Download præsentationen
Offentliggjort afOliver Marcussen Redigeret for ca. et år siden
1
'Vis mig dit bryganlæg..' og 'Hvordan brygger jeg..'
2
Kogekar Opvarmning af vand til Kogning af urt
mæskning eftergydning Kogning af urt Gas frem for el pga. effekt Det kræver meget energi at opvarme vand -> tager laaaang tid! Virkningsgrad Elkedel, gruekedel ca. 84% Komfur >50%
3
Kogekar
4
Mæskning Mæske i køletaske Infusions mæskning 62-67C Simpel løsning
Isolering Undgå klumper i mæsken, rør rundt Infusions mæskning 62-67C Strike temperatur beregnes, ca.77C Mæskningen mellem min Malt vand forhold l/kg
5
Mæskning Fungere godt i praksis Begrænset kapacitet ;o(
passer sig selv Temperatur stabil Begrænset kapacitet ;o(
6
Urtseperation Manifold,
7
Eftergydning Recirkulation til urten er klar Start og slut Laaangsom
Ca. 1 l/min Hullet foliebakke for at undgå forstyrrelse af mæsken Kogekar Mæskekar Spand
8
Urtkogning Urt skal koge ikke simre Skummer urten, med hulske
kogt urt klar urt, måske? Skummer urten, med hulske inden humlen tilsættes. Humlen afmåles og stilles klar til brug
9
Urtkogning Chiller koges med de sidste 10-15 min.
Klar-urt tilsættes om nødvendigt Den største del af humlen samles op med en si ved afsluttet kogning. Den resterende mængde humle samles op i dørslag ved overførsel til gærspand.
10
Køling Urten afkøles med chiller
Recirkulation giver hurtigere afkøling 20-30 min til urten er under 30C Rengøring med ’spildevandet’
11
Gæring Temperatur under gæring
Aflagt kummefryser, olieradiator og digital termostat sikre temperaturen er rimelig konstant +/-1C Omstikkes efter 1 uge, flaskes typisk efter 2 uger
12
Flaskning Øl på flasker Kapsler i iodophor opløsning
Rengøres, skylles og skoldes Karbonerings sukker, Druesukker Kapsler i iodophor opløsning Kapselpåsætter, hævert og flaskepåfylder Etiketter påsættes med limstift
13
Værktøjer Google Haandbryg.dk forum & beercalc Bøger Beersmith
Designing great beers Clone Brews Håndbog i ølbrygning Beersmith Google Photoshop
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.