Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

5-punktstekst Om at skabe sammenhæng i sin tekst En del af FGs Skrivemetro.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "5-punktstekst Om at skabe sammenhæng i sin tekst En del af FGs Skrivemetro."— Præsentationens transcript:

1 5-punktstekst Om at skabe sammenhæng i sin tekst En del af FGs Skrivemetro

2 1. trin Skriv 3 stikord om emnet Det må gerne være det første, du kommer på. Sats på, at hukommelsen sorterer uvæsentligt fra, og at opfindsomheden er til at stole på.

3 2. trin Skriv 3 sætninger (en for hvert stikord) De 3 sætninger bliver senere kernesætninger i midten af en tekst med fem afsnit tænk gerne i klichéfraser, der bruger forbinderord (se næste slide)

4 2. trin (klichéfraser) For det førsteFor det andetFor det tredje Det er vigtigt, at…Men endnu vigtigere…Og allervigtigst På den ene sidePå den anden sidePå tredje side Nogen vil meneAndre vil meneFælles for dem er Nogen vil meneAndre vil meneDet vigtigste er dog Førnuherefter …

5 3. trin Skriv indlednings- og afslutningssætning Indledning: Introducer emnet Afslutning: Sammenfat / Skeln væsentligt fra uvæsentligt

6 Tænkepause: Kohærens / den røde tråd Hænger de fem sætninger logisk sammen? Er rækkefølgen rigtig? Skal der ændres på forbinderordene? skriftlighed 2k

7 4. trin Udvid sætningerne til fem afsnit Forklar lidt nærmere (besvar "hvorfor det?", skriv løs, lav stikord, tænk i forbinderord)

8 5. trin Vurder afsnittene og overledningerne Er der kernesætning i begyndelsen af afsnit, som resten af afsnittet forholder sig til? Er der sætninger inden for de enkelte afsnit, der burde bindes bedre sammen? Er der besværlige sætninger, der bør deles. Hvor langt er tankespringet fra afsnit til afsnit?


Download ppt "5-punktstekst Om at skabe sammenhæng i sin tekst En del af FGs Skrivemetro."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google