Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må."— Præsentationens transcript:

1 ”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må indgå i en samlet prioritering Handicapområdet har ikke skabt eller forværret den økonomiske krise Den økonomiske krise risikerer at forværre handicapindsatsen Udgangspunkt: Ingen har modtaget uberettiget støtte Der er en berettiget forventning om et højt serviceniveau – ikke ”krævementalitet” Fokus på årsager Fokus på udvikling Følsom debat ”Hyrdebrev ”

2 KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Kraftigt fald i BNP Mia. kr. ( 2000-niveau)

3 Offentligt forbrug er steget mere end planlagt Mia. kr., 2010-priser Faktisk udvikling Konvergens- program 2009 2010-planen fra 2001 Forudsat vækst i 2015- planen ”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN”

4 Det offentlige forbrug har aldrig været større Pct. af BNP ”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN”

5 Svage grupper og andre nødvendige merudgifter (3 mia. kr.) Flere unge i uddannelse mv. (2 mia. kr.) Sundhed (5 mia. kr.) Kommunernes og regionernes ansvar (ekskl. sundhed) Statens ansvar 40 pct. 60 pct. MerudgiftsbehovBudgetforbedringer Nødvendige merudgiftsbehov – og finansieringen ”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN”

6 KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN”

7

8

9

10 Årsager: Tidlig fødsel Overlever ulykker Misbrug Downs syndrom Levealder Kommunalreform / Synlighed

11 KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Hvad kan vi gøre i Styrehuset Styring 25 ”gyldne råd” Brugerbetaling Takster m.v. Specialisering / diagnoser

12 KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Hvad kan vi gøre uden for styrehuset Forebygge: 66 % af handicappede sker efter fødslen Socioøkonomisk virksomheder Beskæftigelsesfremme Frivillige Velfærdsteknologi

13 KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” SLUT


Download ppt "”KONFERENCE FOR HANDICAPRÅDENE I REGION HOVEDSTADEN” Nødvendigt med en politisk debat ”Nulvækst” kræver omtanke Handicapområdet er et vækstområde og må."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google