Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Indhentning af CPR-nummer og samtykke

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Indhentning af CPR-nummer og samtykke"— Præsentationens transcript:

1 Indhentning af CPR-nummer og samtykke
- til registrering i Rygestopbasen Rygestopbasen sekretariat Oktober 2012

2 Rygestopbasen Hvorfor skal vi registrere rygestopforløb?
Rygestopbasen arbejder med forebyggelse på linje med behandling. Rygestopbasen sigter derfor mod at blive en klinisk kvalitetsdatabase. Som klinisk kvalitetsdatabase kan vi sikre: at data registreres systematisk at rygestopenheden lever op til de retningslinjer for forebyggelse og behandling, der er på området at kvaliteten af rygestoptilbud udvikles og forbedres. I Rygestopbasen vi mener, man bør arbejde med forebyggelse på linje med behandling. Dette gælder også kvalitetsarbejdet. Det betyder, at der for forebyggelse og behandling skal være de samme rettigheder og de sammen forpligtelser. Ved kliniske kvalitetsdatabaser forstås registrer af data, der med udgangspunkt i det enkelte patientforløb kan belyse den samlede kvalitet eller dele af den samlede kvalitet af sundhedsvæsenets indsats og resultater for en afgrænset gruppe af patienter.

3 CPR-nummer Kliniske kvalitetsdatabaser registrerer CPR-nummer, fordi:
CPR sikrer, at vi kan dokumentere, at databasen indeholder reelle rygestopforløb. Det vil sige, at der ikke bliver tastet data for personer, der ikke eksisterer. CPR muliggør, at vi kan hente informationer fra andre dele af sundhedsvæsnet. Dette er afgørende for, at databasens potentiale som kvalitetsudviklings- og forskningsredskab kan udnyttes. Rygestopbasens data er fortrolige og kan ikke videregives. Det er vigtigt at tydeliggøre at Rygestopbasen har mulighed for at hente information i andre registre. Det er dog ikke muligt for andre instanser i Sundhedsvæsnet mm at hente informationer i Rygestopbasen. Ad 2) Dette betyder at hvis en deltager fx bliver indlagt, har hospitalet ikke adgang til data i Rygestopbasen. Dette gælder også egen læge.

4 Hvordan bruges dit CPR-nummer?
Der kommer kun anonyme data ud af Rygestopbasen! Når Rygestopbasen eller din instruktør trækker og publicerer data, er det aldrig muligt at genkende de enkelte deltagere. Dine personlige oplysninger bliver kun brugt i forbindelse med dokumentation af kurset, og når du efterfølgende bliver ringet op. Kun din instruktør og Rygestopbasens sekretariat har adgang til dine oplysninger. De personer du giver oplysninger til (inklusiv Rygestopbasens sekretariat), har tavshedspligt. Rygestopbasen er godkendt af datatilsynet. Oplysninger i de kliniske kvalitetsdatabaser må kun anvendes i overensstemmelse med kvalitetsdatabasens formål og de krav, der er fastsat af Sundhedsstyrelsen. Du kan sammenligne denne registrering af CPR-nummer med det, at du oplyser dit CPR-nummer ved behandling hos din praktiserende læge, eller ved udlevering af medicin på apoteket. Rygestopbasen skal selvfølgelig overholde de samme love og regler om sammenkøring af registrer som alle andre. Databasen er fysisk placeret på Rigshospitalet, samme sted som en del andre kliniske kvalitetsdatabaser. De har derfor al den datasikkerhed og alle de firewalls, der kræves, når man skal indsamle CPR-numre.

5 Sådan giver du samtykke
Såfremt du gerne vil give dit samtykke til, at dit rygestopforløb må indgå i Rygestopbasen, skal du: Give mundtligt samtykke til din instruktør. Oplyse CPR-nummer, der sikrer, at vi kan dokumentere, at databasen indeholder reelle forløb. Det er frivilligt at afgive samtykke til Rygestopbasen

6 Sådan giver du samtykke
Såfremt du ikke ønsker at give dit samtykke: Vil det ikke få indflydelse på dit kursusforløb. Skal du ikke udfylde nogen af Rygestopbasens skemaer. Vil du ikke have mulighed for at blive kontaktet efter kurset – fx ved opfølgningen 6 måneder efter dit rygestop. Det er frivilligt at afgive samtykke til Rygestopbasen


Download ppt "Indhentning af CPR-nummer og samtykke"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google