Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

”Tror du på julemanden?”

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "”Tror du på julemanden?”"— Præsentationens transcript:

1 ”Tror du på julemanden?”
Forskellen mellem ønsketænkning og det kristne håb Johs.13:36-14:11 TEMA:  Den kristne tro TITEL:  Tror du på julemanden. Forskellen mellem ønsketænkning og det kristne håb. TEKSTER:  Joh.13:36 – 14:11 FORMÅL:  At kende grundlaget for sikkerheden af mit kristne håb. MÅL:   At vide hvad bibelsk håb er.   At vide hvorfor jeg ikke kan mane håb op i mig selv. At finde mit håb i Jesu ord og Jesu gerning samt i Helligåndens virke i mig. Teaser: Er det kristne håb på det evige liv, ligesom at tro på julemanden? Og hvorfor ikke? ILLUS- Hvad vil du sige til en døende du elsker.

2 Johannes 13:36-38 Simon Peter sagde til Jesus: ”Herre, hvor går du hen? Jesus svarede ham: ”Hvor jeg går hen, kan du ikke følge mig nu, men senere skal du følge mig.” Peter sagde til ham: ”Herre, hvorfor kan jeg ikke følge dig nu? Jeg vil sætte mit liv til for dig.” Jesus svarede: ”Vil du sætte dit liv til for mig? Sandelig, sandelig siger jeg dig: Hanen skal ikke gale, før du har fornægtet mig tre gange.” SIT

3 Johannes 14:1-7 ”Jeres hjerte må ikke forfærdes! Tro på Gud, og tro også på mig! I min Faders hus er der mange boliger; hvis ikke, ville jeg så have sagt, at jeg går bort for at gøre en plads rede for jer? Og når jeg er gået bort og har gjort en plads rede for jer, kommer jeg igen og tager jer til mig, for at også I skal være, hvor jeg er. Og hvor jeg går hen, derhen kender I vejen.” Tomas sagde til ham: ”Herre, vi ved ikke, hvor du går hen, hvordan kan vi så kende vejen?” Jesus sagde til ham: ”Jeg er vejen, sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig. Kender I mig, vil I også kende min Fader.”

4 Johannes 14:7-11 Jesus sagde: ”fra nu af kender I ham og har set ham”.
Filip sagde til ham: ”Herre, vis os Faderen, og det er nok for os.” Jesus sagde til ham: ”Så lang tid har jeg været hos jer, og du kender mig ikke, Filip? Den, der har set mig, har set Faderen; hvordan kan du så sige: Vis os Faderen? Tror du ikke, at jeg er i Faderen, og Faderen er i mig? De ord, jeg siger til jer, taler jeg ikke af mig selv; men Faderen som bliver i mig, gør sine gerninger. Tro mig, at jeg er i Faderen, og Faderen er i mig; hvis ikke, så tro på grund af selve gerningerne.

5 Hvad er Bibelsk håb?

6 Hvorfor finder jeg det svært at håbe?

7 Det faste grundlag for kristent håb?
Jesu karakter Jesu ord Jesu gerning Helligåndens virkning

8 forhænget, hvor Jesus gik ind som forløber for os. Hebræerbrevet 6:19
Hvad er alternativet? Det håb er som et anker for sjælen; det er urokkeligt og sikkert og rækker ind bag forhænget, hvor Jesus gik ind som forløber for os Hebræerbrevet 6:19


Download ppt "”Tror du på julemanden?”"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google