Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tema: Mit barndomshjem

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tema: Mit barndomshjem"— Præsentationens transcript:

1 Tema: Mit barndomshjem
Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret i temaet på

2 Tema: Mit barndomshjem
Forfatteren, journalisten og samfundsdebattøren Gretelise Holms beretning om sin families baggrund og om sin opvækst som nomadebarn i jyske landsogne.

3 Tema: Mit barndomshjem
Karen Blixen havde en farm i Afrika, ved foden af Ngong Hills. Der dyrkede hun kaffe. Allan Jensen havde en farm i Sønderjylland, ved foden af Gramby Bakke. Der avlede han kaniner.

4 Tema: Mit barndomshjem
Anne vokser op i Østjylland midt i 1960'erne. Hendes far er proprietær og hendes mor holder facaden udadtil, men bag den lever Anne et liv i higen efter forældrenes kærlighed og i konstant angst for sin voldelige storebror. 

5 Tema: Mit barndomshjem
En ung pige tvinges væk fra sin samiske verden og skal nu vokse op i Sønderjylland. Hele livet føler hun sig fremmedgjort og tager derfor som voksen tilbage til barndommens land for at finde familie.

6 Tema: Mig og min barndom
Jens er barn med Neger Thomas, Klunke og Mumi i Århus i 1970'erne. Om sommeren ligger de rundtomkring bag hegnene og gemmer sig for ikke at blive sparket i dåsen.

7 Tema: Mig og min barndom
En lille pige og hendes forældre flytter i 1970'erne på landet for at leve et autentisk liv. Faderen bliver psykisk syg og moderen går i søen, så der er ikke meget omsorg for pigen.

8 Tema: Mig og min barndom
Tekstkollage af 68 brudstykker. En ung kvinde sidder i et hvidt rum og skriver dagbogsnotater. De handler om en kærlig barndom i en gammel vandmølle, der nu er jævnet med jorden. Måske fordi ingen formåede forandringer. Et formeksperimenterende afsnit om en nattens performancekunstner afslutter. 

9 Tema: Mit barndomshjem
Digte, som i et ligefremt, fortællende sprog beretter om erindringer fra barndommen i 1980'erne.

10 Tema: Mit barndomshjem
Fortælleren, en ensom gammelklog pige, lever et specielt liv med sin amerikanske, psykisk ustabile mor. Bedste venner er en tøjdukke, en gammel professor og bondens ko. Men hun er en overlever, og uovertruffen som fortæller.

11 Tema: Mit barndomshjem
I det videnskabelige og personlige videoværk HUS / HAV forener Amailie Smith den enkle og nøgterne tekst med en æstetisk nedtonet og upoleret billedside.

12 Tema: Mit barndomshjem
Tegneserie - graphic novel. I løbet af en enkelt dag i 1980'erne i familiens sommerhus ved Vesterhavet oplever den 6-årige Rikke både at falde ud af en bil, at få myrer i tissekonen samt at overvære de voksnes mærkværdige opførsel på nærmeste hold.

13 Tema: Mit barndomshjem
I et lyrisk sprog beskriver en pige sin barndoms landskaber på Mols - og det både naturens og sindets landskaber.

14 Tema: Mit barndomshjem
Yahya Hassan debuterer med en sprængfarlig og nyskabende digtsamling, der bryder tabuer ned. Pisken falder hårdt og præcist over forældre, islam og den kultur, han er vokset op i.

15 Tema: Mit barndomshjem
Anna, født i et alsisk lægehjem i 1944, har et sind, der får hende i klemme i søskendeflokken. Men gennem hendes barnligt præcise og poetiske iagttagelser gives der en fin skildring af efterkrigstiden i familie og grænseland.

16 Tema: Mit barndomshjem
På baggrund af søsterens selvmordsforsøg fortæller soldaten Lisa om sin barndom. Lisa voksede op på en gård hos sine destruktive forældre, en voldelig far og en maniodepressiv mor, og tre søskende.

17 Tema: Mit barndomshjem
Noveller. Camilla og hendes venner er midt i et opbrud og fortæller reflekterende over tilværelsen og det der er gået forud. Barndommen og de kim, der lægges allerede dér, er i højsædet.

18 Tema: Mit barndomshjem
11-årige Lars vokser i starten af 1980'erne op i et rækkehuskvarter i Odense, hvor valutaen er tæsk og opfindsomt tidsfordriv.


Download ppt "Tema: Mit barndomshjem"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google