Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Seminar om kontor- & hobbyartikler Hvordan vurderes miljøkrav

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Seminar om kontor- & hobbyartikler Hvordan vurderes miljøkrav"— Præsentationens transcript:

1 Seminar om kontor- & hobbyartikler Hvordan vurderes miljøkrav
Seminar om kontor- & hobbyartikler Hvordan vurderes miljøkrav? Dansk Retursystem A/S v/Hanne Svenningsen

2 Vi sender råstoffer i kredsløb
Dansk Retursystem A/S driver det danske pantsystem for engangsemballager. Vi arbejder for en høj returprocent og den bedste genanvendelse af danskernes brugte dåser og flasker med fokus på kvalitet og lavt tab af materialer. Vi gør det ved at lægge vægt på brugertilfredshed, effektivitet og miljø.

3 Organisation Producentansvarssystem etableret 30. juni 2000. Ejet af bryggeri-industrien. Bestyrelse med repræsentanter fra dagligvarehandel og bryggerier. Arbejder non-profit. Omsætter for cirka 1,5 mia. kroner. Cirka 450 fastansatte. Tre afdelinger: Hedehusene, Løsning og Svenstrup.

4 Pantbekendtgørelsen Der er pligt til at tilmelde sig pantsystemet, når man markedsfører pantbelagte drikkevarer. Producenter og importører betaler gebyrer for hver emballage, de sælger. Hver emballage betaler sin egen omkostning.

5 Fra brugt til ny fødevareemballage
Ved at genanvende flasker og dåser til nye fødevareemballager bevares materialernes høje kvalitet. Det sparer jomfruelige råstoffer og energi. Flasker og dåser kan også blive til andre produkter, men det vil ofte være et trin nedad i forhold til kvalitet.

6 Kvalitet i genanvendelsen forpligter
’Dåse til dåse’ og ’flaske til flaske’ stiller skrappe krav til cyklussen. Vi har fokus på kvalitet i vores indsamling og sortering samt på den eksterne oparbejdning. Alle materialer bliver afsat på kontraktvilkår til genanvendelse på specialanlæg.

7 Pantstationer – et nyt indsamlingskoncept
I september 2012 åbnede vi en Pantstation i Høje Taastrup, som er placeret på en genbrugsplads. I marts 2013 åbnede vi endnu en pantstation i Horsens tæt på et indkøbscenter. Der er tale om teststationer, som bliver evalueret i løbet af 2014. De er et supplement til flaskeautomaterne. .

8 Internt miljøarbejde Vi designer lastbærere og produktionsudstyr, så de er holdbare og kan genanvendes. Vi optimerer løbende indsamlingen – ny bil tømmer fx emballagerne direkte ind i et kammer i stedet for at transportere dem i lastbærere. Vi stiller krav til indkøb og er medlem af Miljømærkning Danmarks indkøbernetværk.

9 Sammen kan vi mere Netværket er med til at fastholde og styrke indsatsen og giver adgang til erfaringsudveksling. Netværket i såvel DK som i N og S er med til at øge efterspørgslen efter produkter og ydelser med Svanen og Blomsten.

10 Retningslinjer for ansvarlige indkøb
Instruks: CSR-screening af udbud & større indkøb Miljømærkede produkter & ydelser Områdespecifikke anvisninger

11 CSR-screeninger i guld, sølv og bronze
Tidligt i processen screenes udbud og indkøb over kr for relevante CSR-krav. Tre niveauer: Guld, sølv og bronze med afsæt i ’best practice’ om miljø- og sundhedsaspekter fra myndigheder og videncentre. Valg af niveau træffes i afvejning med hensyn til økonomi og funktionalitet og skal begrundes. Der opstilles mål og evalueres fra år til år. DGNB-vurdering af pantstationer.

12 Mål for indkøb af miljømærkede produkter & ydelser
Hvor det er muligt købes miljømærkede varianter – og der afsættes plads til eventuel merpris på budgetterne. Områdeanvisninger med miljøkrav til produkter, som ikke fås med Svanen eller Blomsten. Kontor Møbler Kantine Vask Arbejds-tøj Tryk-sager Ren-gøring IT Kampagner Gulve og maling Kemi Lys

13 Kontorartikler – fokus på stoffer og materialer
Basisvarer købes så vidt muligt med Svanen eller Blomsten. Fx papir, kuverter, blokke og mappeomslag. Hvor det ikke er muligt at købe mærkede varianter stiller vi krav til design, materialer og indholdsstoffer, fx: Nej tak til: PVC, phthalater, polystyren, polycarbonat, organiske opløsningsmidler, bromerede flammehæmmere, tungmetaller, produkter på spray Ja tak til: Refill-løsninger, blyanter uden metal og viskelæder.

14 Jobopslag med fokus på Svanen og Blomsten
Ansvar og opgaver: (…) Sikring af relevant kommunikation til og involvering af interne stakeholders, således at indkøb inddrages rettidigt i alle processer og projekter. Gennemføre virksomhedens indkøbspolitik, som ser de offentlige miljømærker, Svanen og Blomsten, som "vejvisere" for miljørigtige indkøb.


Download ppt "Seminar om kontor- & hobbyartikler Hvordan vurderes miljøkrav"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google