

25 StopTyve Se det var den korte version !
Mere sandsynlig er nok den ultra korte version

26 (bilen er ikke kommet rundt svinget endnu)
Indbrudstyven kommer kørende i sin bil på vej mod Thyges Banke for at lave indbrud. (bilen er ikke kommet rundt svinget endnu)

27 (Bilen er nået op til Nyrupvej)
Men hvad er det !!!! Han kører jo forbi !!! (Bilen er nået op til Nyrupvej)

28 Åh - han så skiltet

29 Ejer havde været et par dage på besøg i Sønderjylland.
Til sidst et eksempel fra det virkelige liv ved en gerningstedsundersøgelse for nylig. (Bragt med ejers tilladelse naturligvis). Ejer havde været et par dage på besøg i Sønderjylland. Det var ikke så slemt i stuen. Her var skuffer og skabe gennemrodet.

30 I gangen og badeværelset var skuffer og skabe gennemrodet og indholdet smidt på gulvet.

31 Også soveværelset havde fået en ordentlig tur.

32 Alt var flået ud og rodet igennem.
Vi formoder, at tyven ledte efter smykker. Han ved, at folk gemmer dem på de mærkeligste steder. Han ved også, at han nok skal finde dem, hvis han har tid nok og får rodet alt igennem.

33 Platformen vi har valgt for www.stoptyve.dk er www.nabo.dk.

34 Det næste punkt er nyheder:

35 Så er der beskeder, hvor man kan sende besked til enkeldtpersoner, eller til de grupper man har oprettet

36 Opslagstavlen, hvor man kan sælge sin gamle cykel

37 Opslagstavlen, hvor man kan sælge sin gamle cykel

38 Dokumentarkiv, hvor du kan gemme vedtægterne, mødereferater m.m..

39 Kalender, hvor vi sætter diverse hændelser på.

40 Derudover er der Galleri, Tip en nabo, nabobooking, nabovarsling, nabo SMS og indstillinger.

41 Det næste, der sker, er at nabo. dk udvikler en app
Det næste, der sker, er at nabo.dk udvikler en app., som kan bruges til alarmere. Tryk på ikonet – klik på alarmer – er du sikker – ja !

42 StopTyve takker for invitationen og Jeres opmærksomhed.
Vi står til rådighed for opsætning af alarmkamera, hjælp til etablering af nabonetværket og reaktionsplan, hjælp med opbygning og vedligeholdelse af medlemsdatabase, hjælp til opbygning og håndtering af gruppefiler til din telefon, således at du kan slå alarmen, teknisk og efterforskningsmæssig rådgivning. Vi anbefaler et iværksættelsesmøde, når kameraerne er sat op. Besøg evt.


Download ppt "StopTyve Et tilbud om øget tryghed i forhold til indbrud"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google