Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?"— Præsentationens transcript:

1 Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Ved have indbyrdes kærlighed (v.2-3) Ved at bygge på et fælles fundament (v.4-6) Ved at arbejde frem imod et fælles mål (v.7-16) ”… men sandheden tro i kærlighed skal vi i ét og alt vokse op til ham, som er hovedet, Kristus.” (v.15) Bemærk i v.7-16 hvordan der er en stærk understregning af tre ting: vækst (menigheden er en levende ting), et mål (Kristus som forbillede) og ledelse (Kristus lever og er sin menigheds leder)!

2 Ved at arbejde frem imod et fælles mål
Hvad er målet? Hvad er midlet til at nå det mål? Hvor får vi kraften fra? Hvad siger Ordet, vi har foran os? Et fælles mål er med til at forene os! Ligesom vi har set, at indbyrdes kærlighed og et fælles fundament også forener os. Men vel at mærke kun hvis målet, kærligheden og fundamentet er sand bibelsk! Ellers er der ikke tale om Åndens enhed, som alene er den enhed, der kan lede mennesker frem til det himmelske mål.

3 Hvad er målet? Målet: enhed i troen og i erkendelsen af Guds søn
”Indtil vi alle når frem til enhed i troen og i erkendelsen af Guds søn, til at være et fuldvoksent menneske, en vækst, som kan rumme Kristi fylde.” (v.13) enhed i troen og i erkendelsen af Guds søn at være et fuldvoksent menneske en vækst, som kan rumme Kristi fylde Husk at menigheden sammenlignes med et legeme/en krop. En kropsvækst som kan rumme en persons sjæl og personlighed, evner og anlæg.

4 Hvad er målet? til at være et fuldvoksent menneske,
v13 indtil vi alle når frem til enheden i troen og i erkendelsen af Guds søn, til at være et fuldvoksent menneske, en vækst, som kan rumme Kristi fylde. v13 indtil vi alle når frem til enhed i troen på og forståelsen af Guds Søn, til en sådan grad af åndelig modenhed, at vi fuldt ud kan repræsentere Kristus.

5 Hvad er målet? Målet: enhed i troen på og forståelsen af Guds søn
en åndelig moden menighed en menighed som fuldt ud kan repræsentere Kristus ”Da skal vi ikke længere være uforstandige børn og slynges og drives hid og did af hver lærdoms vind, ved menneskers terningkast, når de med snedighed fører os på lumske afveje” (v.14)

6 Hvad er målet? v14 Da skal vi ikke længere være uforstandige børn og slynges og drives hid og did af hver lærdoms vind, ved menneskers terningkast, når de med snedighed fører os på lumske afveje. v14 Målet er, at vi ikke længere skal være ustabile som en båd, der kastes hid og did af vinden, eller være som godtroende børn. Lad os ikke blive vildledt af menneskers snedige påhit og falske lærdomme.

7 Hvad er målet? Målet: at ligne Jesus i ét og alt
”… men sandheden tro i kærlighed skal vi i ét og alt vokse op til ham, som er hovedet, Kristus.” (v.15) at ligne Jesus i ét og alt

8 Hvad er målet? v15 men sandheden tro i kærlighed
skal vi i ét og alt vokse op til ham, som er hovedet, Kristus. v15 Nej, i trofasthed overfor sandheden og i kærlighed til hinanden skal vi vokse op til at ligne Kristus på enhver måde. Det er jo ham, der er hovedet for legemet.

9 Hvad er målet? Målet: enhed i troen på og forståelsen af Guds søn
en åndelig moden menighed en menighed som fuldt ud kan repræsentere Kristus at ligne Jesus på enhver måde AaF’s vision/mål: At hjælpe mennesker til at blive og være helhjertede efterfølgere af Jesus Kristus.

10 Hvad er midlet? Midlet: at lære Jesus og hans ord bedre og bedre at kende og leve efter det (v ) ”Og han har givet os nogle til at være apostle, andre til at være profeter, andre til at være evangelister og andre til at være hyrder og lærere for at udruste de hellige til at gøre tjeneste, så Kristi legeme bygges op” (v.11-13)

11 Hvad er midlet? v11 Og han har givet os nogle til at være apostle, andre til at være profeter, andre til at være evangelister og andre til at være hyrder og lærere v12 for at udruste de hellige til at gøre tjeneste, så Kristi legeme bygges op, v11 Kristus gav os apostle, profeter, evangelister, hyrder og lærere. v12 Deres opgave er at træne de kristne til at udføre hver deres tjeneste, så Kristi legeme kan styrkes og udvikles, Grundlæggende nådegaver for menighedens liv og vækst, som går på ’Ordets tjeneste’. De er med til at sætte de andre nådegaver i funktion: v.12. Sammenlign med 1 Kor 1,5-7. Det er livsnerven, pulsslaget, som bevarer og udbygger livsforbindelsen til Jesus Kristus. De fleste nådegaver går på ordets tjeneste eller åndelig omsorg for menigheden. Men der er også nogle, der går på den praktiske, sociale eller legemlige omsorg. (OVERHEAD) ’profeter’ = prædikanter i vores sammenhæng, se 1 Kor 14,1flg. ’evangelister’ = ApG 21,8 + 2 Tim 4,5 Hans primære opgave er at vinde nye for troen ved at forkynde evangeliet der, hvor det endnu ikke har lydt. Samt at forkynde for nye i troen (Timoteus). ’hyrder og lærere’: hører sammen! Det var dem der blev kaldt ældste og tilsynsmænd i menighederne. Se ApG 20,28 og 1 Pet 5,1-2. At de også ofte havde en lærerfunktion fremgår af 1 Tim 3,2; 5,17 og Tit 1,9. De havde det overordnede ansvar for gudstjenesten og den forkyndelse, der lød i menigheden. De skulle vogte menigheden mod vranglærere (ApG 20,28) og offentlig og privat forkynde og fremholde Guds ord i overensstemmelse med læren (Tit1,9; 1 Tim 4,13; 2 Tim 4,2-3). Desuden var det også ofte dem, der skulle tage sig af sjælesorgen, herunder også formaning og irettesættelse (Hebr 13,17).

