Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BGK Junior Vindere der vil vinde!.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BGK Junior Vindere der vil vinde!."— Præsentationens transcript:

1 BGK Junior Vindere der vil vinde!

2 2) Kontrol – og fokusering
Vintersæson 2016/2017 1) Målsætninger for Vintersæsonen 2016/2017 – teknisk og mentalt 2) Kontrol – og fokusering 3) Etik – og at vinde på fair vis - og hver gang!

3 Hvad viser billedet?

4 Billedet viste…. Skuffelse Vrede Frustration Fralæggelse af ansvar
Manglende kontrol Irritation Ødelagt og dermed ej brugbart udstyr Dårlig opførsel på golfbanen

5 Konsekvens? Ødelagt golfudstyr Tab af fokus Manglende kontrol
Dårlige scores = dårlige resultater Spild af energi Spild af træningsindsats Tab af respekt

6 Et muligt alternativ! – YES!

7 Hjemmearbejde – og hvad blev resultatet:
Opgave 1: Målsætning for sæson 2016/2017 Produkterne skal være klar senest i forbindelse med 2. samling! Er du klar tidligere er det bare super! Opgave 2: Plan for teknisk træning Opgave 3: Pre Shot Routine beskrives!

8 OPGAVE nr. 1 Inddel dine køller og jern i tre grupper – kølle, jern, rescue! Kategoriser derefter køller, jern og rescue Kender afstand – sikker hver gang Kender afstand – men ikke sikker hver gang Kender ikke afstand – og bruger dem kun meget lidt Hvad skal jeg bruge det til?

9 Opgave 2: Lav din plan for teknisk træning
Hvad med puttereren – retning eller afstand først? Ingen af delene! Rutine Stance Sving Boldtræf Afstand (e) Køller, jern og rescue: Vedligeholde 1 Udvikle 2 Have tålmodighed med 3 – og gøre dem til toere efterfulgt af ettere!

10 Opgave 3: Pre Shot Routine! (PSR)
Rutine – fordi man bare skal gøre det hver gang – også på rangen, på indspilsgreen, på puttinggreeen og vigtigst af alt – i match! Stance Sving Boldtræf Putter: Rutine, Afstand, Stance, Bold, Sving, Træf derefter varierende afstand

11

12 Kontrol – og fokusering

13 Golf Profilen og Det Mentale Scorekort – Hvad er det?
Grundlaget for dit arbejde med den mentale side af golfen er to redskaber: Golf Profilen og Det Mentale Scorekort. Først får I et indblik i, hvad disse redskaber går ud på. Derefter følger en gennemgang af principperne bagved. Golf Profilen Golf Profilen er et spørgeskema, hvor du svarer på en række udsagn om din måde at træne, tænke og spille golf. På baggrund af dine svar laves så en skriftlig evaluering af din tilgang til golfen, samt en grafisk profil, som illustrerer din spillestil. Se på det udleverede materiale!

14 Dine svar på spørgsmålene i et spørgeskema overføres til en grafisk
profil, der visuelt illustrerer til tilgang til golfen. Golf Profil Dine svar på spørgsmålene i et spørgeskema overføres til en grafisk profil, der visuelt illustrerer til tilgang til golfen Når din spillestil og mentale tilgang til golfen, er kortlagt, er du klar til at gå i gang med den mentale træning, som styres ved hjælp af Det Mentale Scorekort

15 Det Mentale Scorekort Træningen består i praksis af mentale pre-shot rutiner og course management øvelser. Disse rutiner og øvelser er formuleret skriftligt på Det Mentale Scorekort, der er bygget op på samme måde som et almindeligt scorekort. Ud for hvert hul du spiller på banen, er beskrevet en pre-shot rutine eller en bestemt strategi, som du skal gennemføre og følge på det givne hul. I modsætning til når du spiller en almindelig runde, skal du ikke føre kontrol med dine slag, men alene med din mentale score. Det er helt ligegyldigt hvor mange slag, du bruger. Det er din evne til at gennemføre den mentale del af spillet, der skal fokus på

