Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

STEMMEHØRING Samsø 15.9.215 ved stemmehører Lisbeth og Chris og facilitator Henriette Juel Maretti og facilitator Henriette Juel Maretti.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "STEMMEHØRING Samsø 15.9.215 ved stemmehører Lisbeth og Chris og facilitator Henriette Juel Maretti og facilitator Henriette Juel Maretti."— Præsentationens transcript:

1 STEMMEHØRING Samsø 15.9.215 ved stemmehører Lisbeth og Chris og facilitator Henriette Juel Maretti og facilitator Henriette Juel Maretti

2 PROGRAM KL.18.00-18.10: Velkomst ved Psykinfo KL.18.00-18.10: Velkomst ved Psykinfo kl. 18.10-18.25:oplæg ved facilitator Henriette Juel Maretti: kl. 18.10-18.25:oplæg ved facilitator Henriette Juel Maretti: kl. 18.25-18.45: Oplæg ved stemmehører Lisbeth kl. 18.25-18.45: Oplæg ved stemmehører Lisbeth kl. 18.45-19.00: 15 minutters PAUSE kl. 18.45-19.00: 15 minutters PAUSE kl. 19.00-19.20: Oplæg ved stemmehører Chris kl. 19.00-19.20: Oplæg ved stemmehører Chris KL.19.20-19.50: Diskussion og spørgsmål. Ordet er frit. KL.19.20-19.50: Diskussion og spørgsmål. Ordet er frit. kl. 19.50-20.00: Afrunding ved Psykinfo. kl. 19.50-20.00: Afrunding ved Psykinfo.

3 Hvad er stemmehøring CA. 4-6 % af hele verdens befolkning hører stemmer CA. 4-6 % af hele verdens befolkning hører stemmer kun 1/3 af disse er i kontakt med det psykiatriske system og har en diagnose. kun 1/3 af disse er i kontakt med det psykiatriske system og har en diagnose. Hvad med de sidste 2/3, der hører stemmer, er de ikke psykisk syge? Hvad med de sidste 2/3, der hører stemmer, er de ikke psykisk syge? Hvad er stemmehøring. En sygdom, eller en reaktion? Hvad er stemmehøring. En sygdom, eller en reaktion?

4 Syn på stemmehøring Marius Romme: Stemmer kan ses som en slags budbringer fra vanskelige temaer i en persons liv og/eller tidligere traumer. Stemmer kan anses som et forsvar mod problemer, der er svære at acceptere eller håndtere. Livshistorie ved bl.a. at se på livshistorien og tidspunktet omkring stemmernes indtog kan stemmehøreren få en indsigt og forståelse samt redskaber, der betyder at stemmernes dominans aftager. accept og samarbejde med stemmerne gennem individuel og/eller stemmehørerarbejde i grupper kan afhjælpe den skræmmende oplevelse af at høre stemmer. Gennem forståelse og fortolkning af stemmerne kan disse vendes til positive og konstruktive guides. Nogle stemmehører kommer helt af med deres stemmer.

5 Mål med stemmehørerarbejde at lære sine stemmer at kende. at lære sine stemmer at kende. at lære at fortolke sine stemmer. at lære at fortolke sine stemmer. at opnå et bedre forhold og samarbejde med sine stemmer. at opnå et bedre forhold og samarbejde med sine stemmer. at opnå et ligeværdigt forhold til sine stemmer. at opnå et ligeværdigt forhold til sine stemmer. DET ER IKKE NØDVENDIVIS FORMÅLET AT FJERNE STEMMERNE

6 Stemmehørergrupper stemmehøreren kan dele oplevelsen med andre, der forstår oplevelsen 100%. stemmehøreren kan dele oplevelsen med andre, der forstår oplevelsen 100%. man kan dele og udveksle erfaringer, forståelser, tolkninger og strategier. man kan dele og udveksle erfaringer, forståelser, tolkninger og strategier. man kan bryde isolation og fordomme. man kan bryde isolation og fordomme. stemmerne er velkomne og en ligeså vigtig del af stemmehørergruppen som stemmehøreren selv. stemmerne er velkomne og en ligeså vigtig del af stemmehørergruppen som stemmehøreren selv.

7 Stemmehørerarbejde som en vigtig og supplerende behandlingsmetode specielt i socialpsykiatrien arbejdes der med stemmehørerarbejde. specielt i socialpsykiatrien arbejdes der med stemmehørerarbejde. behandlingspsykiatrien er ved også at integrere stemmehørerarbejde som et tilbud. behandlingspsykiatrien er ved også at integrere stemmehørerarbejde som et tilbud. Regionspsykiatrien i Horsens var de første til at indføre stemmehørergrupper i behandlingspsykiatrien (2009) Regionspsykiatrien i Horsens var de første til at indføre stemmehørergrupper i behandlingspsykiatrien (2009) Der er i Regionspsykiatrien 3 stemmehørergrupper, der kører med stor succes og efterspørgsel. Der er i Regionspsykiatrien 3 stemmehørergrupper, der kører med stor succes og efterspørgsel.

8 Links, netværk, film, bøger, redskaber Links, netværk, film, bøger, redskaber www.stemmehoerer.dk (facebook: Stemmehørernetværket i Danmark) www.stemmehoerer.dk (facebook: Stemmehørernetværket i Danmark) www.stemmehoerer.dk www.intervoice.org (facebook: intervoice) www.intervoice.org (facebook: intervoice) www.intervoice.org Stemmer på kanten (facebook) Stemmer på kanten (facebook) ”Mettes stemme” (film kan købes på: filmkontoret@mail.dk pris ca.: kr.: 350,-) ”Mettes stemme” (film kan købes på: filmkontoret@mail.dk pris ca.: kr.: 350,-) filmkontoret@mail.dk ”Giv stemmerne mening”: Marius Romme & Sandra Escher ”Giv stemmerne mening”: Marius Romme & Sandra Escher ”Maastricht-interview” Romme & Escher (kan downloades på internettet) ”Maastricht-interview” Romme & Escher (kan downloades på internettet) ”Førstehjælp ved psykoser” af Mike Smith (kan købes ved www.Psykovision.dk pris ca. kr.: 169,- ”Førstehjælp ved psykoser” af Mike Smith (kan købes ved www.Psykovision.dk pris ca. kr.: 169,-www.Psykovision.dk

9 Stemmer, stemmehørere, institutioner, bosteder, regioner, kommuner, politikere, fagpersonale, private og ALLE Er velkomne til at kontakte facilitator og specialsygeplejerske: Henriette Juel Maretti: h.juel.m@gmail.com


Download ppt "STEMMEHØRING Samsø 15.9.215 ved stemmehører Lisbeth og Chris og facilitator Henriette Juel Maretti og facilitator Henriette Juel Maretti."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google