Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Modelsystem og referentsystem

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Modelsystem og referentsystem"— Præsentationens transcript:

1 Modelsystem og referentsystem

2 Modellering Der er to dele i modellering, Et referentsystem, er det system vi ønsker at lave en model af. Den ting vi laver en model af, f.eks. vejen Modelsystemet er den model, som vi så faktisk får udarbejdet. Hvor vi laver et kort over vejen. Modellen vil indeholde velovervejede begreber. Eksempel: Et kort over placering af rosengårdscentrets butikker er et modelsystem, rosengårdcentret vil derfor være referentsystemet.

3 Modellering Modeller kan underordnes i to kategorier: Analysemodel – En model af et eksisterende referentsystem. Noget der findes, f.eks. en maskine Designmodel – En model af et muligt nyt referentsystem. Er noget der ikke findes og som skal laves Ved udvikling af nye programmer, vil der være tale om et designmodel. Ved udvikling af eksisterende systemer, anvendes først en analysemodel. Herfra vil analysemodellen blive brugt, for at lave et designmodel.

4 Modellering Ved udarbejdelsen af et modelsystem, så afhænger indholdet af modelsystemet, af den synsvinkel, som udvikleren har på referentsystemet. Det er derfor nødvendigt, at udvikleren kender til præferencerne af målgruppen, således at modelsystemet bliver udarbejdet i den rigtige synsvinkel. Ved udviklingen af modelsystemet, skal udvikleren også håndtere de interne og eksterne dele af referentsystemet. (programmering og problemformuleringen)

5 Modellering - Opgave Eksempel: Der skal laves et modelsystem af følgende referentsystem. Fynbus ønsker at få lavet et nyt kort, som viser busstoppesteder på et kort. Dette kort skal kunne tilgås online, således at når der trykkes på et stoppested, fremkommer stoppetiderne. Opgave: Opgave ”6.03a Modelsystem af Fynbus”

6 High og Low-Ceremony- Opgave
Opgave: Læs kapitlet Metoder i artiklen til dette emne: ”6. Abstraktion og modellering” Løs hertil Opgave ”6.03b High og Low-ceremony”

7 Modellering Design Analyse Model Referent Nyt system
Model Referent Design Nyt system Det system der laves model af Analyse Eksisterer allerede


Download ppt "Modelsystem og referentsystem"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google