Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Øvelser ved håndtering af ukurante produkter

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Øvelser ved håndtering af ukurante produkter"— Præsentationens transcript:

1 Øvelser ved håndtering af ukurante produkter
Ergonomi i praksis Øvelser ved håndtering af ukurante produkter

2 Øvelse 1: Grundløft Deltagerne skal foretage grundløft.
Hold byrden tæt ind til kroppen Sørg for en stabil fodstilling Bøjede knæ Lige, rank ryg Solidt greb om byrden Indgår alle som elementer i løft og bæring!

3 Øvelse 2: Drejeløft Deltagerne skal foretage et drejeløft
Undgå at vride i ryggen, når en byrde skal flyttes fra én retning til en anden. Drej i stedet omkring forballerne. Sæt det ene ben i byrdens retning – det andet i den retning flyttebevægelsen skal foregå. Undgå at dreje hælene.

4 Øvelse 3: Én-håndsløft Deltagerne skal foretage én-håndsløft
Når du løfter fra siden eller med én hånd belastes ryggen ca. dobbelt så meget som ved løft foran kroppen med to hænder. Ved løft af spande og dunke skal du sørge for, at byrden kommer så tæt ind under dit eget tyngdepunkt som muligt. Undgå at bøje og vride i ryggen. Støt den frie hånd på forreste ben.

5 Øvelse 4: Svingløft Deltagerne skal foretage et svingløft
Ved flytning af tunge sække, dunke eller lign. skal du prøve at udnytte svingkraften. Herved sparer du på den dyrere muskelkraft.

6 Øvelse 5: Løft af lange genstande
Deltagerne skal foretage løft af lange genstande. Løft byrdens ene ende op med et grundløft og følg med byrden til den er rejst op. Tip den herefter op på skulderen eller på fralægningsstedet.

7 Øvelse 6: 2-mandsløft Deltagerne skal sammen foretage et 2-mandsløft
Ved løft af tunge genstande eller af stor udstrækning bør man være to om at løfte og bære. Der kan være risiko for uventede belastninger, hvis man ikke løfter eller sætter byrden samtidig, eller hvis den ene mister grebet. Det er derfor vigtigt, at man løfter samtidigt – på kommando.


Download ppt "Øvelser ved håndtering af ukurante produkter"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google