Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

RENTE & ANNUITET. Indholdsfortegnelse ■Tillægsspørgsmål 1: Redegør for mindst to måder til bestemmelse af restgælden midt i et forløb. Du må gerne tage.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "RENTE & ANNUITET. Indholdsfortegnelse ■Tillægsspørgsmål 1: Redegør for mindst to måder til bestemmelse af restgælden midt i et forløb. Du må gerne tage."— Præsentationens transcript:

1 RENTE & ANNUITET

2 Indholdsfortegnelse ■Tillægsspørgsmål 1: Redegør for mindst to måder til bestemmelse af restgælden midt i et forløb. Du må gerne tage udgangspunkt i konkrete eksempler ■Tillægsspørgsmål 2: Redegør for forskellen på A 0 og A n – og isoler n i en af formlerne.

3 Disposition ■Hvad bruges rente og annuitetsregning til? ■Hvad er forskellen på A n og A 0 ? ■Eventuelt udlede bevis for isolering af y i A n -formlen ■Eventuelt udlede bevis for isolering af n, K 0, r i K n -formlen ■Komme ind på tilbageskrivning eller fremskrivning af kapital ■Komme ind på den effektive rente ■Lav en Amortiseringsplan ■Bestemmelse af restgælden

4 Hvad bruges rente og annuitetsregning til? ■Rentesregning: Sammensat rentes regning handler om hvordan en kapital udvikler sig i løbet af et antal terminer. Man kan anvende begrebet eksponentielle funktioner fordi at saldoen på kontoen følger en eksponentiel udvikling, fordi at den relative tilvækst pr. termin er kontant og = rentesatsen. ■Annuitetsregning: Annuitets regning består i at kapitalisere annuitets ydelserne til et bestemt tidspunkt. ■A n = efter sidste ydelse. ■A 0 = til tidspunktet 0. ■A n kaldes for fremtidsværdien af annuiteten og angiver en enkelt kapital størrelse, som erstatter alle annuitetsydelser i slutningen af perioden eller efter den sidste ydelse er indbetalt.

5 Hvad er forskellen på A 0 og A n ? ■A 0 = kapitalværdi af annuiteten til tidspunkt 0 ■A n = kapitalværdi af annuiteten til tidspunkt n

6 Eventuelt udlede bevis for isolering af K 0 i K n -formlen

7 Eventuelt udlede bevis for isolering af r i K n -formlen

8 Eventuelt udlede bevis for isolering af n i K n -formlen

9 Eventuelt udlede bevis for isolering af y i A n -formlen

10 Komme ind på fremskrivning af kapital

11 Komme ind på tilbageskrivning af kapital

12 Eks. tilbageskrivning af kapital

13 Komme ind på den effektive rente

14 Lav en Amortiseringsplan

15

16 Bestemmelse af restgælden


Download ppt "RENTE & ANNUITET. Indholdsfortegnelse ■Tillægsspørgsmål 1: Redegør for mindst to måder til bestemmelse af restgælden midt i et forløb. Du må gerne tage."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google