Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Webtekstens byggeklodser Argumentationsmåden Organisering af teksten Brugen af links.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Webtekstens byggeklodser Argumentationsmåden Organisering af teksten Brugen af links."— Præsentationens transcript:

1 Webtekstens byggeklodser Argumentationsmåden Organisering af teksten Brugen af links

2 To former for hypertekst Journalistiske/Informative Personlige/Lyriske

3 Formålet med en informationstekst er at levere konkrete informationer

4 Tommelfingerregel: Læseren bruger minimal energi på at navigere rundt +læseren opnår maksimal viden

5 Kendetegn ved informationstekster Beskrivende links med en og kun en konkret betydning Få tydelige og stærke retningsangivelser Navigations guider som knapper,kort, tidslinier etc.

6 Websteder struktureret efter informationsprincippet: http://www.computerworld.dk http://www.deadbeat.dk

7 Formålet med en personlig/lyrisk tekst er at fortælle en historie, så den giver læseren en særlig oplevelse

8 Tommelfingerregel: Læseren bruger stor energi på at navigere rundt + opnår maksimal forståelse/oplevelse

9 Kendetegn ved personlige/lyriske tekster Leverer links der taler til følelserne (intuitiv forståelse) Foreslår mange indirekte/svage retningsangivelser Bruger mange forskellige metoder til at linke Lader læseren selv skabe/forstå tekstens struktur Leger med læserens forventninger til links og tekstens struktur

10 Websteder struktureret efter det personlige/lyriske princip: http://www.digitalfiction.co.uk/fractured/ http://www.capnwacky.com/choose/ rel_index.html

11 Øvelse 1 Analyser byggeklodserne som de anvendes i henholdsvis et informationssite og et personligt site

12 Se på: Webargumentationen -hvad er det overordnede formål med det enkelte afsnit? -hvor tydeligt er formålet? -holder afsnittet/teksten sig til sit formål eller afviger det?

13 Hvordan er de enkelte afsnit linket sammen? Diskuter rækkefølgen mellem de enkelte afsnit. -Er den logisk/ulogisk? -Hvordan indvirker måden at linke på, på jeres opfattelse og forståelse af teksten?

14 Navigationen -Hvor nemt er det at orientere sig i teksten?Hvordan synes I det fungerer? -Forhold jer til den hjælp teksten giver læseren til at navigere rundt -Hvordan synes I indgange og udgange i teksten fungerer?

15 Links Hvordan fungerer linksne i de forskellige hypertekster? Hvor vigtige er de? Hvordan bidrager de til læsningen og forståelsen af teksten?

16 Øvelse 2 Skriv og organiser selv en personlig eller en informativ tekst på ca. 2-3 sider. Tænk over links, navigation osv. personlig tekst: Skriv om din barndoms ynglingslegetøj Informationstekst: Beskriv den bydel du bor i


Download ppt "Webtekstens byggeklodser Argumentationsmåden Organisering af teksten Brugen af links."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google