Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop"— Præsentationens transcript:

1 Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop
Udviklet af:Mette Nør Mønsted M

2 Hvorfor ansøgt? Da kost spiller en væsentlig rolle i forbindelse med børns trivsel og indlæringsevne. Da undersøgelser viser at jo før børn lærer omkring kost og sundhed, jo bedre kan der forebygges mod f.eks. overvægt. Mange børn ved ikke nok om hvor unik kroppen er. De mangler viden om hvordan deres krop ser ud inden i samt hvorledes den fungerer.

3 Projektet til kr At lave et Krop- og Kostspil. Selve spillepladen er en ca. 6 til 8 meter stor barne krop set inde fra. Kroppen er gengivet på jorden i skolegården – fælles areal eller lign. Børnene kan bare løbe hen over kroppen eller lege omkring den. Der er forskellige lege tilknyttet til kroppen, herunder kan nævnes: Pilen peger på: Ved hjælp af en plade med en pil, som man snurrer rundt og som peger på en af kroppens organer. Fx nyrerne – så skal børnene stille sig på det de mener er nyrerne. Brætspil: via brikker anført på kroppen kan børnene bevæge sig rundt på kroppen og modtage spørgsmål, fysisk udfordringer, og sjove facts omkring kroppen. Den der først kommer gennem kroppen vinder.

4 Konditioner Rettighederne til spillet tilhører Mette Nør Mønsted, der har udviklet spillet. Mette Nør Mønsted står for projektet med Skolens opbakning, herunder også offentliggørelsen.

5 Idé - Kost og Krop uge En uge hvor der på skolen er fokus på sundhed og trivsel Hjælp: Jeg arbejder frivilligt og vil gerne deltage aktivt i planerne. Desuden kan der evt. hentes hjælp via frivillige forældre og bedsteforældre. Hvis muligt og uden at forstyrre undervisningen kunne børnene også have nogle pligter fordelt på ugen. Madudgifter vil delvist komme via forældre og sponsorer. Det drejer sig om en sund morgenmad, et mellemmåltid i 10 frikvarteret, og frokost. Jeg laver et foredrag om sundhed og ernæring. Indkøb af skridttællere, der på skift udleveres til børnene. Det kunne være godt at slutte af med lidt info, hvor forældre også kan få lov at møde op.


Download ppt "Sunde børn i Danmark Viden om kost og krop"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google