Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

 En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: " En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at."— Præsentationens transcript:

1

2  En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at man var træt af krig og kun ville ”kæmpe” med blomster som våben!

3  En hippie er ”hip” – dvs. med på noderne. I slutningen af 60erne betød det, at man var imod MATERIELLE TING. Dvs. at man var imod biler, fine hjem, status. Man var ”vild”, rar og fri. Det var især de unge, der var hippier.

4 Hippierne hadede som sagt krig. De hængte tit et fredstegn om halsen for at vise, at de var imod vold. Tegnet var ikke kun om halsen – det var mange steder.

5 De unge mænd begyndte – ligesom de unge piger - at lade deres hår blive langt. Det brød deres forældre sig slet ikke om! Samtidig gjorde de oprør mod de mange regler, der var i samfundet. De ville være frie og glade.

6 Hippierne er i dag så småt ved at være blandt de ældre i samfundet. De er gode til at turde synes, hvad de har lyst til, men er som regel ikke så meget anderledes end andre mennesker. De fleste er blevet almindelige igen i tøjet at se på, men nogle enkelte som fx Jacob Holdt her har beholdt sit lange hår.

7 I filmen ”Hair” kan man mærke stemningen fra dengang. Først skal I se dem danse. Så skal I se en af dem bryde nogle regler: http://www.youtube.com/watch?v=EhbxI5eVnM4 http://www.youtube.com/watch?v=y- WgDKwzLxo&feature=related


Download ppt " En hippie er også et ”blomsterbarn”. Det er oversat fra engelsk ”flower power” og betyde egentlig ”blomstermagt”. Det handlede sidst i 60erne om, at."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google