Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Vekselstrømsladeanlæg

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Vekselstrømsladeanlæg"— Præsentationens transcript:

1 Vekselstrømsladeanlæg
Funktion – stilstand, tænding tilsluttet Strøm fra akkumulatorens + pol over tændingskontakten til kontrollampen. Fra lade kontrollampen til klemme D+/ 61 på generatoren og derfra til klemmen D+ på relæet.

2 Vekselstrømsladeanlæg
Over kontaktsættet, kontaktarmen til generatorens klemme DF og gennem rotoren til stel. Derfra videre til akkumulatorens – pol. Kredsløbet er sluttet, lade kontrollampen lyser,og der dannes et svagt magnetfelt i rotoren.

3 Vekselstrømsladeanlæg
Start af ladning Rotoren drejes, der induceres en vekselspænding i statorens tre viklinger, og der flyder en ensrettet strøm ud ved feltdioderne. Dette bevirker en større strøm gennem spændingsrelæets kontakter og rotoren.

4 Vekselstrømsladeanlæg
Rotorens magnetfelt forøges, og generatorspændingen stiger. Der er nu ingen spændingsforskel over ladekontrollampen tilslutninger og ladelampen slukkes. Generatorspændingen er endvidere så høj, at der lades på akkumulatoren.

5 Vekselstrømsladeanlæg
Funktion – ladning Spændingsspolens ene ende er tilsluttet felt-dioderne, og den anden ende er forbundet til stel. Spændingen over spolen følger anlæggets spænding. Strømmen gennem spændingsspolen danner et magnetfelt, der søger at tiltrække kontaktarmen og åbne kontakterne mod fjederens tryk.

6 Vekselstrømsladeanlæg
Anlæggets spænding under reguleringsspændingen Ved afladet akkumulator eller stort forbrug er anlæggets spænding lav. Strømmen gennem spændingsspolen er lille på grund af den lave spænding. Magnetfeltet er svagt, og kontakterne er lukkede. Spændingsrelæet er ikke i funktion. Generatoren får fuld rotorstrøm og afgiver størst opnåelig ladestrøm.

7 Vekselstrømsladeanlæg
Funktion – regulering af ladning Anlæggets spænding stiger, efterhånden som akkumulatoren lades, og strømmen gennem spændingsspolen stiger med anlæggets spænding. Magnetfeltet i jernkernen bliver derfor kraftigere . Magnetfeltet bliver kraftigt nok til at tiltrække kontaktarmen og åbne kontakterne, når reguleringsspændingen er ca. 14 volt.

8 Vekselstrømsladeanlæg
Rotorstrømmen reduceres af feltmodstanden, og anlæggets spænding sænkes. Magnetfeltet svækkes og kontakterne lukkes igen. Denne proces gentages med en frekvens, der er afhængig af akkumulatorens ladetilstand.

9 Vekselstrømsladeanlæg
Ved delopladet akkumulator er kontakternes lukkeperiode lang i forhold til åbningsperioden. Gennemsnitsfeltstrømmen og ladestrømmen reduceres kun lidt. Ved fuldt opladet akkumulator er kontakternes lukkeperiode kort i forhold til åbningsperioden. Gennemsnitsfeltstrømmen bliver lille, og ladestrømmen nedsættes kraftigt.


Download ppt "Vekselstrømsladeanlæg"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google