Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ku Klux Klan (KKK). Hvad er Ku Klux Klan højreekstremistisk organisation i USA Udøver hvid magt, racisme, antisemitisme (jøde racisme), Antikatolicisme,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ku Klux Klan (KKK). Hvad er Ku Klux Klan højreekstremistisk organisation i USA Udøver hvid magt, racisme, antisemitisme (jøde racisme), Antikatolicisme,"— Præsentationens transcript:

1 Ku Klux Klan (KKK)

2 Hvad er Ku Klux Klan højreekstremistisk organisation i USA Udøver hvid magt, racisme, antisemitisme (jøde racisme), Antikatolicisme, Homofobi. Græsk ord kuklos, som betyder kreds eller cirkel, for at understrege KKK var en «brødrekreds Den hemmelige forening ville opnå sit mål gennem terror, mod den sorte befolkning og foreningens hvide modstandere bortførelser, mishandlinger og drab.

3 Holdninger Genskabelse af Amerikas hvide kristne herredømme. Genindførsel af at man skal bede i skolen. Man skal stoppe alt ikke hvid indvandring. Alle narkomaner og alkoholikere skal ikke kunne få bistand for hvis de har penge nok til narko og sprut har de penge nok. Man skal afskære AIDS smittede fra omverden. Retten til at tjene penge på det Amerikanske marked skal forbydes indvandre. Man skal ulovliggøre at gratis byttehandler hvis de skader den amerikanske arbejder. Arbejdersamfund ikke socialt samfund DU arbejder for din løn de bør DE også gøre. Tropper skal sender til syden for at stoppe al illegal indvandring. Al racediskrimination skal stoppes. Alle forsøg på at bære våben skal erklæres ulovligt.

4 Ku Klux Klans oprettelse Klanen blev oprettet i sydstaten Tennessee af bl.a. Nathan Bedford Forrest 1865-1870s Først var planen at skræmme negerne væk men klanen udviklede sig til en drabs klan Medlemmerne var iført hvide kapper og hætter. Bevægelsen døde ud efter få år, da det var lykkedes ad mere legal vej at forhindre de sorte i at bruge deres stemmeret. https://www.youtube.com/watch?v=CdcykqK-Pv8

5 oplevning 1915 i Georgia, grundlæggeren var William J. Simmons, natten på Thanksgiving i de gamle amerikanske sydstater vandt klanen frem, flere steder havde klanen også lokalpolitisk indflydelse Formålet var at hindre en forhøjning af katolikker, jøder, afro-amerikanere og andre indvandrere i USA organisationen blev opløst under 2. verdenskrig af James Colescott, da klanen måtte melde sig konkurs. I 1960'erne fik Ku Klux Klan sin tredje opblomstring i forbindelse med den fremvoksende borgerrettighedsbevægelse. Man KKK fandt tilbage til den gamle terrorvirksomhed med mord på borgerrettighedsaktivister.

6 Den dag i dag Ku klux klan er i dag kendt som the knight parti og ikke nær så voldelige og hemlighedsfulde som før i tiden, men det ændre dog ikke på at de fleste af tilhængerne er racister og antismister som næsten er det samme som nacister. KKK forsøger at komme af med deres gammeldags image: hvide dragter, brændende trækors osv. Nu kan også kvinder og katolikker blive medlemmer.


Download ppt "Ku Klux Klan (KKK). Hvad er Ku Klux Klan højreekstremistisk organisation i USA Udøver hvid magt, racisme, antisemitisme (jøde racisme), Antikatolicisme,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google