Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lærevejledning - damptryk

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lærevejledning - damptryk"— Præsentationens transcript:

1 Lærevejledning - damptryk
© Ministeriet for Børn og Undervisning, Januar Materialet er udviklet af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan Hyldgaard Christensen, Hansenberg. Materialet kan frit kopieres med angivelse af kilde. Materialet kan frit viderebearbejdes med angivelse af følgende tekst: ”Dette materiale indeholder en bearbejdning af ”Bygningsfysik – fugt”, Januar 2013, udviklet for Ministeriet for Børn og Undervisning af Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med Jan Hyldgaard Christensen, Hansenberg. Foto i PP er af Jan Hyldgaard Christensen

2 Damptryk Huset er fremstillet i aluminium. Det kan også fremstilles af krydsfiner der placeres i en metalbakke. Der fyldes lidt vand i bunden af huset og fyrfadslys varmer huset op. Husholdningsfilm skal illustrerer en dampspærre. Husholdningsfilm limer” ikke på aluminium, derfor har vi placeret pakketape over aluminiummet.

3 Efterhånden fortættes der vanddamp på dampspærren
Efterhånden fortættes der vanddamp på dampspærren. Dette skyldes at den relative luftfugtighed bliver så høj at den fugtige luft kondenserer på de kolde flader. Luften uden for huset er lavere end den fugtige og varme luft inde i huset. Et større damptryk vil altid søge mod det lavere tryk det hersker uden for huset. Prikkes der hul på dampspærren vil overtrykket inde i huset, finde dette hul og vanddamp vil slippe ud.

4 Efterhånden som damptrykket stiger inde i huset, ”pustes” dampspærren op. Elastikken er sat omkring huset for at holde dampspærren tæt mod huset.

5 Stil herefter huset på et køleelement
Stil herefter huset på et køleelement. Efter lidt tid vil trykket inde i huset falde på grund af den lavere temperatur.


Download ppt "Lærevejledning - damptryk"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google