Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lattergas/N2O - som smertelindring ved fødsler

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lattergas/N2O - som smertelindring ved fødsler"— Præsentationens transcript:

1 Lattergas/N2O - som smertelindring ved fødsler
Orientering Line: vil du nævne ved introduktionen til emnet, at arbejdsgruppen bestod af læger fra gyn,obs, anæstesi og af jordemødre og af folk fra region hs miljøenhed, der har med arbejdsmiljø at gøre. Og så må du gerne nævne at det er en orientering og ikke en decideret guideline. Det kan så være en kommentar til overgang til slide to.

2 Baggrund Anæstesiologisk bekymring for udfasning af simpel analgetikum ved fødsler Norsk udvikling ( ) skabte opmærksomhed hos arbejdstilsynet på brug af N2O i DK Ét ”måle-påbud” i DK I dag: 14 ud af 23 fødesteder i DK uden N2O For punktet med 14/23 kan du nævne at vi ved rundringning ikke kunne få svar på hvorfor man var stoppet da det for flere steder lå langt tilbage. Et enkelt sted nævnte de dog frygten for arbejdsmiljø.

3 Arbejdsmiljøregler for brug af stoffer og materialer igennem erhverv
Virkning af N2O Arbejdsmiljøregler for brug af stoffer og materialer igennem erhverv Generelle forebyggelsesprincipper er gældende

4 Effekt på personale Eksisterende litteratur
Primært fokus på personale på operationsstuer og tandlægeklinikker Aktuel viden om Time to pregnancy/ Spontan abort / Misdannelser Vitamin B12 Hæmatologiske toksiske virkninger Neurotoksiske effekter Hovedpine og kvalme Carcinogen effekt Ved første punkt kan du nævne at det til og med mest er studier af ældre dato

5 Effekt på mor og barn Epiduralanalgesi vs.N2O
N2O ikke potent smertestillende andre gode effekter på den fødende ingen negativ påvirkning af fødslens fremgang Systematisk review (21 studier) Signifikant effekt som smertelindring Systematisk review (32 studier) Bivirkninger Sikkert for foster Første punkt har jeg bare ændret fra epi – bedst til ”epi versus n2o” Vi bør nævne at det fortsat anbefales anvendt i NICE-guideline som netop er opdateret (dec.2014) – vores ref. Er den forrige fra Teksten fra den nye guideline: Ensure that Entonox (a 50:50 mixture of oxygen and nitrous oxide) is available in all birth settings as it may reduce pain in labour, but inform the woman that it may make her feel nauseous and light-headed. Det kan godt være at dette først skal nævnes under konklusion. – det er i hvert fald en pointe der skal med.

6 Korrekt anvendelse

7 Korrekt anvendelse Kontinuerlig inhalation i koncentration 50/50 N2O/O2 Overholde anbefalede occupational exposure limit 50 ppm (svt. cm3 stof/m3 atm. luft)! Nødvendigt at sikre tilstrækkelig udsugning og ventilation generel ventilation på fødestuen nyere udstyr som bruges korrekt: N2O-miksere med on demandventiler dobbeltmaske med punktsug Her (eller ved næste slide) skal vel også nævnes at den smertestillende effekt først opnås efter noget tid og at man skal beholde masken på hele tiden – ikke mindst for at undgå udånding i omgivelserne.

8 Korrekt anvendelse - fortsat
Sikre korrekt anvendelse af udstyret Viden hos den fødende omkring brug af maske Vidensniveau hos jordmoder Åndedrætsværn til jordmødre? Og åndedrætsværn må anses som no go.

9 Konklusion Brug af N2O som analgesi ved fødsler er sikker for mor, foster og personale når udstyret er tidssvarende og anvendes korrekt i rum med velfungerende udsugning. Se notat til slide 4

10 Diskussion


Download ppt "Lattergas/N2O - som smertelindring ved fødsler"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google