Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft."— Præsentationens transcript:

1

2

3 I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne
De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft præsentation

4

5 I en samtale kan der forekomme mange transaktioner. Det kan være:
I transaktionsanalysen kaldes samtaler mellem mennesker for transaktioner I en samtale kan der forekomme mange transaktioner. Det kan være: Simple transaktioner Komplementære transaktioner Krydsede transaktioner Skjulte transaktioner

6

7

8

9

10

11 Det handler grundlæggende om:
Din tilgang til andre mennesker – ”Du er ok, jeg er ok” Du skal lytte, stille spørgsmål og anerkende andres synspunkter. Du skal reagere ens i ensartede situationer. Undgå overraskelser over din adfærd. Du skal undgå forsvarspositioner, men have interesse i, at andre ser anderledes på tingene. I samarbejde med dine medarbejdere skal du fastlægge klare mål for afdelingen og den enkelte. Du skal skabe forståelse for formålet med afdelingen og den enkeltes job. Du skal fastlægge klare mål for afdelingen og den enkelte – i dialog med medarbejderne. Du skal følge op på beslutninger – og anerkende alt, der lykkes – og hjælpe og vejlede, hvor der er problemer. Du skal være klar og direkte i din kommunikation, så alle forstår dig. Du skal tage hånd om problemer og konflikter. Ord skal altid følges af handling.

12 Ti bud: Indled med at fortælle, hvad tilhørerne opnår ved at lytte til dig. Du skal præsentere tilhørernes nytteværdi, ikke din egen – altså: hvad får dine medarbejdere ud af det? Husk altid at vise/fortælle sammenhængen, som dit indlæg er en del af. Gå fra det generelle til det specifikke/komplekse og fra det specifikke/komplekse til det generelle. Brug forskellige hjælpemidler – afveksling fremmer opmærksomheden og dermed forståelsen. Tag ”virkeligheden” med ind i lokalet, hvis muligt (medbring genstande, vis film mv.). Overheads må ikke indeholde ret meget tekst, men gerne billeder og tegninger. Læs aldrig op – hverken af et manuskript eller direkte fra en overhead. ”Kæmp” ikke mod hjælpemidler, men ti stille, mens tilhørere læser eller ser på dem. Pas på unoder som dumt kropssprog eller mærkelige ”fyldord”.


Download ppt "I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google