Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

2 – 3 Hjulet motorkøretøjer Undervisningsforslag til 2 dages kursus & faglærerkursus for 2 – 3 hjulet motorkøretøjer. Faglærer skal have gyldigt kørekort.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "2 – 3 Hjulet motorkøretøjer Undervisningsforslag til 2 dages kursus & faglærerkursus for 2 – 3 hjulet motorkøretøjer. Faglærer skal have gyldigt kørekort."— Præsentationens transcript:

1 2 – 3 Hjulet motorkøretøjer Undervisningsforslag til 2 dages kursus & faglærerkursus for 2 – 3 hjulet motorkøretøjer. Faglærer skal have gyldigt kørekort til motorcykel. Der skal køres på lukket manøvre anlæg og et godkendt køreteknisk anlæg.

2 1. Dag kl. 08:30 – 11:30 Teori & holdningsbearbejdning

3 Køretøjets anatomi: Det ideelle er at have et køretøj, der er adskilt hoveddele eller skåret over. dækdæk dæktryk, hvor tit skal det kontrolleres? = hver dag.dæktryk, hvor tit skal det kontrolleres? = hver dag. alder på dækalder på dæk Affjedring, herunder forgaffel og årlig olieskiftAffjedring, herunder forgaffel og årlig olieskift Justeringsmuligheder af affjedringssystem.Justeringsmuligheder af affjedringssystem. Belæsning – egenvægt, totalvægt og placeringBelæsning – egenvægt, totalvægt og placering Bremser, bremsesystemer og vedligeholdelse, udløbsdato, hvad skal skiftes efter 1 år. Bremsegreb (sprøjtestøbealuminium, der ikke kan tåle meget, lad kursister prøve at skifte et greb), bremsevæske.Bremser, bremsesystemer og vedligeholdelse, udløbsdato, hvad skal skiftes efter 1 år. Bremsegreb (sprøjtestøbealuminium, der ikke kan tåle meget, lad kursister prøve at skifte et greb), bremsevæske. Transmission, det der trækker køretøjet, eks. Kæde eller roter. Eks. Beregnet til max. Belæsning og ikke mere. Belastning, smørring, opstramning.Transmission, det der trækker køretøjet, eks. Kæde eller roter. Eks. Beregnet til max. Belæsning og ikke mere. Belastning, smørring, opstramning.

4 Beskyttelsesudstyr til føreren Det ideelle vil være, at kunne fremvise korrekt beskyttelsesudstyr Hjelm, oplukkelig, så behøver de ikke tage den af og på hele tiden.Hjelm, oplukkelig, så behøver de ikke tage den af og på hele tiden. Kropsbeskyttelse, hele kroppen skal være dækket. Af egnet materiale, eks. Tøj med indvævet kevler. Beskyttelse af skuldre, albuer, hofter, knæ og rygbeskyttelse.Kropsbeskyttelse, hele kroppen skal være dækket. Af egnet materiale, eks. Tøj med indvævet kevler. Beskyttelse af skuldre, albuer, hofter, knæ og rygbeskyttelse. Handsker, der beskytter de udsatte fingre, og flader.Handsker, der beskytter de udsatte fingre, og flader. Fodtøj, der er beregnet til at føre 2-3 hjulet køretøj, lynlås, velcro og aldrig snørebånd. Skal støtte og være forstærket de rigtige steder på fod og underben. Herunder under fod, hæl er meget vigtig og beskyttelse af ankelled, akillessene.Fodtøj, der er beregnet til at føre 2-3 hjulet køretøj, lynlås, velcro og aldrig snørebånd. Skal støtte og være forstærket de rigtige steder på fod og underben. Herunder under fod, hæl er meget vigtig og beskyttelse af ankelled, akillessene. Køre briller, til beskyttelse mod insekter, stenslag og lignende.Køre briller, til beskyttelse mod insekter, stenslag og lignende. Halsklud, når der er mange insekter, herunder bier, der kan trænge ind ved halsen, når du kører.Halsklud, når der er mange insekter, herunder bier, der kan trænge ind ved halsen, når du kører.

