Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

         MultifunC København - Københavns Kommune i samarbejde med Servicestyrelsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "         MultifunC København - Københavns Kommune i samarbejde med Servicestyrelsen."— Præsentationens transcript:

1          MultifunC København - Københavns Kommune i samarbejde med Servicestyrelsen

2 Tromsø Stjørdal Bergen Brätte- gården Sandefjord Ås Råby MultifunC Midtjylland København

3 MultifunC Målgruppe Unge ml. 14 og 17 år
Unge med voldsom udadreagerende adfærd Unge med høj risiko for antisocial adfærd Inkluderer: Kriminalitet, aggressiv og voldelig adfærd, omfattende hærværk og ødelæggelsestrang, alvorlig regelbrud i hjem og skole, misbrug. Ekskluderer: autisme, svære psykiske lidelser, suicidale, seksualforbrydelser, brandstiftelse, akutanbringelser.

4 YLS/CMI For at finde ud risikoniveauet anvendes screeningsværktøj YLS (Youth Level of Service), hvor den unge placeres i en lav, moderat, høj eller meget høj risikokategori. YLS består af otte risikoområder, såsom kriminalitet, familieforhold, skole, fritidsliv, holdninger, relationer til jævnaldrende og misbrug af rusmidler.

5 MultifunC Risikofaktorer som bidrager til at opretholde
adfærdsvanskeligheder Historie med problemadfærd Tilhørsforhold til rus- eller kriminelt miljø Holdninger som støtter problemadfærd Antisocialt Personligheds- mønster Problemer i familie og opdragelse Gentagel-sesrisiko Problemer på skole eller arbejde Problemer ift. fritid Rusmisbrug

6 8 unge samt unge i opfølgning
Opstart Behandling Overføring Ambulant behandling Udredning Motivation Planlægning af behandlingen Struktureret beh.miljø Intensiv og målrettet behandling Forberedelse af udflytning Støtte til Forældre og den unge Varighed af institutionsophold ca. 6 – 9 mdr. Opfølgning 4-6 mdr

7 Normering og opgavefordeling
Ledelse: 1 institutionsleder samt 5 teamledere . Udredningsteam: 3 psykologer, der står for udredning af den unge samt udarbejdning af kontinuerlige behandlingsplaner. Pædagogisk team: ca. 20 medarbejdere, der står for den daglige behandling af den unge på institutionen, samt tilrettelæggelse af den unges hverdag. (ART, MI, NPNL, KAT) Skoleteam: 3 personer med lærerbaggrund, der står for faglig udredning af den unge, samt kontakt med det lokale skole- og fritidsmiljø. Skal ligeledes formidle kontakt til den unges hjemskole (eller der hvor den unge skal gå i skole efter afsluttet institutionsophold). Familieteam: 4 familieterapeuter som står for kontakt til primære omsorgspersoner, både under og efter institutionsophold. Laver ligeledes familiebehandling ud fra principper fra PMTO og MST.

8 Overordnede behandlingsplan
Fx. den unge skal bo sammen med mor, far og lillesøster. Månedsmål Fx. den unge skal påbegynde hjemrejser. Ugemål Fx. unge skal på institutionen have samvær med sine forældre.

9 MultifunC København Bedring af skolegang el. arbejde (MI)
Reduktion af kontakt med negative miljøer og styrkelse af kontakt til positive miljøer(MI) Støtte til forældre som opdragere og omsorgspersoner (PMTO & MST ) Støtte til egenkontrol – indre styring (ART)

10 Plantegningerne

11 MultifunC København Servicestyrelsen SFI Kvalitetssikringsteam
Implementeringsstudie Effektstudie

12 Behandlingsindhold uge 5 - 8
Netværksmøde 2 Kp-samtale MI-samtale ved behov Adfærds observationer Specifik behandlingsplan Ugens mål Tastning af forstærkningssystem Spejling 2 gange/dagligt ART 3 gange/ugen Funktionel analyse Hjemrejse kontrakt

13 Omverdenspres Mange penge /ressourcer er sat i spil Høje forventninger
Norske tal

14 MfC KK – udfordringer !! Fraværet af den klassiske ung
Pres på at optage ”akut” Omsorgsbasen halter Væsentlige forhold omkring den unge er underbeskrevet og de store……. Vold/trusler Rømninger ……… med flere!

15 MultifunC

16 5 P Mit metodiske afsæt Present (at være tilstede mentalt som fysisk)
Participation (at vi skal interagere med de unge - skabe noget i fællesskab) Patience (huske på kvantitetens omslag i kvalitet - ting tager tid) Profit (at vi vil gøre en forskel…) Præcision (at vi i alle situation skal være præcise og tydelige) 5 P

17 Helhedsvinklen i MfC YLS
Vedholdende indsats i forhold til risikofaktorerne Vedholdende arbejde på at udvikle den unges værktøjskasse Vedholdende arbejde for at bringe dem ud i normalmiljøerne Vedholdende arbejde for at familierne genvinder forældreskabet Vedholdende arbejde for at myndighedssiden oplever at vi har ydet, hvad muligt er i et tæt samarbejde med alle parter og pizza………. ?

18 NIHIL SINE LABORE Og spørg så gerne !!!!!!


Download ppt "         MultifunC København - Københavns Kommune i samarbejde med Servicestyrelsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google