16 Golf Profilen – svaret på ”hvorfor” og ”til hvad”
Det Mentale Scorekort Formålet med det følgende mentale scorekort er at flytte dit fokus væk fra tekniske detaljer, usikkerhed om valg, og langsomt spil hvor tingene ikke glider og over mod målrettet hurtigt spil, hvor der er plads til eksperimenter og intuitive valg. Det vil sige mental træning i primært Rød og Grøn golf og aflæring af Grå golf. Før du går ud på din første mentale runde, anbefales det at du studerer scorekortet og øver de foreslåede mentale øvelser derhjemme eller på træningsbanen, hvor det nu passer dig bedst. Og husk, én øvelse og en mental runde, er bare starten. Der skal flere runder til før dit mentale handicap er nede i ét-cifrede tal, men hele vejen derned vil du blive bedre og bedre. Dernæst, når du går i gang, anbefales det at du finder en golfmakker, som også vil arbejde med det mentale scorekort. Det er svært at få det optimale ud af det mentale scorekort, hvis alle andre i bolden spiller almindelig resultatorienteret golf. God fornøjelse, og held og lykke med dit nye golfliv.

17 Golf Profilen – svaret på ”hvorfor” og ”til hvad”
Det Mentale Scorekort Dit Mentale Handicap Du udregner dit mentale handicap på følgende måde: Hvis du fuldt og helt gennemfører den mentale proces, der er beskrevet ud for det enkelte hul, ved hvert slag du slår på hullet, giver du dig selv 2 point. Hvis det ikke lykkes ved bare 1 af slagene på hullet, giver du dig selv minus 2 point. Når du er færdig med runden lægger du dine point sammen. Det totale antal minus-point er et udtryk for dit mentale handicap. Bliv ved med at spille banen, lave øvelserne, indtil dit mentale handicap nærmer sig 0.

18 Eksempler på de forskellige typer af golfere
Om du hører til den ene eller anden type golfer siger intet om, hvor god du er. Det siger blot noget om, hvilken type løsning du normalt vælger ude på banen. Lad mig illustrere de enkelte typer med golfspillere, som du kender. F.eks. repræsenterer Bernhard Langer den typiske grå golfer, som lægger stor vægt på den tekniske del af golfen. Han vælger sjældent løsninger, som han ikke føler sig sikker på at kunne gennemføre. Langer er meget systematisk, checker f.eks. afstande meget nøjagtigt. Han har sine helt faste rutiner, overlader intet til tilfældigheder og vælger kun meget meget sjælden risikobetonede løsninger. Modsætningen hertil er John Daly og Thomas Bjørn, som er typiske røde golfere. De sætter sig høje mål og er mere end villige til at tage chancer. Kommer de ikke over doglegget eller hazarden første gang, prøver de gerne én gang til fremfor at ændre strategi til en mere sikker løsning. Padraig Harrington og Ian Poulter er gode repræsentanter for de blå golfere. Begge er meget sociale og deres resultater er ofte afhængige af de relationer, der etableres mellem dem og deres medspillere. De bruger snakken og de gode historier til at aflede tankerne fra præstationspresset ude på banen. Seve Ballesteros og Phil Mickelson er gode repræsentanter for de grønne golfere. Kommer de i problemer, prøver de altid på at finde en kreativt løsning frem for at vælge en mere simpel. På gode dage kan de udføre mirakler og vinde turneringer. På mindre gode dage taber de.

19 Golfprofilen – Begrebsforklaring
Den grå runde Spilles primært af Grundergolferen. Den grå golf handler om fokusering på teknikken, grib, sving, indøve rutiner – alt det grundlæggende der skal til for at kunne spille golf på det ønskede niveau. Grundergolferen er typisk en grundig og forsigtig spiller med et selvkontrolleret temperament og styr på detaljerne. At lære grå golf handler derfor om at træffe sikre valg, med fokusering på teknikken. Aflæring af grå golf handler om at glemme det tekniske, træffe mere instinktive valg, spille hurtigere og ikke fokusere så meget på stil og sikkerhed. Den røde runde Spilles primært af Resultatgolferen. Den røde golf handler om fokusering på resultatet. Her er målet at score, at slå længere og være bedre end andre. Resultatgolferen hader at tabe, er typisk hurtig til at træffe beslutninger, risikovillig og utålmodig. At træne rød golf handler derfor at slå længere, træffe ambitiøse valg, og lære at tage chancer. Aflæring af rød golf handler om at træffe sikre valg og kun gøre det, man med sikkerhed ved, at man kan.