12 Hvad er midlet? Midlet: at lære Jesus og hans ord bedre og bedre at kende og leve efter det (v ) at tjene hinanden i kærlighed med den udrustning hver enkelt har fået (v )

13 Hvad er midlet? v7 Hver enkelt af os har fået nåden givet som gave tilmålt af Kristus. v8 Derfor hedder det: ’Han er steget op til det høje, han har ført fanger med, han har givet gaver til menneskene.’ v9  Men at han er steget op, hvad andet betyder det, end at han også er steget ned til den lave jord? v10  Han, som er steget ned, er den samme, som også er steget op højt over alle himle for at fylde alt. v7 Kristus har delt ud af sine åndelige gaver til os, og vi har hver især fået nåde til at tjene ham i overensstem-melse med hans plan. v8 Det hedder jo: »Han steg op til det høje, førte frigivne fanger med sig og gav menneskene gaver.« v9 Når der står, at han steg op, må det betyde, at han først var steget ned til jordens nederste regioner. v10 Og han som steg ned, er den samme som steg op højt over himmelrummet for at bringe alt til fuldendelse. Tjenestens nåde!

14 Hvad er midlet? v12 for at udruste de hellige til at gøre tjeneste, så Kristi legeme bygges op, v12 Deres opgave er at træne de kristne til at udføre hver deres tjeneste, så Kristi legeme kan styrkes og udvikles,

15 Hvad er midlet? v16 Ud fra ham føjes hele legemet sammen og holdes sammen, idet hvert enkelt led hjælper til med den styrke, det har fået tilmålt, så legemet vokser og opbygges i kærlighed. v16 og under hans ledelse sammenføjes det og vokser i kærlighed, idet hver enkelt del udfører sin specielle opgave og derved hjælper til at knytte det hele sammen til en enhed.

16 Hvad er midlet? Midlet: at lære Jesus og hans ord bedre og bedre at kende og leve efter det (v ) at tjene hinanden i kærlighed med den udrustning hver enkelt har fået (v ) Bemærk ordparrene i 1 Kor 12! Aktuelt i vores menighed: profetere – bedømme, tungetale – tolke tungetale FORSKELLIGHEDENS STYRKE Ef 4,7-16 At andre kan noget som jeg ikke kan, hvorved jeg kan blive hjulpet og styrket At jeg kan noget, som andre ikke kan, hvorved jeg udfylder en opgave i menigheden og derved tjener Jesus At Kristi legeme kan vokse, så vi kan bevæge os frem imod et fælles mål. At vi er afhængige af hinanden, for derved styrkes enheden. Forudsætningen for at forskelligheden bliver til styrke for os: At jeg er i livsforbindelse med Jesus (v.16). At jeg vil tjene menigheden med den udrustning (nådegave) jeg har fået. At jeg vil anerkende og glæde mig over, at andre kan noget, jeg ikke kan. Og at jeg vil gøre brug af dem, når jeg har behov for det. At jeg bliver bevidst om hvilken styrke (nådegave) Gud har tilmålt mig (v ). At kærligheden er bestemmende i alt (v.15-16).

17 Hvor får vi kraften fra? Kraften:
livsforbindelsen med Jesus (v.4b ) Helligånden (v.4-5) ” og stræber efter at fastholde Åndens enhed med fredens bånd: ét legeme og én ånd, ligesom I jo også blev kaldet til ét håb; én Herre, én tro, én dåb; én Gud og alles fader” ”i troskab mod sandheden …” ”Ud fra ham føjes hele legemet sammen og holdes sammen…”

18 Ved at arbejde frem imod et fælles mål
Målet: enhed i troen på og forståelsen af Guds søn en åndelig moden menighed en menighed som fuldt ud kan repræsentere Kristus at ligne Jesus på enhver måde Midlet: at lære Jesus og hans ord bedre og bedre at kende og leve efter det at tjene hinanden i kærlighed med den udrustning hver enkelt har fået Kraften: livsforbindelsen med Jesus

19 Aalborg Frimenighed’s vision/mål:
At hjælpe mennesker til at blive og være helhjertede efterfølgere af Jesus Kristus. Discipelskab – om vores liv med Gud, den lodrette forbindelse. Evangelium – er det, vi selv lever af. Vi har fået det for intet og er forpligtede til at give det videre. Livsfællesskab – handler både om fællesskabet med Kristus og om fællesskabet i små grupper. Tjeneste – er det punkt hvor ordene får krop. Alle opmuntres til at bruge deres nådegave til fælles gavn. Afkald – handler om forvaltning af det vi ejer, og er en praktisk øvelse i at lade Gud bestemme.


Download ppt "Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google