Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag."— Præsentationens transcript:

1 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag

2 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Program

3 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Modellen Baggrunden for KVIK Hvad er kvalitetsudvikling med KVIK? Selvevaluering fra start til slut Hvad kan man få ud af at bruge KVIK? Hvad er KVIK Modellen ?

4 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK KVIK Modellens tankegods SCKK erfaringer Erfaringer med kompetence- og kvalitetsudvikling i praksis Principper fra lærende organisationer og TQM Dansk arv Tradition for samarbejde mellem ledelse og medarbejdere Helhedsorienteret kvalitetsudvikling  Brugeroplevet kvalitet  Faglig kvalitet  Organisatorisk kvalitet Europæisk arv Fælles sprog og forståelse af kvalitetsudvikling i offentlig sektor Visioner om internationale sammenligninger Arbejdsplads erfaringer Erfaringer med at bruge KVIK Modellen i praksis på forskellige typer offentlige arbejdspladser IndsatsResultat Forbedring og læring

5 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK www.KVIKselv.dk Selvevalueringsprocessen

6 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Udbytte af selvevaluering Selvevalueringen øger fokus på behovet for at forholde sig til de borgere og brugere, man er sat i verden for at servicere Selvevalueringen hjælper organisationen med at identificere de vigtigste arbejdsgange, partnerskaber, interessenter mm. for at nå gode nøgleresultater. Alle deltagere får et unikt indblik i ”hinandens” arbejdsopgaver – og dermed et andet blik for den helhed, egne arbejdsopgaver indgår i Gennem selvevalueringsprocessen får man øje på andre og nye talenter i organisationen. Selvevalueringen er en arbejdsform, der giver ledere og medarbejdere fælles mål, fælles bevidsthed og fælles sprog, der skaber et fælles ejerskab til den løbende kvalitetsudvikling. En ramme for læring internt i organisationen og eksternt af sammenlignelige institutioner Selvevalueringen ændrer på brugen af eksterne konsulenter.

7 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Selvevaluering handler om at samle gode kræfter til en kritisk analyse af vores egen praksis – og målet er at finde ud af, hvor vi kan blive bedre! Kvalitetsudvikling ved: Helhedsorienteret evaluering af arbejdspladsen. Systematisk arbejde med løbende forbedringer. Fælles dialog om styrker og forbedringsområder Læring gennem deling af viden Kvalitetsudvikling med KVIK

8 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK KVIK Modellen 2006

9 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK

10 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Indeholder selvevaluering af, hvad institutionen gør for at: 2.1 Indsamle information om interessenternes nuværende og fremtidige behov 2.2 Udvikle, evaluere og revidere strategi og mål ud fra politiske og økonomiske rammer 2.3 Gennemføre strategi og handlingsplaner i hele organisationen 2.4 Planlægge, gennemføre og tilpasse moderniserings- og innovationstiltag Fra strategi…til handlingsplan

11 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK

12 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK PDCA Cirklen Planlægge – tænke Hvorfor gør vi det? Hvordan vil vi gøre det (valg af fremgangsmåde)? Hvad er målene – og hvordan måler vi? Hvilke erfaringer kan vi trække på? Udføre - handle Udføre arbejdet. Gennemføre målinger. Erfare og tilpasse Lever resultaterne op til målene? Skal fremgangsmåden forbedres? Hvad kan vi lære af forløbet? Skal vi gøre noget helt andet næste gang? Checke resultater Hvilke resultater opnåede vi? Har vi gjort som vi planlagde?

13 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Indsatscirklen

14 Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Resultatcirklen


Download ppt "Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google