Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tidslinje Murens fald.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tidslinje Murens fald."— Præsentationens transcript:

1 Tidslinje Murens fald

2 Baggrund Muren blev opført, d. 13. august og faldt d. 9. november Muren blev opført, for at forhindre Østtyskerne i at flygte fra Øst-Vestberlin. Muren blev bygget, meget tidligt om morgenen, for at beboerne ikke kunne nå at stoppe det fra starten af og så de skulle vågne op med et chok. Der flygtede 2,7 millioner, væk fra den Østtyske by. Så der var ikke mange tilbage, i byen. I lukker Sovjetunionen Vestberlin inde og luftbroen blev etableret. Så nu var Vest- og Østtyskland to stater. De mange der flygtede gjorde DDR (Østlige stat) og dens økonomi ustabil. Derfor lukkede DDRs (Østtyskland-stat) militær, den åbne grænse i Berlin, natten til d. 13. august 1961.

3 Hvilken betydning, har det for eftertiden?
Det har den betydning i dag, at Tyskland er et land, der kan samarbejde. Berlin er heller ikke længere opdelt, det er en stor hovedstad i dag. Alle i Berlin kan også samarbejde og gå over den gamle grænse og besøge venner og familie. Det betød at staten DDR (Østlige stat) forsvandt.

4 Fakta: Muren var 155 km lang. Muren lå omkring Vestberlin.
I højden var muren 3,5 meter lang. Hvis man stod på muren, blev man skudt. I alt døde 192 mennesker, da de havde stået på muren. Der var 200 mennesker. Der blev såret af skud. Der var 302 vagttårne, som holdte øje med hvad, der skete ved muren.

5 Peters lig, blev båret væk af en østtysk grænsevagt.
Peter Fechter En mand ved navn Peter Fechter, var en af de beboere, der prøvede på at flygte fra muren. Peter var den første, der prøvede på at flygte over muren, også en af de første, der blev dræbt ,under forsøget, i kun en alder af 18 år, d. 17. August 1962. Født d. 14. Januar 1944. Peters lig, blev båret væk af en østtysk grænsevagt. Der var flere mennesker, der var blevet dræbt. Alle ligene, blev bare smidt ovenpå hinanden, i en bunke. Samt Peters lig.

6 Livet med muren Regeringen gav penge og tilskud til hoteller, så de folk, der havde flygtet, de havde et sted at overnatte. Efter mange år, var muren blevet en turistattraktion. Det var det sted, alle bare skulle besøge, når de kom til Berlin. I Østberlin havde de det fremragende. Der var næsten gratis transport, ingen arbejdsløshed og statsstøtte til mad og boliger. Vestberlinerne havde dog, nogle flere fordele, som Østberlinerne dog ikke havde, for eksempel: Talefrihed, frie valg og retten til at forlade deres land og rejse rundt i Vesten.

7 Da muren faldt Om eftermiddagen d. 11 november 1989 tog nogle af Vestberlinerne et stykke på 3 meter ud af muren. Så dem fra Østberlin kunne komme over og se det vestberlinske fodboldhold. Holdet skulle spille kamp om aften. Den vestberlinske regering valgte, at østberlinerne kunne Rejse gratis med offentlige transportmidler og få gratis adgang til alle offentlige forlystelser.

8 Iben, Anita, Nanna, Sebastian T og Cecilie
Lavet af Iben, Anita, Nanna, Sebastian T og Cecilie


Download ppt "Tidslinje Murens fald."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google