Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Syng nr. 448 i salmebogen ”Fyldt af glæde over livets under” Fordel jer i seks grupper. Hver gruppe arbejder med et vers fra salmen. Tal om, hvad verset.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Syng nr. 448 i salmebogen ”Fyldt af glæde over livets under” Fordel jer i seks grupper. Hver gruppe arbejder med et vers fra salmen. Tal om, hvad verset."— Præsentationens transcript:

1

2 Syng nr. 448 i salmebogen ”Fyldt af glæde over livets under” Fordel jer i seks grupper. Hver gruppe arbejder med et vers fra salmen. Tal om, hvad verset handler om og noter de tre vigtigste ord ned. Til sidst samler I op i fællesskab.

3 I dåben bliver du forbundet med Gud og bliver en del af et større fællesskab! Lav denne fællesskabsøvelse: Bind et 15 m. langt reb sammen til en cirkel. Tag fat i rebet jævnt rundt med højre hånd. Lav nu følgende figurer uden at tale sammen: • En firkant • Jorden • Kærlighed • Jul • Gud, søn, Helligånd • Håb • Tro

4 Dåben er en gave… Klik på billedet os se filmen. Gå i grupper med fire i hver og drøft følgende:  Hvad betyder dåben for forældrene?  Hvorfor vælger forældrene at få deres barn døbt?  Hvad betyder det, at dåben er en gave?

5 ”Mig er givet al magt i himlen og på jorden.” ”Og se, jeg er med jer alle dage indtil verdens ende.” ”Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres.” ”Han tog dem i favn og lagde hænderne på dem og velsignede dem.” Disse ord siges ved dåben: Sæt jer i grupper med fire i hver. Hver person i gruppen finder argumenter for ét af citaterne. Overbevis derefter de andre i gruppen om, at jeres citat er det vigtigste, at dåbsbarnet får med sig ud i livet.

6 At være fadder… Drøft i fællesskab, hvad det vil sige at være fadder. Overvej derefter enkeltvis, hvilken gave du ville give dit fadderbarn, og skriv derefter et kort, du ville lægge ved gaven.

7 Hvordan foregår en dåb? Inddel jer i to hold. Hvert hold laver en mindmap over dåbens indhold og placerer derefter dens indhold i den rigtige rækkefølge. Nævn både ting, der bruges og ord, der siges! ? ? ? ? ?

8  Klik på billedet og se filmen  Lav en dobbeltcirkel og snak om følgende to spørgsmål:  Hvad kan vand bruges til – godt og skidt?  Hvad betyder vandet i dåben? Vand…

9 - Alle kan blive døbt? - Man kan kun blive døbt i kirken? - Jesus døbte selv andre? - Præsten bestemmer, hvem der bærer barnet? - Dåben betyder renselse? - Dåben er ikke en hellig handling? - Er man døbt, er man altid døbt? - Dåben er en navngivningsfest? - I dåben bliver man Guds barn? - Ved dåben bliver man medlem af Folkekirken? Falsk Sandt Sandt eller falsk?? Sandt er til venstre i lokalet, falsk er til højre. Stil jer et af de to steder alt efter, hvad I vil svare på følgende udsagn:

10 Modtag det hellige korses tegn både for dit ansigt og for dit bryst, til et vidnesbyrd om, at du skal tilhøre den korsfæstede Herre Jesus Kristus. Præsten fortæller, hvad dåbens korstegnelse betyder. Lav et korstegn i panden på hinanden

11 ? Dilemma #1 Hvad mener du? ? Dilemma #2 Gå i grupper og overvej følgende dilemmaer – klik på de to links

12 Dilemma #1 Peter og Karina kommer til kirken. De vil gerne have deres søn Anton døbt. De er ikke medlem af folkekirken – primært fordi de gerne vil spare penge. De tror begge på Gud, og derfor vil det betyde meget for dem at få Anton døbt. Synes du, Anton skal døbes, når hans forældre for at sparre penge ikke er medlem af folkekirken?

13 Dilemma #2 Anne Sofie og Niels er for nylig blevet forældre til lille Liva. De snakker med præsten, om Liva skal døbes, hvilket de begge ønsker. Forældrene er medlem af folkekirken, men under samtalen med præsten kommer det frem, at de ikke tror på Gud – og at det måske mest er for deres forældres skyld, at Liva skal døbes. Synes du, Liva skal døbes, når hendes forældre ikke tror på Gud?


Download ppt "Syng nr. 448 i salmebogen ”Fyldt af glæde over livets under” Fordel jer i seks grupper. Hver gruppe arbejder med et vers fra salmen. Tal om, hvad verset."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google