Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Konference IT og læring

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Konference IT og læring"— Præsentationens transcript:

1 Konference IT og læring
Simon Mørch, 14 år, fra Oksbøl ved Esbjerg, hvor han går i 8. klasse. I 2009 stiftede han i virksomheden onlinefactory, der hjælper andre virksomheder med online markedsføring. Onlinefactory.dk, et koncept, hvor kunden kun betaler, hvis annonceringen udmønter sig i et egentligt salg, gav hurtigt en enorm vækst. I begyndelsen af 2010 blev han partner i Gosocial, hvor han primært arbejder med at optimerer virksomheders online-marketing på de sociale medier, primært Facebook.

2 Konference IT og læring
16-årig dropper skolen og satser på iværksætter-vejen Den kun 16-årige iværksætter, Sune Raun Madsen, har valgt at lægge kræfterne sit eget firma MusicUpdates.dk, som efter blot knap tre år allerede  er en af Danmarks største musiknyhedsportaler. Jeg har valgt at tage et sabbatår. Jeg vil rigtig gerne arbejde på at gøre firmaet endnu større. Men det er meget svært både at passe firma, fritidsjob og skole, siger Sune Madsen til Hals Avis og tilføjer: - MusicUpdates.dk er en nyhedsportal for unge, der også drives af unge. Vi er cirka tilknyttet 25 frivillige i hele Danmark, som arbejder som journalister, teknikere og tv-værter. 

3 Konference IT og læring
17-årig iværksætter sælger sin første virksomhed Den 17-årige iværksætter Oskar Herrik Nielsen har solgt netavisen Ungnyt.dk, der betragtes som Danmarks førende nyhedssite for unge. De nye ejere vil videreføre sitet i samme unge ånd. - Det er selvfølgelig med vemod, at jeg nu siger farvel til Ungnyt.dk, som jeg har ejet og drevet i en femtedel af mit liv, siger den 17-årige Oskar Herrik Nielsen, afgående chefredaktør og nu tidligere ejer af Ungnyt.dk.   Ungnyt.dk er Danmarks første og nu førende netavis for unge, og har eksisteret siden 2008, hvor den – dengang – blot 14-årige Oskar startede netavisen. Han giver dog ikke helt slip på sit første videresolgte projekt, da han skal arbejde som rådgiver for de nye ejere.

4 Konference IT og læring
21-årig iværksætter bag million-forretning Den 21-årige Søren Larsen fra vestjyske Tarm har på blot et år skabt en vækstvirksomhed. Selvom Søren kun havde en handelsskoleeksamen og et år i en telebutik på bagen, tog han springet i april 2010, hvor han gik fuldtid i firmaet Inmobile ApS, hvor ejerkredsen i dag består af ham selv, faderen Gunnar og broderen Kristian. Firmaet har udviklet et online program, som håndterer ind- og udgående sms-beskeder for offentlige og private virksomheder. Programmet bliver først og fremmest brugt til udsendelse af sms’er til mange modtagere, til påmindelser på aftaler hos frisører og tandlæger, samt til afstemninger og konkurrencer. Bankernes EDB Central, Danisco, Københavns Kommune, Rynkeby og over 200 andre i kundekartoteket Inmobile ApS rundede kroner i omsætning i 2010, og ejerne forventer at kunne mere end tredoble dette i 2011, hvor de forventer 2,4 millioner kroner i omsætning.

5 Konference IT og læring
Hvordan kan vi gennem en styrket anvendelse af IT i undervisningen være med til at fastholde flere unge i ungdomsuddannelse?

6 Konference IT og læring
Kunne man ikke forestille sig UU vejledningssamtalen med hjem som podcast? Den unge vejledningssøgende på tur i byen for at fotografere steder, hvor han kunne tænke sig at få job? Den unge sosu-elev afleverer sin opgave om borgeren som podcast? Fast træffetid i den virtuel lektiecafe tirsdag og torsdag aften fra 19 – 22? Pytagoras’ læresætning afleveret som TV reklame på youtube? Eleverne sidder i hver sin virtuelle verdensdel og arbejder på det samme dokument? De vigtigste pointer i undervisningen lagt på youtube eller på et lukket forum, som kun klassen har adgang til? Udvikling af faglig stolthed gennem at de unge fx laver videopodcast, som formidler hvad man laver som færdiguddannet i min ungdomsuddannelse – til oplysning overfor de efterfølgende klasser i folkeskolen?

7 Konference IT og læring
Hold Fast er: 180 partnere – ungdomsuddannelser og UU’er. 2 regioner 6 indsatser Midler fra EU’s socialfond, finansloven, region Midt og Region Syddanmark

8 Konference IT og læring
Indsatser: Mentor på tværs af skoler Indslusning i ungdomsuddannelse Introduktion til ungdomsuddannelsen, gode studievaner etc. Opsamling på potentielle drop-outs IT og læring Håndholdt støtte til praktikpladser

9 Konference IT og læring
8.30 – 9.00 Registrering og kaffe 9.00 – 9.10 Velkomst v/ projektkoordinator Kirsten Bach Kjeldal, Hold Fast 9.10 – 9.40 Hvordan kan IT støtte læringen og styrke fastholdelsen? v/ Mads Bo Christensen, VIFIN 9.40 – "Forstå psykologien bag de sociale medier" v/ internetpsykolog Anders Colding-Jørgensen 10.10 – Pause 10.25 –11.20 Præsentation af eftermiddagens workshops 11.20 – Frokost 12.00 – Arbejde i workshops inkl. kaffe 14.30 Tak for i dag


Download ppt "Konference IT og læring"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google