20 Golfprofilen – Begrebsforklaring
Den blå runde Spilles primært af Integratorgolferen og handler om den sociale og mentale del af spillet, hvordan vi reagerer på andres reaktioner og forventninger, når vi er oppe eller nede. Integratorgolferen er typisk meget opmærksom på og sensibel overfor andres adfærd og forventninger. At træne blå golf handler om at lære at lytte til og fornemme, hvor andre er og finde ud af ens egen indflydelse på andres reaktioner. Aflæring af blå golf handler om at lære at træffe beslutninger uafhængigt af andres forventninger eller de forventninger, vi tror, andre har til os. Den grønne runde Spilles primært af Udviklingsgolferen. Den grønne golf har fokus på det eksperimenterende, afprøvningen af grænserne for hvad man kan og ikke kan med den lille bold. Udviklingsgolferen hører typisk til den mere visionære, filosofiske og fantasirige type, der har let ved at slippe alvoren og slå over i uforpligtende spil. At træne grøn golf handler om at afprøve grænserne for sin egen tekniske formåen, at afprøve mange måder at slå til en bold på og slippe legen løs. Aflæring af grøn golf handler om at lade være med at eksperimentere, undlade at lege og slå ligegyldige slag, men derimod være målrettet og kommittet i alle dine valg.

21 ANVENDELSE AF SCOREKORTET!
Formål Mental træning handler om at lære at træffe bevidst valg. I sagens natur gælder det at vores valg er bestemt af vores personlighed. En meget teknikfikseret golfer fokuserer på teknikken, tager sig god tid. Går gennem sine rutiner, læser puttelinien meget grundig osv. En resultatfikseret golfer har først og fremmest fokus på mulighederne for at score. Her gælder det om at komme på green i færrest mulige slag, hvorfor der presses og tages chancer. Integratorgolferen er meget bevidst om hvordan han eller hun opfattes af andre og lader sig derfor let sine valg påvirke af andres meninger og forventninger, mens Udviklingsgolferen let bliver inspireret til at eksperimentere, prøve noget nyt, til fordel for det målrettede spil. Altså du træffer de valg du træffer, fordi du er den du er. Før du går ud på din første mentale runde, anbefales du at studere scorekortet og øve de foreslåede mentale øvelser derhjemme eller på træningsbanen, hvor det nu passer dig bedst. Og husk, én øvelse og en mental runde, er bare starten. Der skal flere runder til før dit mentale handicap er nede i ét-cifrede tal, men hele vejen derned vil du blive bedre og bedre. Dernæst, når du går i gang, anbefales det at du at finde en golfmakker, som også vil arbejde med det mentale scorekort. Det er svært at få det optimale ud af det mentale scorekort, hvis alle andre i bolden spiller almindelig resultatorienteret golf. God fornøjelse, og held og lykke med dit nye golfliv. Dit Mentale Handicap Du udregner dit mentale handicap på følgende måde: Hvis du fuldt og helt gennemfører den mentale proces, der er beskrevet ud for det enkelte hul, ved hvert slag du slår på hullet, giver du dig selv 2 point. Hvis det ikke lykkes ved bare 1 af slagene på hullet, giver du dig selv minus 2 point. Når du er færdig med runden lægger du dine point sammen. Det totale antal minus-point er et udtryk for dit mentale handicap. Bliv ved med at spille banen, lave øvelserne, indtil dit mentale handicap nærmer sig 0.

22 Etik – og at vinde hver gang!

23 Opfølgning på opgave 1: Opgave 1: Målsætning for sæson 2016/2017
Produkterne skal være klar senest i forbindelse med 2. samling! Er du klar tidligere er det bare super! Opgave 2: Plan for teknisk træning Opgave 3: Pre Shot Routine beskrives!

24 Hjemmearbejde Opgave 1: Sæsonplan – træning/match – ER DET PÅ PLADS?
Pre Shot Routine – sidder den der – hver gang? (DEMO) Opgave 3: Etik og golf – hvad er din opfattelse af hvad det er?

25 GRATIS TIPS NR. 1 - IGEN!

26 SMIL……. Inden du slår første slag på første tee
Inden du slår første slag på fairway Før hvert indspil Før hvert put SMIL når det lykkes! Samlet: Hav en positiv tilgang til hver eneste handling – og fasthold fokus når det er relevant! Øv derfor din pre shot routine – før drive, slag og put – det giver kontrol og fokus kan fastholdes

27 Spørgsmål?

28 Behov for kontakt? Mail: choko@mil.dk Telefon/Mobil: 40250661
Ring gerne såfremt du har spørgsmål – hellere en gang for meget!


Download ppt "BGK Junior Vindere der vil vinde!."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google