Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tema: De nye kvinder stemmer i

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tema: De nye kvinder stemmer i"— Præsentationens transcript:

1 Tema: De nye kvinder stemmer i
Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret i temaet på Bliv inspireret i temaet på

2 Tema: De nye kvinder stemmer i
Håndbog for kvinden, skrevet af kvinder i alle aldre. Bogen giver den vigtigste og nyeste viden om kvindekroppen, dens funktioner og reaktioner.

3 Tema: De nye kvinder stemmer i
Digte oplyst af emhætter, nattens stjerner og tv. Ord fra en plaget ugidelig pige med livet i bagagen.

4 Tema: De nye kvinder stemmer i
En lyrisk beskrivelse af et destruktivt forhold mellem en mand og en kvinde i København, der står som en kulisse med historiske bygninger og en natur, som beskrives med poetisk nærvær.

5 Tema: De nye kvinder stemmer i
Digte, der sprogligt går på opdagelse i kroppen, i den unges verden med venskaber, sex og kærlighed. 

6 Tema: De nye kvinder stemmer i
Digte og prosatekster, der dels skildrer samlinger af blandt andet mineralske krystaller, dels skildrer et kærlighedsforhold, hvor den ene part rammes af en kræftsygdom.

7 Tema: De nye kvinder stemmer i
En ung kvinde flytter til København. Gennem 60 kapitler med københavnske gadenavne som overskrift oplever vi en periode i kvindens liv.

8 Tema: De nye kvinder stemmer i
Fortælleren er en ung kvinde, der er blevet smidt ud af sin (pige)kæreste. Hun flytter hjem i præstegården til faderen. Med megen selvironi berettes om byture med veninden, med den dominerende mor, sågar besøg hos lægen, sværmer hun for ham?

9 Tema: De nye kvinder stemmer i
Fantasifulde, drømmeagtige og også hverdagsnære erotiske noveller. 

10 Tema: De nye kvinder stemmer i
Monolog. En ung lesbisk kvinde ironiserer med morbid humor over tidens dårligdomme og de markedsøkonomiske vilkår i fertilitetsindustrien, som lesbiske er underlagt, når de ønsker at føde børn.

11 Tema: De nye kvinder stemmer i
37-årige Sanne er meget fed. Hendes kæreste Jesper feder hende op og tænder seksuelt på hendes meget store krop. De er flyttet ind hos Sannes far, der er ved at dø af kræft. Mens faderens krop svinder ind, vokser Sannes.

12 Tema: De nye kvinder stemmer i
Digte om identitetsdannelsen, hvoraf mange spiller på navneligheder mellem digteren, Eva Braun og Adolf Hitler og Bibelens første par, Eva og Adam.

13 Tema: De nye kvinder stemmer i
En ung pige tvinges væk fra sin samiske verden og skal nu vokse op i Sønderjylland. Hele livet føler hun sig fremmedgjort og tager derfor som voksen tilbage til barndommens land for at finde familie.

14 Tema: De nye kvinder stemmer i
En ung pige tvinges væk fra sin samiske verden og skal nu vokse op i Sønderjylland. Hele livet føler hun sig fremmedgjort og tager derfor som voksen tilbage til barndommens land for at finde familie.

15 Tema: De nye kvinder stemmer i
En kvinde forsøger at finde rodfæste efter et forlist ægteskab, og hun har stadig mange følelser i klemme i forhold til sin eksmand.

16 Tema: De nye kvinder stemmer i
Dorte tager hver dag med toget til København, hvor hun burde følge sine timer på universitetet, men i stedet går i Scala for at få dagen til at gå. Der er så meget man burde gøre. Også skrive.

17 Tema: De nye kvinder stemmer i
Stor og ambitiøs digtkomposition om kærlighed, længsel, adskillelse og tab.

18 Tema: De nye kvinder stemmer i
Digte. I fem dele og suiter udtrykt gennem genre-eksperimenter og klassiske stilarter afsøges især det kvindelige univers. Digtene kredser bl.a. om moderskab, kærlighed, døden og kønnet.

19 Tema: De nye kvinder stemmer i
Søde, naive Julie vil så gerne giftes og have børn, men Casper er meget pludseligt stukket af til Indien efter at have friet til hende. Hun lejer to værelser ud, og sex-fikserede Sune flytter ind for at skrive en roman. De bliver kærester, men det går slet ikke som nogen af dem ønsker.

20 Tema: De nye kvinder stemmer i
Digte. Fortælleren prøver at skrive sig ud af en svær skilsmisse med digtsamlingens tre dele: om ensomheden og hadet, om julen, hverdagen og skyldfølelserne over for børnene og om ægteskabets præmisser.

21 Tema: De nye kvinder stemmer i
Samlet udgave af Vita Andersens to klassiske værker, som emnemæssigt komplimenterer hinanden. Digtene i "Tryghedsnarkomaner" skildrer den moderne kvindes længsel efter kærlighed og bekræftelse, der dulmes gennem overforbrug og sex, og novellerne i "Hold kæft og vær smuk" udbygger disse temaer.

22 Tema: De nye kvinder stemmer i
Om Tove Ditlevsens ( ) liv gennem de tre første ægteskaber og om det stofmisbrug, som hun kom ind i, indtil hun igen blev i stand til at skrive.


Download ppt "Tema: De nye kvinder stemmer i"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google