Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH."— Præsentationens transcript:

1 globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH

2  Jeg vil kort fortælle om globalisering og gøre rede for fire forskellige former for globalisering.  Globalisering er når man bryder landegrænserne med fx handel og den nye teknologi gør at vi kan fx sende en besked til den anden side af Jorden og modtageren får den få sekunder efter at vi har trykket send. Det er også blevet nemmere lige at tage til udlandet, hvis det er det man vil. Globalisering kunne forveksles med internationalisering, men globalisering er dybere integration og mere åbne økonomier.

3  1.Økonomisk globalisering er når handel, udenlandske investeringer, finansielle arbejdsmarkeder, mobilitet af arbejdskraft og opdeling af produktionsprocessen foregår over landegrænserne. I stedet for at Amerika producerer deres egne biler i Amerika får de fx nogle af delene til bilen fra Tyskland og nogle fra Korea. Førhen solgte man kun ting som var blevet produceret ikke langt fra salgsstedet.

4  2.Politisk globalisering er en grænseløs verden hvor den globale kulturelle kommunikation konkurrerer mod den nationale kultur. Nationalstaten vil prøve at fastholde kulturen i det gældende land samtidig med at folk bliver mere obs. på nye kulturer og blander sig med dem, og ifølge hyperglobalisterne er nationalstatens tidsalder ved at være forbi.

5  3.Kulturel globalisering er når fx 1/5 af hele verden sidder og ser det samme på TV. Handelen med film, tv- og radioudsendelser er steget voldsomt de seneste par år. Fx kan du gå ned i biografen og se en amerikansk film, eller se tyske kanaler og amerikanske serier på fjernsynet. På den måde kan man blive tiltrukket af andre kulturer. Globaliseringsskeptikerne mener dog at det styrker ens national følelse når vi præsenteres for en anden kultur.

6  4.Social globalisering. Der er stigende nervøsitet for hvorvidt den danske velfærdsstat kan overleve, når nu danskerne er begyndt at handle i udlandet og grænserne for økonomiske handlinger er nedbrudt. Hvor skal staten få penge fra? Politikerne snakker om at lægge højere afgifter på fx huse. Det kan blive svært at behandle sociale problemer gennem kollektive handlinger, ifølge Zygmunt Bauman.

7  Så vil jeg analysere den økonomiske globaliserings betydning for krisen i Ukraine.  Ukraine køber flere af deres varer fra udlandet bl.a. fra Rusland. Hvis krisen bliver værre i Ukraine kan Rusland stoppe med at levere den gas som halvdelen af Ukraines befolkning nyder godt af. Ukraine er afhængige af handelen med Rusland og det kan Rusland bruge som trussel og for at vise hvem der har magten. Rusland kan presse Ukraine og de vil gerne vise at Rusland kan være en del af Ukraines fremtid. For Ukraine kan den økonomiske globalisering betyde en endnu større krise og de er i gang med en proces om at blive mere selvstændige og mindre afhængige af globaliseringen.


Download ppt "Globalisering ANNE ROSENDAHL KRISTIANSEN 1.B NGH."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google