5 Færdselsteori & holdningsbearbejdning. Regler for placering af køretøjerne. Eks. Ikke på fortov, cykelsti.Regler for placering af køretøjerne. Eks. Ikke på fortov, cykelsti. Lovkrav omkring køretøjet – hvad er lovens krav. Eks. Lys, bremselys, blinklys og pålidelig hastighedsmåler.Lovkrav omkring køretøjet – hvad er lovens krav. Eks. Lys, bremselys, blinklys og pålidelig hastighedsmåler. Holdningsbearbejdning:Holdningsbearbejdning: Begrebet egne holdninger, herunder overfor medtrafikanter, firmaets image, ”hvem har ansvaret? = Den der har styret har ansvaret.Begrebet egne holdninger, herunder overfor medtrafikanter, firmaets image, ”hvem har ansvaret? = Den der har styret har ansvaret. Fokus på de 2 opgaver man har: 1. Udføre arbejdet/opgaven, 2. transportere mig til næste arbejdsopgave.Fokus på de 2 opgaver man har: 1. Udføre arbejdet/opgaven, 2. transportere mig til næste arbejdsopgave. Fokus den trafikale opgaveFokus den trafikale opgave

6 1.Dag kl. 12:00 – 15:15 & 2. dag kl. 08:00 – 14:00 Kørselsdel med indlagte pauser

7 Manøvringsdel foregår på lukket anlæg med kørefast underlag

8 Slalom med lav fart: Nedlægningsvinkel der trænes, 8 – taller med så kort afstand, som muligt, så vi oplever nedlægningsvinkel med hurtig skift fra side til side.Nedlægningsvinkel der trænes, 8 – taller med så kort afstand, som muligt, så vi oplever nedlægningsvinkel med hurtig skift fra side til side.

9 Cirkelform: 8- taller hvor der køres på indvendige side, med de grundlæggende visuelle styringsprincipper. Som forener en stor del af grundprincipperne.hvor der køres på indvendige side, med de grundlæggende visuelle styringsprincipper. Som forener en stor del af grundprincipperne.

10 Plankekørsel: Der køres med daglig belæsning og placering på køretøjet i forhold til daglig betjening.

11 Køreteknisk del, der skal foregå på et godkendt køreteknisk anlæg af hensyn til sikkerheden og pladsen til afvikling af kurset:

12 Slalom med høj fart: Gyrokraft og kontrastyring trænes. Både på ens og uens placeret slalom.Gyrokraft og kontrastyring trænes. Både på ens og uens placeret slalom.

13 Svingteknik med høj fart: Med fuld gas trænes der højre/venstre sving.Med fuld gas trænes der højre/venstre sving.

14 Dobbelt undvige øvelse høj fart: Der køres med høj hastighed frem til dobbelt undvige, hvor der er neutral gas givning i selve manøvren. Uden accelleration og decelration, hvor der skal køres på køreteknisk anlæg af hensyn til sikkerheden og pladsen.Der køres med høj hastighed frem til dobbelt undvige, hvor der er neutral gas givning i selve manøvren. Uden accelleration og decelration, hvor der skal køres på køreteknisk anlæg af hensyn til sikkerheden og pladsen.

15 Bremse undvige øvelse høj fart: Der køres med høj hastighed og trænes bremseteknik.Der køres med høj hastighed og trænes bremseteknik.

16 Bremseøvelse under svingning: Her træner vi opretning før bremsning, man møder en forhindring under svingning, hvor man foretager en opretning og efterfølgende opbremsning.Her træner vi opretning før bremsning, man møder en forhindring under svingning, hvor man foretager en opretning og efterfølgende opbremsning.

17 Igangsætning på bakke og med svingning under igangsætning: Her trænes balance og køretøjets sving egenskaberHer trænes balance og køretøjets sving egenskaber

18 2. dag kl. 14:00 – 15:15 Teori Afslutning & Evaluering

19


Download ppt "2 – 3 Hjulet motorkøretøjer Undervisningsforslag til 2 dages kursus & faglærerkursus for 2 – 3 hjulet motorkøretøjer. Faglærer skal have gyldigt kørekort."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google